Članek
PASTI PASTIRJA FRANČIŠKA, VSI SVETI TER MASKE KOT TO RAZUME IN ZAPOVEDUJE RKC
Objavljeno Nov 02, 2020
MASKE NADŠKOFA ZORETA

Msgr. Stanislav Zore Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK: »V Katoliški cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik VSEH SVETIH. Ta dan bodo maše po vseh slovenskih župnijah, vendar letos zaradi epidemije COVID-19, jih bodo duhovniki darovali brez udeležbe vernikov… Ker veste, da Cerkev živi v občestvu, ste sprejeli tudi nošenje maske. Potolažen sem in pomirjen, ko pridem v različne skupnosti in vidim, da ljudje praktično sto odstotno upoštevate navodila zdravstvene stroke in politike… Bodimo kristjani pri odnosu do vseh teh mnenj med tistimi, ki upoštevajo razum, znanost in strokovnost – in ta nam pravi, da je najboljše zaščitno sredstvo maska in razkuževanje.«
Vir: 1., 2.

FRANČIŠEK PISMO O EVROPI
Frančišek v Pismo papeža Frančiška o Evropi: »V našem času, ki »daje znamenja vračanja nazaj,« v katerem vedno bolj prevladuje ideja naredi sam, pandemija predstavlja nekakšno razvodje, ki nas prisili k izbiri: ali bomo nadaljevali po poti, na katero smo stopili v zadnjem desetletju, ki jo spodbuja skušnjava avtonomije in gremo naproti naraščajočemu nerazumevanju, nasprotovanjem in konfliktom; ali pa ponovno odkrijemo tisto »pot bratstva«, ki je nedvomno navdihovala ustanovne očete moderne Evrope, začenši ravno s Schumanom.
Začete korake pa je treba utrditi, da bi se izognili temu, da bi centrifugalne sile ponovno dobile moč
Evropa, ponovno odkrij sama sebe! Ponovno torej odkrij svoje ideale, ki imajo globoke korenine. Bodi to, kar si! Ne boj se svoje tisočletne zgodovine, ki je bolj okno v prihodnost kot v preteklost. Ne boj se tvoje potrebe po resnici, ki je iz starodavne Grčije objela zemljo, ko je osvetlila najgloblja vprašanja vsakega človeškega bitja; tvoje potrebe po pravičnosti, ki se je razvila iz rimskega prava in sčasoma postala spoštovanje do vsakega človeškega bitja in njegovih pravic; tvoje potrebe po večnosti, ki jo je obogatilo srečanje z judovsko krščanskim izročilom in odseva iz tvoje verske, umetniške in kulturne dediščine.«

  >> Vstavi fotogra
Vladislav Stres: Frančišek v skladu s svojo funkcijo PASTIRJA svojim slušateljem postavlja PASTI. S položaja najvišje avtoritete, ki muj sledi četa hlapcev – beri predsednikov držav – daje v tem pismu povsem zgrešena navodila.
Prvič. Frančišek sploh ni dejanski oblastnik RKC, ki je med drugim NAJVEČJI POSESTNIK NEPREMIČNIN v Republiki Sloveniji. Dejanski papež je še vedno Benedikt XVI, a kot šef številnih lož deluje iz ozadja. Frančišek tako pri branju svojih poslanic napisanih s strani rimske kurije in dejanskega papeža v tem pismu ni glasnik VERE, verjetja v vrednote, ki bi jih definiral in preko njih združeval, saj tega ne more. Ve da je s svojimi podložniki svet spravil v KAOS in o dejanskih skupnih vrednotah ne more govoriti, lahko pa napeljuje k abstraktnim, kot je npr. EU. Državljani smo se znašli v situacijah ko oblastniki delajo preko mednarodno svetovanih dekretov, ko mediji izvajajo strahotno cenzuro, predvsem na strokovnem področju zdravstva, kulture in politike. Frančišek ne opiše dejanskega stanja razsežnosti revščine vrednot ateizma in deizma in zatrjuje, da se je silam razdruževanja treba izogniti. Pa je ravno obratno, ko odpovedo veliki sistemi morajo zadihati sestavni deli le tega, da se kasneje postavijo novi veliki sistemi, saj vse stoji in pade na razvitosti posameznika, ki večji sistem - družbo sestavlja. Torej je razdruževanje (centrifugalna sila) sestavni del nujne obnove in postavitve novega sistema širše skupnosti. Ali smo s ureditvijo sedanje civilizacije zadovoljni? Ali se lahko dobro osebnostno razvijamo? Nova doba nam »diha za ovratnik«, zaznajmo jo, sodelujmo in izgradimo novo, ki bo trajnostna in spoštljiva ter bo temeljila na osebnem razvoju posameznika in narave kot naše matere.
Papež je zaznal narodna prebujanja in težnjo po spoštovanju identitet tako narodov, kot posameznika, zato kot predstavnik organizacije, (RKC) ki, ki grabi oblast briše težnjo zorenja nacionalnih identitet in zahteva GLOBALIZACIJO. Kultura tisoč cvetov in osebne svobode mu je nesmisel, hoče vzpostavitev Novega svetovnega diktatorskega reda in nudi navidezne globoke ideale, ki naj bi združevali. Papež živi v svetu, kjer nam vlada CENZURA (posredna, neposredna, preko blatenja, molka...), ki vnaprej tepta vse ideale pod peto novodobnega FAŠIZMA.

p.s.: Poglejmo si pojma centripetalno centrifugalno. Če razčlenimo besedo centripetal, dobimo središče in petitus, ki skupaj pomenita premik proti središču. Po drugi strani centrifugalno izhaja iz besed center in fugo - ukrivljenost, ki skupaj pomenita beg stran.

Vir: 1., 2.