Članek
Izpoved sina (psihopatske) feministke
Objavljeno Feb 15, 2015

TALE BLOG NAMENJAM PISMU SINA NEKOČ VODILNE NIZOZEMSKE FEMINISTKE

Ime mi je Edgar van de Giessen. Star sem 45 let in sem sin ene nekdanjih vodilnih nizozemskih feministk v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Moja mama je bila prva ženska, ki je prejela nagrado Harriët Freezer, ki jo podeljuje vaša organizacija Opzij za izjemen feministični aktivizem.

S tem pisanjem ne iščem vašega sočutja, temveč bi vam rad povedal, kaj mi leži na srcu, da bi nekega dne moški in ženske vendarle živeli v medsebojni ljubezni in spoštovanju, ne zgolj na ravni vzajemne enakopravnosti.

Preden vam opišem lastne posledice feministične vzgoje, ki sem je bil deležen kot deček med sedmim in sedemnajstim letom, želim izraziti spoštovanje do vseh žensk in moških, ki upravičeno protestirajo proti zatiranju in diskriminaciji na osnovi spola, barve kože ali etičnega izvora.

Rad bi, da si zato predstavljate, kako se počuti desetletnik v času odraščanja, ko mu mama vsak dan govori, da so moški vzrok vseh težav na svetu, da so moški krivi vseh zločinov in vojn in zatiranja na svetu, da bi bilo treba vse moške kastrirati, potem ko bi globoko zamrznili njihovo seme za zagotovitev naslednje generacije, da bi moški morali živeti v mestih, ločenih od žensk, zato da bi se lahko med seboj pobili in tako rešili problem svojega obstoja.

Takega feminističnega poduka sem bil deležen vsak dan, kar je v meni vzbudilo globoko nezaupanje vase in v moško avtoriteto ter občutek, da zaradi svoje moškosti nikoli ne bom mogel biti dober človek ali vreden ljubezni. Zaradi tega sem materi želel dokazati, da se vsaj kot sin razlikujem od drugih moških. To se je kmalu sprevrglo v aroganten odnos do drugih moških, kar pa me je pahnilo v osamo in oropalo prijateljstev večji del mojega življenja.

V meni sta se vzbudila tudi sovraštvo do žensk in jeza, ki sem jo lahko zgolj potlačil, saj bi z izraženjem le-te samo potrjeval mamine izjave.  Tako sem postajal »prijeten« moški, s čimer sem kompenziral potlačitve, ki so tedaj nujno vsebovale skrivno sovraštvo in agresijo do žensk s fantazijami posiljevanja in nasilja.

Zaradi vseh teh pritiskov zagrizene feministke na lastnega sina sem šele po 25 letih terapevtske pomoči, duhovnega iskanja in globokega čustvenega zdravljenja začel odkrivati svojo vrednost in doživljati izpolnjujoč odnos s seboj, z moškimi in ženskami.

Vojna med spoloma še vedno ni razrešena. Število ločitev priča o svoji žalostni resnici. Nasilje med moškimi in ženskami še vedno zapolnjuje časopise, te težave pa tudi feminizmu ni uspelo razrešiti. V mojem osebnem primeru je feminizem, kakršnega še posebej zagovarja vaša organizacija, večinoma prispeval k nastanku, ne pa preprečevanju težav. In če zaradi feminizma, ki preklinja temo, namesto da bi prižgal luč, moški sovražijo ženske, se mora feminizem zamisliti, ali sploh dovolj pozna človeško srce in njegovo zapletenost, da bi zmogel rešiti težave, ki jih opisuje.

Kadar me je kot dečka mama zasipala s svojimi feminističnimi poduki in tiradami, vsa tista leta ni niti enkrat pomislila, kako se njene besede in energija zažirajo v njenega lastnega sina. Osebna ljubezen se prenaša prek zmožnosti zaznavanja občutij druge osebe, ki čuti ljubezen. Čustvena rana, ki mi jo je zadala mama, ni izhajala le iz njenih besed, temveč tudi iz njene nezmožnosti, da bi čutila, kako so me, majhnega dečka, njene besede zaznamovale. Ravno tako pa je moja mama imela svojo čustveno rano, zaradi katere je postala brezčutna feministka, ki ponosno sovraži moške in katere odpor do moških, ki ga na svoj način podpira tudi vaša organizacija, se je v meni izrazil kot sovraštvo do samega sebe in žensk.

