Članek
Oh, ta celulit!
Objavljeno Jan 29, 2015

Celulit nikoli ni bil in nikoli ne bo stvar katere bi se z lahkoto znebili. Mnoga podjetja promovirajo te in one kozmetične izdelke kateri naj bi imeli magično moč ter s pomočjo katerih naj bi se celulit stopil kar čez noč. Še več, povrhu vsega pa ta podjetja promovirajo tudi različne prehranske dodatke, ki naj bi pripomogli pri izgubi odvečnih kilogramov, posledično pa naj bi z rednim jemanjem tudi uspešno odstranili celulit. Če bi živeli v pravljici kjer je vse mogoče, bi bilo torej tudi odstranjevanje celulita tako enostavno kot nas nekatera kozmetična in farmacevtska podjetja želijo prepričati.

Vendar pa, drage dame, pozabite na vsa čudežna mila, kreme in druge »žavbe«. Velikokrat se uporabnice tovrstnih izdelkov ne zavedajo, da s tem lahko celo škodujejo svojemu telesu, zato nanje raje pozabite in se usmerite v zdrav način življenja, ki dejansko lahko pripomore k odstranjevanju celulita. Prvo pravilo, ki ga morate nedvomno in vestno upoštevati je pitje zadostne količine nesladkanih tekočin. Najboljša je navadna voda, popiti pa je morate vsaj dva litra na dan. Verjetno se ne zavedate, da je celulit v nekaterih primerih lahko tudi posledica dehidracije. Seveda pa voda ne bo naredila vsega namesto vas, začeti boste morale tudi nekoliko migati in sicer začnite vsaj s hojo, ki bo pospešila vašo prekrvavitev. Navadno hojo lahko postopoma oziroma po nekaj dneh stopnjujete tudi v hitro hojo ali lahek tek.

Seveda pa vam tudi hitra prehrana iz restavracij ali naravnost iz zamrzovalne skrinje ne bo koristila. Spremeniti boste morale celoten prehranjevalni plan, ter se osredotočati na zdrave, doma pripravljene jedi, ki vsebujejo veliko sadja in zelenjave.