Članek
Pomnožitev življenja (stran 16-19)
Objavljeno May 24, 2015

ZNEBITI SE MORATE ŠE ZADNJE SLEDI STARE IDEJE, da obstaja bog (božanstvo), ki želi, da ste revni ali da je smisel služenja njemu, ostati reven. 

Inteligentna snov, ki je vse in v vsem, in katera živi v vsem in živi v vas, je zavedajoča se živa snov. Kot zavedajoča se živa snov mora imeti naravno in prirojeno hrepenenje vsake žive inteligence za pomnožitev  življenja.  Vsaka  živa  stvar  si  mora  neprestano  prizadevati  za  povečanje  svojega življenja, ker življenje v samem dejanju živetja se mora pomnožiti. 

Seme, spuščeno v zemljo, se požene v delovanje in v dejanju živetja proizvede na stotine semen; življenje se z živetjem pomnoži. Za vedno postaja več. Mora se obnašati tako, če še sploh želi biti naprej. 

Inteligenca tudi sovpada pod to isto potrebo po pomnožitvi. Vsaka misel, ki jo pomislimo, ustvari potrebo, da pomislimo naslednjo misel; zavest se neprekinjeno širi. Vsako dejstvo, ki se ga naučimo, nas  pelje  k  učenju  naslednjega  dejstva;  znanje  se  neprekinjeno  pomnožuje.  Vsak  talent,  ki  ga kultiviramo,  privede  v  razum  željo  po  kultiviranju naslednjega  talenta;  mi  smo  subjekti  impulza življenja, ki išče izraz, kar nas nenehno žene, da bi vedeli več, naredili več in postali več. 

Da bi vedeli več, naredili več in bili več, moramo imeti več. Imeti moramo stvari za uporabo, saj se lahko učimo, počnemo in postanemo več samo z uporabo stvari (predmetov). Moramo postati bogati, da lahko živimo več. 

Želja po bogastvu je preprosto zmožnost za obsežnejše življenje, ki išče izvršitev. Vsaka želja je napor neizražene sposobnosti,  da bi prešla v aktivnost. To je moč, ki se hoče dokazati in to povzroča željo. Ta, ki vas žene, da bi imeli več denarja, je enaka tisti, ki naredi, da drevo raste; to je življenje, ki išče polnejši izraz. 

Živeča snov mora biti predmet tega prirojenega zakona vsega življenja. Prežeta je z željo živeti več in zato je prisiljena ustvarjati stvari. Ta snov želi živeti več v vas in skozi vas. Zato hoče, da imate vse stvari, ki jih lahko uporabite. 

Tudi Bog želi, da postanete bogati. Hoče, da ste bogati, ker se lahko bolje izraža skozi vas, če imateveliko stvari za uporabo in mu s tem dajete izraz. Bolj lahko živi v vas, če neomejeno obvladujete pomen življenja. 

Vesolje želi, da imate vse, kar hočete imeti. 

Narava je prijateljsko razpoložena do vaših načrtov. 

Za vas je vse spontano (naravno).

 Odločite se, da je to resnično. Bistveno pa je, vendar, da je vaš cilj usklajen s ciljem, ki je v vsem. 

Resnično  življenje  morate  hoteti,  ne  samo  goli  užitek  ali  zadovoljstvo.  Življenje  je  izvrševanje delovanja in posameznik zares živi samo takrat, kadar izvršuje vsako funkcijo – naravno, mentalno in duhovno – ki jo je sposoben izvajati, brez prekomernosti v katerikoli izmed njih. 

Nočete  postati  bogati zato, da bi živeli kot svinja,  samo  za zadovoljitev živalskih  poželenj.  To  ni življenje. Pač pa izvrševanje vseh fizičnih funkcij je del življenja in nihče ne živi popolno, kdor zanika spodbude telesa kot normalen in zdrav izraz. 

Nočete  postati  bogati  izključno  zaradi  uživanja  mentalnih  zadovoljstev,  da  bi  pridobili  znanje  ali zadostili ambicijam, da bi zasenčili druge ali postali slavni. Vse to so upravičeni deli življenja, vendar pa bo oseba, ki živi samo za intelektualna zadovoljstva, imela samo delno življenje in ne bo nikoli zadovoljna s svojo usodo. 

Nočete postati bogati izključno zaradi koristi drugih, da se pogubite za zveličanje človeškega rodu, za izkušnjo radosti človekoljubnosti in žrtvovanja. Radosti duha so samo del življenja in niso boljše ali plemenitejše od ostalih. 

Bogati hočete postati zato, da imate kaj jesti, piti in se poročiti, ko pride čas za to; zato se morate obdati z lepimi stvarmi, videti daljne dežele, nahraniti svoj razum in razviti svojo inteligenco; zato, da imate lahko radi druge in počnete prijazne stvari in da ste sposobni prevzeti dobršen del vloge pri pomoči iskanja resnice za svet. 

Vendar pomnite, da pretirana nesebičnost ni nič boljša kot skrajna sebičnost; obe sta napaki.

Znebiti  se  morate  ideje,  da  želi  Bog,  da  se  žrtvujete  za  druge  in  da  si  lahko  s  takšnimi  dejanji zagotovite njegovo naklonjenost. Bog ne zahteva nič takega. 

Kar hoče Bog, je, da bi vi naredili največ iz sebe, za sebe in za druge. Drugim lahko pomagate več, če naredite čim več iz sebe in v vseh drugih pogledih. 

