Članek
Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva obstaja (stran 7-9)
Objavljeno May 24, 2015

ZNANSTVENI PRISTOP K PRIDOBIVANJU BOGASTVA OBSTAJA in je natančna znanost, tako kot algebra ali aritmetika. Obstajajo določeni zakoni, ki upravljajo pridobivanje bogastva in ko se enkrat naučite teh zakonov in vsakega ubogate, boste postali bogati z matematično gotovostjo.

Lastništvo nad denarjem in posestjo je rezultat opravljanja stvari na določen način in tisti, ki počnejo stvari na določen način – namenoma ali nevede – postanejo bogati, medtem ko tisti, ki stvari ne počno na določen način – ne glede na to, kako trdo delajo ali kako sposobni so – ostanejo revni.

Naraven zakon govori, da enaki vzroki vedno proizvedejo enake učinke in zato bosta vsak moški ali ženska, ki se bosta naučila početi stvari na ta določen način, nezmotljivo postala bogata.

To, da je zgornja trditev pravilna, je prikazano z naslednjimi dejstvi:

Postati bogat ni stvar okolja, ker če bi bilo, bi vsi ljudje v določenih soseščinah postali premožni. Prebivalci enega mesta bi bili vsi bogati, medtem ko bi bili tisti v drugih mestih vsi revni, ali pa bi se vsi prebivalci ene države valjali v premoženju, medtem ko bi bili tisti iz sosednjih držav revni.

Domala vsepovsod vidimo bogate in revne, kako živijo eden ob drugem, v istem okolju in pogosto zaposleni v  isti  stroki. Kadar sta  dva  posameznika na  istem  področju  in  v  istem  poslu, pa  eden postane bogat, medtem ko drugi ostane reven, nam to pokaže, da postati bogat primarno ni stvar okolja. Nekatera okolja so lahko bolj naklonjena od ostalih, vendar pa, kadar sta dva posameznika iz istega posla v istem okolju in eden obogati, medtem ko drugi propade, to kaže, da je postati bogat rezultat počenjanja stvari na določen način.

Nadalje, sposobnost početi stvari na ta določen način ni izključno zaradi posedovanja talenta, saj mnogi zelo talentirani ljudje ostanejo revni, medtem ko drugi, ki imajo zelo malo talentov, postanejo bogati. S proučevanjem ljudi, ki so postali bogati, ugotovimo, da so povprečni v skoraj vseh pogledih, nimajo nič kaj večjih talentov in sposobnosti kot drugi ljudje. Očitno je, da niso postali bogati, ker posedujejo talente in sposobnosti, ki jih ostali nimajo, ampak zato, ker počnejo stvari na določen način.

Postati bogat ni rezultat varčevanja ali gospodarnosti. Mnogi skopi ljudje so revni, medtem ko so tisti, ki prosto trošijo, pogosto bogati.

Bogat ne postaneš tako, da počneš stvari, ki so ostalim spodletele, saj na primer dva posameznika v istem  poslu  pogosto  počneta  popolnoma  enake  stvari in  eden  postane  bogat,  medtem  ko  drugi ostane reven ali propade.

Iz  vseh  teh  stvari  moramo  priti  do  ugotovitve,  da  je  postati  bogat  rezultat  počenjanja  stvari  na določen način.

Če  je  postati  bogat  rezultat  počenjanja  stvari  na  določen,  gotov  način  in  če  enaki  vzroki  vedno proizvajajo enake učinke, potem lahko vsak moški ali ženska, ki počneta stvari na določen način, postaneta bogata in vso zadevo je možno pripeljati v domeno natančne znanosti.

Na tem mestu se pojavlja vprašanje, če ni ta določen način pretežak za večino in mu samo nekateri lahko  sledijo.  Kot  smo  lahko  videli,  to  ne  more  biti  res  (vsaj  kar  zadeva  naravne  sposobnosti). Talentirani ljudje postanejo bogati in tepci obogatijo; briljantno inteligentni ljudje postanejo bogati in zelo neumni ljudje obogatijo; psihično močni ljudje postanejo bogati in šibki in bolni ljudje obogatijo.

Neka  stopnja  sposobnosti  razmišljanja  in  razumevanja  je,  seveda,  nujna,  vendar  kar  zadeva vprašanje  naravne sposobnosti,  lahko  vsak  moški  ali  ženska,  ki  imata  dovolj  čuta  za  branje  in razumevanje teh besed, zanesljivo postaneta bogata.

Prav tako smo videli, da to ni stvar okolja. Seveda lokacija nekaj šteje. Nekdo ne more iti v osrčje Sahare in pričakovati, da bo poslovno uspešen.

Postati bogat vključuje potrebo po stiku z ljudmi in biti tam, kjer so ti ljudje prisotni, če so ti ljudje nagnjeni k poslovanju, kakor bi radi poslovali vi, toliko bolje. To pa je tudi vse, do kod gre pomen okolja. Če lahko kdorkoli v vašem mestu postane bogat, potem lahko obogatite tudi vi in če lahko postane bogat kdorkoli v vaši državi, potem lahko tudi vi obogatite.

Znova, ni važno izbrati nek določen posel ali poklic. Ljudje postanejo bogati v vsakem poslu in v vsakem poklicu, medtem ko njihovi prvi sosedje v istem poklicu ostanejo revni.

Res je, da vam bo šlo najboljše v poslu, ki ga imate radi in vam je všeč. Če imate določene talente, ki so dobro razviti, boste najbolje napredovali v poslu, ki kar kliče po uporabi teh talentov.

Prav tako boste najbolj uspevali v poslu, ki je najbolj prikladen za vašo lokacijo: prodajalcu sladoleda bo  šlo  bolje  v  toplejših  krajih  kot  na  Grenlandiji,  ribolov  na  losose  se  bo  bolje  obnesel  na severozahodu kot na Floridi, kjer pač ni lososov.

Vendar ob teh splošnih omejitvah postati bogat ni odvisno od vaše vključenosti v nek poseben posel, ampak od tega, da počnete stvari na nek določen način. Če ste zdaj v nekem poslu in vsakdo na tem  področju  v  istem  poslu  že  postaja  bogat,  medtem  ko  vi  ne  postajate  bogati,  potem  je  to preprosto zato, ker ne počnete stvari na enak način, kot to počnejo drugi. 

Pomanjkanje kapitala nikomur ne preprečuje postati bogat. Res je, da s tem, ko pridobite kapital, rast pride lažje in hitreje, vendar je tisti, ki ima kapital, že bogat in mu ni treba razmišljati, kako bo to postal. Ne glede na to, kako revni ste, če začnete počenjati stvari na določen način, boste začeli pridobivati  bogastvo  in  začeli  boste  pridobivati  kapital.  Pridobivanje  kapitala  je  del  procesa postajanja bogat in je del rezultata, ki vedno sledi počenjanju stvari na določen način.

Lahko  ste  najrevnejša  oseba  na  kontinentu  in  globoko  v  dolgovih.  Morda  nimate  niti  prijateljev, vpliva, ne virov, toda če začnete početi stvari na ta način, morate nezmotljivo začeti postajati bogati, ker enaki vzroki morajo proizvajati enake učinke. Če nimate kapitala, ga lahko pridobite. Če ste v napačnem poslu, lahko greste v pravi posel. Če ste v napačnem okolju, se lahko preselite na pravo področje.

In to lahko naredite tako, da začnete v svojem trenutnem poslu in v svojem sedanjem okolju početi stvari  na  določen način,  kar  vedno  povzroči  uspeh. Začeti morate  živeti  v harmoniji  z  zakoni,  ki vladajo vesolju.

naprej >>>