Članek
Pravica, biti bogat (stran 5-6)
Objavljeno May 24, 2015

KARKOLI JE POVEDANEGA V POVELIČEVANJE SIROMAŠTVA, dejstvo ostaja, da ni možno živeti resnično dovršenega in uspešnega življenja, razen če si bogat. Nihče se ne more dvigniti do največje možne višine v talentu ali duhovnem razvoju, razen če nima veliko denarja, saj mora za razvoj duha in talenta posedovati stvari za uporabo, teh stvari pa ne more imeti, če nima denarja, da bi jih kupil.

Človek se  razvije  v  razumu,  duhu in telesu z  uporabo  stvari,  družba pa  je  organizirana  tako,  da človek mora imeti denar, da lahko postane lastnik stvari. Torej mora biti osnova vsega napredka znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Predmet vsega življenja je razvoj in vse kar živi, ima neodtujljivo pravico do vsega razvoja, ki ga je zmožno doseči.

Pravica  vsakega  posameznika  do  življenja  pomeni  pravico  imeti  prosto  in  neomejeno  možnost uporabe  vseh stvari,  ki  so  morda  nujne  za  njegov  polni  mentalni,  duševni  in  fizični  razvoj;  ali  z drugimi besedami, njegova pravica biti bogat.

V  tej  knjigi  o  bogastvu  ne  bom  govoril  na  simboličen  način.  Biti  resnično  bogat  ne  pomeni  biti zadovoljen z malo. Sploh nihče ne bi smel biti zadovoljen z malo, če je sposoben uporabiti in uživati v več. Smisel narave je napredek in razvoj življenja in vsakdo naj bi imel vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in bogastvu življenja. Biti zadovoljen z manj je grešno.

Oseba, ki je lastnik vsega, kar si želi za življenje – celo življenje – je bogata in nihče, ki nima veliko denarja, ne more imeti vsega, kar hoče. Življenje je tako napredovalo in postalo tako zapleteno, da potrebujeta celo najbolj povprečna moški ali ženska veliko premoženje, da bi lahko živela na način, ki  se  samo  približa  popolnosti.  Vsak  posameznik  ima  naravno hotenje,  da  bi  postal  vse  kar  je sposoben  postati.  Ta  želja  po  uresničitvi  naravnih sposobnosti  je  v  človeški  naravi prirojena;  ne moremo si pomagati, da ne bi hoteli biti vse kar smo lahko. Uspeh v življenju je to, kar želimo biti. Kar  želimo  biti,  lahko  postanemo  samo  z  uporabo  stvari,  prosto  uporabo  stvari  pa  si  lahko zagotovimo samo tako, da postanemo dovolj bogati, da jih lahko kupimo. Torej je najbolj bistveno izmed znanj, da razumete znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Nič ni narobe, če si želite biti bogati. Želja za bogastvom je pravzaprav želja za bogatejšim, bolj polnim  in  obilnejšim  življenjem  –  ta  želja  je  hvalevredna.  Oseba,  ki  si  ne  želi  živeti  bolj  polno (bogato), je nenormalna, kar velja tudi za osebo, ki si ne želi dovolj denarja, da bi kupila vse, kar hoče.

Obstajajo trije motivi, za katere živimo: živimo za telo, živimo za razum in živimo za duha. Nobeden izmed teh ni boljši ali svetejši od ostalih; vsi trije so enako zaželeni in nobeden izmed treh – telo, razum  ali  duh  –  ne  more  živeti  polno,  če  je  katerikoli  od  ostalih  prikrajšan  za  polno  življenje in izražanje. Živeti samo za duha in zanikati razum ali telo ni prav in ne plemenito, prav tako je narobeživeti za inteligenco in zanikati telo ali duha.

Vsi poznamo odurne posledice življenja za telo in zanikanje tako razuma kot duha in vidimo, da pravo življenje pomeni popolno izražanje vsega, kar posameznik lahko ponudi skozi telo, razum in duha.

Karkoli nekdo reče, nihče ne more biti res srečen ali zadovoljen, razen če njegovo telo živi polno v vseh pogledih in razen, če isto velja tudi za njegov razum in duha. Kjerkoli je neizražena možnost alidelovanje, ki išče izvršitev, tam je nezadovoljena želja. Želja je možnost, ki se hoče izraziti oziroma delovanje, ki išče izvršitev.

Posameznik  ne  more  živeti  telesno  polno  brez  dobre hrane,  udobnih  oblačil,  toplega  zavetja  in svobode pred prekomernim težkim delom. Počitek in rekreacija sta prav tako potrebna za njegovo fizično življenje.

Posameznik ne more živeti razumsko polno brez knjig in časa, da jih lahko študira, brez priložnosti za potovanje in opazovanje ali brez intelektualne družbe.

Za  razumsko  polno  življenje  mora  imeti  posameznik  intelektualno  rekreacijo  in  se  mora  obdati z vsemi objekti umetnosti in lepote, ki jih je sposoben uporabljati in ceniti.

Za duhovno polno življenje mora imeti posameznik ljubezen in ljubezen je zanikanje pomanjkanja.

Najvišjo osebno srečo najde posameznik v pridobitvi koristi za tiste, ki jih ima rad; ljubezen najde svojo  najbolj  naravno  in spontano  obliko  izražanja v  dajanju.  Posameznik,  ki  nima  ničesar  za ponuditi,  ne  more  izpolniti  svojega  položaja  kot zakonski  partner  ali  starš,  kot  državljan  ali  kot človeško bitje. V uporabi materialnih stvari človek najde polno življenje za svoje telo, razvije svoj razum in razprostre svojega duha.

Torej je najpomembnejše za vsakega posameznika, da je bogat. Torej je popolnoma pravilno, da si želite biti bogati. Če ste normalen moški ali normalna ženska, si ne morete pomagati, da tako čutite. Popolnoma pravilno je, da namenite svojo najboljšo pozornost znanstvenemu pristopu k pridobivanju bogastva, saj je najplemenitejša in najpotrebnejša vseh študij. Če zapostavljate ta študij, potem zanemarjate dolžnost do sebe, do Boga in človeštva, saj Bogu in človeštvu ne morete veličastneje služiti, kot tako, da naredite čim več iz sebe.

naprej >>>