Članek
Kako bogastvo pride k vam? (stran 20-23)
Objavljeno May 24, 2015

KADAR PRAVIM, DA VAM NI TREBA OSTRO TRGOVATI, ne mislim, da vam sploh ni treba trgovati ali da ste nad kakršnimikoli odnosi z ljudmi. Mislim na to, da ni treba ravnati nepošteno. Ni vam treba dobiti nekaj za nič, lahko pa date vsaki osebi več, kot ste od nje vzeli. 

Vsakemu ne morete dati več v denarni tržni vrednosti kot ste vzeli od njega, lahko pa mu date več v uporabni vrednosti, kot pa je denarna vrednost stvari, ki ste jo vzeli od njega. Papir, barva in ostali materiali v tej knjigi morda niso vredni denarja, ki ste ga plačali zanjo, vendar če vam ideje, ki vam jih predlaga, prinesejo tisoče dolarjev, potem niste bili zavedeni s strani tistih, ki so vam jo prodali. Dali so vam veliko uporabno vrednost za majhno vsoto denarja. 

Vzemiva na primer, da sem lastnik slike enega izmed velikih umetnikov, ki je v razviti družbi vredna tisoče dolarjev. Nesem jo v Baffin Bay (zaliv) in s trgovsko spretnostjo prepričam domorodca, da mi da zanjo sveženj kož, ki so vredne 500 dolarjev. Pravzaprav sem mu naredil krivico, saj slike ne more uporabiti. Zanj nima uporabne vrednosti in nič ne doda k njegovemu življenju. 

Predpostaviva,  da  mu  dam  za  kože  puško, ki  je  vredna  50  dolarjev.  Tokrat  pa  je  opravil  dobro menjavo. Puško lahko uporabi. Zagotovila mu bo veliko več kož in hrane; dodala bo k njegovemu vsakodnevnemu življenju. Naredila ga bo bogatega. 

Ko  se  dvignete  iz  tekmovalnega  na  ustvarjalni  nivo,  lahko  skrbno  raziščete  svoja  poslovna dogovarjanja in če komurkoli prodate karkoli, kar ne prispeva k njegovemu življenju več kot stvar, ki vam jo je dal v zameno, potem si lahko privoščite, da to prekinete. V poslu vam ni treba nikogar premagati. 

In če ste v poslu, ki premaguje ljudi, potem se čim prej umaknite iz njega. 

Vsakemu dajte več v uporabni vrednosti kot dobite od njega v denarni vrednosti. Potem z vsako poslovno menjavo prispevate k življenju sveta. 

Če imate ljudi, ki delajo za vas, potem morate od njih vzeti več v denarni vrednosti, kot jim plačate s plačami, vendar lahko tako organizirate svoj posel, da bo izpolnjen s principi napredka in tako, da bo lahko vsak zaposleni, ki to želi, vsak dan malo napredoval. 

Lahko uredite tako, da vaš posel stori za vaše zaposlene to, kar ta knjiga počne za vas. Svoj posel lahko vodite tako, da bo neke vrsta lestev, po kateri se lahko vsak zaposleni, ki je pripravljen vložiti napor, sam povzpne do bogastva. Dana mu je bila priložnost in če tega ne izkoristi, to ni vaša krivda.

Na koncu pa naj povem, da iz tega, da boste povzročili ustvarjanje svojega bogastva iz brezoblične snovi, ki izpolnjuje celotno vaše okolje, ne sledi, da bo privzela obliko iz zraka in se udejanjila pred vašimi očmi. 

Če  hočete  šivalni  stroj,  na  primer,  vam  ne  mislim  naročiti,  da  vtisnite  misel  o šivalnem  stroju  v mislečo snov, dokler se ne bo izoblikovala brez rok v prostoru, v katerem sedite ali kjerkoli drugje. Če pa hočete šivalni stroj, vzdržujte njegovo mentalno sliko z najbolj pozitivnim prepričanjem, da se proizvaja in da je na poti k vam. Ko enkrat ustvari misel, ima znanstveni pristop k pridobivanju bogastva najbolj brezpogojno in slepo zaupanje, da šivalni stroj prihaja. Nikoli ne razmišljajte o njem ali govorite o njem drugače, kot da zanesljivo prihaja. 

Lastiti si ga morate, kot da je že vaš. 

K vam ga bo pripeljala sila najvišje inteligence, delujoča na temelju razumov ljudi. 

Če živite v zvezni državi Maine, bo morda ta oseba prišla iz Teksasa ali iz Japonske, da se vključi v nekakšno menjavo, ki bo rezultirala v tem, da boste dobili, kar hočete. 

V tem primeru bo vsa zadeva tako v korist te osebe kakor tudi v vašo. 

Ne pozabite niti za trenutek, da je misleča snov skozi vse, v vsem, v stiku z vsem in lahko vpliva na vse. Želja misleče snovi po polnejšem in boljšem življenju je povzročila stvarjenje vseh že narejenih šivalnih strojev in lahko povzroči izdelavo več novih milijonov – in bo, kadarkoli jo bodo ljudje spravili v gibanje z željo in zaupanjem ter z ravnanjem na določen način. Vi lahko vsekakor dobite šivalni stroj za svojo hišo, kot lahko z vso gotovostjo dobite katerokoli drugo stvar ali stvari, ki jih hočete imeti in jih boste uporabili za napredek svojega življenja in življenj drugih. 