Rad bi poudaril, da v nekaterih vidikih feminizem sicer opravlja pomembno vlogo pri ustvarjanju enakih pravic za ženske, vendar pa nima pozitivnega prispevka k oblikovanju načina sobivanja moških in žensk v medsebojnem spoštovanju in ljubezni. Intenzivna feministična vzgoja je v meni sprožila ravno nasproten učinek. Čustveno zdrav moški ne bo nikoli imel želje po zatiranju ženske. Čustveno zdrava ženska ne bo nikoli imela želje po pobijanju moškega s svojim orožjem.

Feminizem sedemdesetih in osemdesetih let, ki je zdaj vaša dediščina, je reaktivno gibanje, ki je uporabljalo enako zatiralsko silo, proti kateri se je borilo, namesto da bi se tvorno spopadalo z resničnimi težavami in tako uspešno ustvarjalo ozračje, v katerem bi se ljubeča in močna feminilnost razcvetala z zaupanjem in spoštovanjem do moške moči. Res čutim in razumem, da ženske zmorejo ceniti moško moč, samo če je ta zakoreninjena v odkritosrčni ranljivosti, vendar feminizmu in gibanju za emancipacijo ni uspelo ustvariti generacije takih moških, samo po sebi pa tudi nima primernih sredstev za dosego le-tega.

Na tak način feministično gibanje ni sposobno zaznati ključnih posledic dejstva, da vsakega moškega v veliki meri vzgaja ženska in da tudi njegov odnos do žensk v odrasli dobi zavestno ali nezavedno v veliki meri določa njegov odnos do matere. Zakaj feminizem ni ustvaril vizije o vzgoji dečkov v ljubeče in močne moške, ki jim ženske lahko zaupajo in jih ljubijo? Kako je mogoče, da dečki zrastejo v moške, ki zatirajo, sovražijo, prezirajo ali ne cenijo žensk? Prepričan sem, da se ob čustveno zdravi ljubezni matere do svojega otroka to ne more zgoditi!

V tem smislu feminizem nikoli ni imel vizije o tem, kaj je čustveno zdravje, kako se čustveno zdrava ljubezen prenaša iz srca ene osebe v srce druge, z matere na sina, z očeta na hčerko, z moškega na žensko in z ženske na moškega.

Brez te vizije, katere odsotnost je tako in tako zunaj zaznave kratkovidnega feminizma v odnosu do človeškega srca – ne glede na spol, feminizem ostaja zgolj reakcijsko gibanje, ki zaobjema povsem enake teme, ki jih kot zgrešene izpostavlja pri moških, in tako si ne bo nikoli dal možnosti, da doseže svoj namen.

S pozdravi,  Edgar van de Giessen


							In te feministke se zbirajo na znamenitih feminističnih konferencah (o enakosti spolov in "genderizmu"), kakršna je bila 1995 v Pekingu.

 

PS: Zahvaljujem se kolegici, ki je prevedla to "sinovo pismo" Povezava na angleško verzijo.

SP

Ni edini. Tole je podobna izpoved hčere znane feministične pisateljice in aktivistke Alice Walker. Zelo žalostna zgodba. Je v angleščini: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1021293/How-mothers-fanatical-feminist-views-tore-apart-daughter-The-Color-Purple-author.html

Tvoja načela niso niti najmanj trezna. To je dejstvo, Delujes kot tisti zblojenci v 80ih, ki so naglas vzklikali FLOWER POWER, MAKE LOVE (WITHOUT CONDOM), NOT WAR! , posledica je bila epidemija SPB, nezaželjeni otroci itd. . . To je škodovanje človeku, drugemu. Če si že preprićana, da ne škoduješ drugim, potlej dopovej homoseksualcem, naj ne jebejo zakon heteroseksualcev, ker se njih ne tice in jih ne diskriminira, ker to ni njihov zakon, zanje spisan.