Iz sebe lahko naredite največ tako, da postanete bogati, zato je pravično in hvalevredno, da svoje prve in najboljše misli usmerite v delo za pridobivanje bogastva. 

Kakorkoli, zapomnite pa si, da je hrepenenje snovi za vse in njena dejanja morajo biti za več življenja za vse. Ne more delovati za manj življenja za kogarkoli, zato ker je hrepenenje enakovredno v vsem, ko išče bogastvo in življenje. 

Inteligentna snov bo ustvarila stvari za vas, ampak ne bo vzela teh stvari nekomu drugemu in jih dala vam. 

Znebiti se morate tekmovalne miselnosti. Vi boste ustvarjali in se ne boste potegovali za tisto, kar je že ustvarjeno. 

Ni vam treba vzeti karkoli komu drugemu. 

Ni vam treba ostro barantati. 

Ni vam treba goljufati ali izkoriščati. Ni vam treba zahtevati, da kdorkoli dela za vas za manj, kot si zasluži.  

Ni vam treba hrepeneti po tuji lastnini ali poželjivo gledati nanjo. Nihče nima tistega, česar tudi vi ne bi mogli imeti in to brez tega, da bi to vzeli njemu. 

Postali boste ustvarjalec, ne tekmec. Dobil boste, kar hočete, vendar na tak način, da, ko boste to dobili, bo vsakdo, na kogar boste vplivali, imel več, kot ima zdaj. 

Zavedam  se,  da  obstajajo  tudi  tisti,  ki  pridobijo  ogromne  količine  denarja s postopanjem,  ki  je  v nasprotju s trditvami v zgornjih odstavkih in tukaj bi rad dodal nekaj pojasnil. Posamezniki te vrste, ki so postali izjemno bogati, so to počeli s svojo nenavadno sposobnostjo na nivoju tekmovalnosti in so se včasih nezavedno povezali, v svojih velikih ciljih in dejanjih, s snovjo, za splošno izgradnjo v času industrijske evolucije. Rockefeller, Carnegie, Morgan in ostali so nezavedno delujoče sile najvišjega v  nujnem  delu sistematizacije  in  organiziranja  produktivne  industrije,  na  koncu  bo  njihovo  delo brezmejno prispevalo k porastu življenja za vse. Vendar so njihovi dnevi skoraj mimo. Organizirali so proizvodnjo in kmalu jih bodo zamenjale gonilne sile mnogoterosti, ki bodo organizirale mehanizme distribucije. 

Prej omenjeni posamezniki so kot gromozanski plazilci predzgodovinskih obdobij. Odigrali so svojo vlogo v evolucijskem procesu, vendar jih bo ista sila, ki jih je postavila, tudi odstranila. Vendar je prav, da se zavedamo, da niso pravzaprav nikoli bili prav bogati; dokumentirano privatno življenje večine iz tega razreda bo pokazalo, da so bili povečini zavračani in nesrečni. 

Bogastvo, zagotovljeno skozi tekmovalnost, ni nikoli zadovoljivo in trajno. Danes je vaše, jutri od drugega.  Zapomnite si: če  želite  postati  bogati  na znanstven  in določen  način,  potem  se morate popolnoma dvigniti iz tekmovalnega razmišljanja. Niti za trenutek ne smete pomisliti, da je zaloga omejena. Takoj, ko začnete misliti, da je ves denar "prigrabljen" in kontroliran s strani drugih in da si morate  prizadevati  za  to,  da  bodo  "šli  skozi"  zakoni,  ki  bodo  zaustavili  ta  proces  itd.  –  v  tistem trenutku padete v tekmovalno razmišljanje in vaša moč za povzročanje ustvarjanja trenutno izgine. 

In kar je še hujše, verjetno boste ustavili ustvarjalne premike, ki ste jih že pričeli. 

VEDITE, da obstaja v planinah sveta zlato vredno brezštevilnih milijonov dolarjev, ki še ni bilo dano na  svetlo.  In  vedite,  da  v  primeru,  če  ga  ni,  ga  bo  še  več  proizvedenega  iz  misleče  snovi,  da zadovolji vaše potrebe. 

VEDITE, da bo prišel denar, ki ga potrebujete, tudi če bo potrebno, da bo že jutri na tisoče ljudi šloiskati nove rudnike zlata. 

Nikoli ne glejte na vidno zalogo. Vedno glejte na neskončno bogastvo v brezoblični snovi in VEDITE, da prihaja k vam, kakor hitro ga lahko prejmete in uporabite. Nihče vam ne more s prigrabitvijo vidne zaloge preprečiti, da dobite tisto, kar je vaše. 

Zato  si nikoli niti  za  trenutek  ne dovolite  razmišljati,  da,  če ne boste  pohiteli, bodo  vse  najboljše gradbene parcele prodane, preden boste pripravljeni zgraditi svojo hišo. Nikoli vam ni treba skrbeti zaradi koncernov in kartelov, ni vam treba biti zaskrbljen v strahu, da bodo kmalu imeli v lasti vso zemljo. 

Nikoli se ne bojte, da boste izgubil tisto, kar hočete, ker vas je nekdo drugi "premagal". To se nikakor ne more zgoditi. Ne prizadevate si za karkoli, kar je v lasti kogarkoli drugega; povzročate, kar hočete, da se ustvari iz brezoblične snovi, zaloga pa je brezmejna. Držite se postavljenih trditev: 

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja. 

Misel v tej snovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v misli. 

Oseba lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli. 

naprej >>>