Ni se vam treba obotavljati vprašati za več. "Tvojemu očetu je v zadovoljstvo, da ti da kraljestvo," je rekel Jezus. 

Izvirna snov želi živeti vse tisto, kar je v vas možno in hoče, da imate vse, kar lahko uporabite in boste uporabili za preživljanje najbolj bogatega življenja. 

Če v svoji zavesti utrdite dejstvo, da je vaša želja po lastništvu nad bogastvom eno z željo najvišje sile za bolj popolnim izražanjem, postane vaše zaupanje nepremagljivo. 

Enkrat sem videl majhnega dečka, ki je sedel za klavirjem, kako je iz tipk brezuspešno poskušal izvabiti harmonijo. Videl sem, da je jezen in razdražen zaradi svoje nesposobnosti zaigrati pravo glasbo. Vprašal sem ga po vzroku njegove nadloge in je odgovoril: "V sebi slišim glasbo, mojih rok pa ne morem prisiliti, da bi se pravilno premikale." Glasba v njem je bila SPODBUDA izvirne snovi, vsebujoč vse zmožnosti vsega življenja. Le da je v tem primeru glasba iskala izraz skozi otroka. 

Bog, enotna snov, poskuša živeti, početi in uživati stvari skozi človeštvo. On pravi "Hočem roke, ki bodo zgradile čudovite zgradbe, da bodo igrale božanske harmonije, da bodo naslikale veličastne slike. Hočem noge, ki bodo tekale po mojih opravkih, oči, da bodo videle moje krasote, jezike, da bodo izgovarjali mogočne resnice in peli sijajne pesni," in tako naprej. Vse priložnosti, ki obstajajo, iščejo  izraz skozi ljudi.  Bog  hoče,  da  imajo  tisti, ki lahko igrajo  glasbo, klavirje in katerikoli  drugi instrument in da imajo sredstva, s katerimi lahko kultivirajo svoje talente do svojega polnega obsega.Hoče, da se lahko tisti, ki lahko občudujejo lepoto, obdajo z lepimi stvarmi. Hoče, da imajo tisti, ki lahko  izluščijo  resnico,  vse  priložnosti  za  potovanja  in  opazovanja.  Hoče,  da  so  tisti,  ki  cenijo oblačila, lepo oblečeni in tisti, ki imajo radi dobro hrano, da se razkošno hranijo. 

Vse te stvari hoče zato, ker on sam uživa v njih; to so njegove stvaritve. Bog je tisti, ki želi igrati na inštrumente, peti, uživati v lepoti, razglašati resnico, nositi lepa oblačila in jesti odlično hrano. "Bog se razodeva v tebi skozi voljo in dejanja," je rekel apostol Pavel. 

Želja, ki jo čutite za bogastvom, je Bog, ki se hoče v vas izražati, kot je iskal izraz v majhnem dečku za klavirjem. 

Zato se ne obotavljajte vprašati za več. 

Vaša naloga je v tem, da se osredotočite na to in izrazite to željo Bogu. 

To je težka točka za večino ljudi. V sebi zadržijo nekaj stare ideje, da siromaštvo in samožrtvovanje laska Bogu. Na revščino gledajo kot na del načrta, kot naravno danost. 

Imajo vtis, da je Bog dokončal svoje delo in naredil vse, kar je lahko naredil in da mora večina ljudi ostati revnih, ker preprosto ni dovolj zalog za vse. Tako močno se oklepajo te zmotne misli, da jih jesram vprašati za več. Trudijo se, da ne bi hoteli več kot zadostne prihodke, ravno dovolj, da se počutijo znosno udobno. 

Zdaj se spomnim primera enega izmed študentov, ki mu je bilo naročeno, da mora v razumu ustvariti jasno sliko stvari, ki si jih želi, tako da bi lahko vtisnil ustvarjalne misli v brezoblično snov. Bil je zelo ubog človek, ki je živel v najeti hiši in imel le to, kar je zaslužil od dne do dne in ni mogel doumeti dejstva,  da  je  vse  bogastvo  njegovo.  Ko  je  premislil  o  stvari,  se  je  odločil,  da  bi  smel  razumno vprašati za novo preprogo za tla v njegovi najboljši sobi in za peč na premog, da bi lahko ogrel hišo ob hladnem vremenu. Z upoštevanjem navodil, ki jih je dobil v tej knjigi, je te stvari dosegel v nekaj mesecih. 

Potem se mu je posvetilo, da je prosil premalo. 

Sprehodil se je skozi hišo, v kateri je živel in načrtoval vse izboljšave, ki bi jih rad naredil. Mentalno je dodal veliko okno tu in sobo tam, dokler ni bilo v njegovi glavi dovršeno kot njegov idealni dom, natose je lotil opremljanja. 

Z vzdrževanjem celotne slike v svojih mislih je začel živeti na določen način in se začel premikati proti tistemu, kar je hotel – zdaj je hiša njegova last in jo predeluje po modelu svoje mentalne slike. In zdaj bo s svojim še večjim zaupanjem začel prejemati še odličnejše stvari. 

Dano mu je bilo glede na njegovo vero in tako je tudi z vami – in z vsemi nami. 

naprej >>>