Alexio Dickson. Da ni povezave? Sem ženska. Nič pravljičnega ni v tem, da živim z svojimi načeli in ne škodujem sočloveku. Če bi bilo tako - vsaj malo bi ne bilo Edgarja in mnogo drugih. Masad tebi :), ker si razumel kaj sem želela povedati. Ika.

To mnenje nima nikakrsne povezave s posegom psihopatov v družinski zakon. To mnenje je povsem splošno, totalno nepovezno z dogodki, ki potekajo zadnja 2 meseca. Bi rekel celo, da živiš v nekem svojem pravljičnem svetu (zasanjanem), najbrž predolgo spiš pa pol ne loćiš realnosti od sanj, draga ika 8.

Ika, trezno mnenje.:) Žal preredko...

Si bom drznila poseči v moško razpravo. Ne razumem zakaj ni zaslediti, da bi izhajali iz sebe. Kot Edgar. Kaj sami naredimo, da bi nam bilo lepše. Saj veste. Zadovoljni ljudje. Srečni ljudje. Ne pa o sosedovi "Micki" in koliko zahtev je napisala. Verjetno je tudi kakšen "Janez" napisal kdaj kakšno zahtevo. Razmišljam tako. Vsi imamo družino(vzorce), vzgojo kakršno imamo. Vsak od nas se sooča z vsemi "vpletenimi" in s seboj. Vsi imamo izbiro. Želimo spremembe - naredimo jih. Ne življenja, kot ga kdorkoli pričakuje od nas. Živimo svoje življenje. Meni tudi ni bilo povšeči v moji mladosti, ker sem mislila, da ste moški v prednosti in da imate privilegije. Ja to sem mislila. Oče mi je lepo razložil: ljudje si z svojimi dejanji postavimo sami "ceno"(prispodoba). Ne postavimo si "cene" z govoričenjem in teorijo. Tako, da spoštujemo sebe in svet. Živeti. Če kdorkoli želi biti bolj "pomemben" - naj bo. Si pač ustvarja svoj "pomemben" svet. Ne delim nas -na moške ali ženske. Vsi smo ljudje.

Ja sem gledal tisto oddajo studia city, ko je Marcel Štefančič presenetljivo malo hudomušno provociral tisto Mrak al kaj kurac je una ministrica. Presenetljivo zato, ker je FDVjevec tale voditelj filozof, sklepam, da je okužen s feminizmom, saj tam predavajo same feministke.

Ne se sekirat, Roman Vodeb. Nas je v Sloveniji takih najmanj 50.000. Ki smo sprevideli, 0kam pes moli taco. In kaj nas (končno) moške čaka. Pač ne maramo "amazonk". Problem je le v tem, da jih v državi 49.900 NE UPA govoriti/publicirati tisto, kar si mislijo/mislimo o emancipaciji. Copata.press.... Brezjajc.press... Glavnodaniprepira.press.... So pa ženske v bistveni prednosti, ker so kampanjo začele pred 15 ali 20 leti. Ampak, pod črto, upam da jim ne bo zneslo. Tudi zato, ker stari prdci (Bilderbergi, itd.) ne bodo izpustili iz svojih rok svoje "moške" nadvlade. MOŠKE nadvlade nad kapitalom, pa tuid nad svetom.... Po eni strani žal. Po drugi "na srečo"....

Jaz sem s svojo antifeministično držo odrezan/izoliran skoraj od vseh medijskih kanalov - imam le tale blog. V Državni zbor/svet me pač ne bodo povabili, ker lahko moja (konsistentne) logika "pohrusta" vse. Levo profeminsitično enoumje je brez meja in brez obzirnosti. To kar se dogaja v Studiu City je enoumje na kvadrat.

lp

Roman a greš lahko povedat moderfurherju tam v parlamentu, da psihopatski so geji in lejzbijke ne pa civilna iniciativa in ostali, ki smo proti tej noveli zakona!! Gledam in poslusam razpravo, ki poteka v parlamentu o tem zakonu in mi gre na bruhanje modernfurher, ker govori, da smo/so pametnjakovici iz pamtiveka .

Bom nesramno vprašal, kakšen odstotek žensk ima željo po "pobijanju moških s svojim orožjem"? Bom tudi kar sam odgovoril: Čedalje večji. Dokaz: razgovor z žensko, ki vodi večje kontaktno agencijo za stike, ki KOT ŽENSKA ugotavlja, da so zahteve žensk do moških v današnjih časih NEMOGOČE. Mnogo žensk, ki se včlanijo, naj jim agencija najde partnerja, namreč postavi tako NEREALNE zahteve, da nimajo prav nobene možnosti, da najdejo nekoga, ki bi jim odgovarjal. Se pa dame, zanimivo, sploh ne vprašajo, zakaj so (pri 35-ih, 40-ih, 50-ih) še same. In bodo zagotovo same tudi ostale! Ker so: - nemogoče v zahtevah - nerealne - neprizemljene - prezahtevne - ker ni za njih dovolj dobra niti mešanca Leonarda di Capria, Ronalda, ter kakšnega dolarskega miljarderja Skratka, dovolj dober ni za njih nihče! Znanec je dobil od dekleta, ki ga je zanimala, na listku (ali po e-mailu, ni pomembno) sedemnajst (17) zahtev, kakšen mora biti, če želi, da ga ona "šmirgla". Niti najbolj pokvarjeni TERORISTI za izpustitev zajetih talcev ne postavijo 17 zahtev. Ponavadi le eno: nakažite nam miljon dolarjev, pa smo zmenjeni. :) Omenjena frača pa je imela SEDEMNAJST zahtev... Adijo zdrava pamet, adijo logika... Adijo partner! Ona pa, poden od podna, ne pa svetovni model - postavi moškemu 17 pogojev...

Nikomur se ne sme tega zgoditi. Ne moškim ne ženskam. A se dogaja. Vprašajmo se. Vsi skupaj. Vsak od nas. Kaj naredim? Kaj narediš? Kaj delamo? V njegovi zgodbi je tudi odpuščanje in veliko ljubezni. In še - to so njegove besede: Čustveno zdrav moški ne bo nikoli imel želje po zatiranju ženske. Čustveno zdrava ženska ne bo nikoli imela želje po pobijanju moškega s svojim orožjem.

To so psihopatske misli: "naj se moški pobijejo med sabo, v svojem mestu, ženske naj živijo ločeno, da nas je treba kastrirati in zamrzniti našo spermo" Pa če je to govorila svojemu sinu, za koj kurac je ta budala šla naredit otroka? Ma jaz vem kje je vzrok njenih misli oz. težav. Njeni možgani so psihotični, le-ta organ ji je potrebno zdraviti, ampak ne s tabletami in pogovori, temveč s terapijami za možgane. Danes v svetu obstajajo nevrologi, ki so sposobni zdraviti tako bolan organ kot so njeni možgani. Tudi Breivikovi možgani so potrebni zdravljenja, ampak sedaj sedi v zaporu, zaradi masovnega poboja ljudi nedolžnih. Te izpovedi so najlepše za branje.

Monique Moller je dotična mama, psihopatska feministka.

Ja, takle mamo. Kot sem že nekajkrat napisal: spola gresta že 10 ali 15 let VSAKSEBI! Iz matematike pa je znano, da se dve črti, ki ne rečeta vzporedno, ki se celo oddaljujeta, NIKOLI VEČ ne približata. Približata na potrebno bližino. Mars, venera. Me ali oni. In kmalu bo, najbrž ne na PW, slikovna reportaža o izboru igračk za odrasle v sex shopih. 95% igračk je narejenih, predvidenih za ženske, 5% za moške. Kajti za veliko večino žensk penis, še manj pa zveza z moškim NI VEČ RESNA OPCIJA... Moški namreč odpade(mo). Obvoz, rečejo na spletu. Reče večina žensk.