Članek
Hvaležnost (stran 24-26)
Objavljeno May 24, 2015

PONAZORITEV IZ PREJŠNJEGA POGLAVJA sporoča bralcu dejstvo, da je prvi korak k bogatenju sporočanje zamisli o lastnih potrebah brezoblični snovi. 

To  je  resnica  in  videli  boste,  da  je  nujno  za  vas, da  bi  to  storili,  da  se  harmonično  uskladite  z brezoblično inteligenco. 

Zagotoviti ta harmonični odnos ima tako primaren in vitalen pomen, da moram tukaj porabiti nekaj prostora  za  razlago  in  vam  dati  navodila,  ki  vas  bodo,  če  jim  boste  sledili,  zanesljivo  privedla  v popolno harmonijo z najvišjo inteligenco oziroma z Bogom. 

Celoten proces mentalne prilagoditve in uglasitve lahko seštejemo v eno besedo: hvaležnost. 

Najprej verjemite, da obstaja inteligentna snov, iz katere izvirajo vse stvari. Nadalje verjemite, da vam ta snov daje, vse, kar si zaželite. In tretjič se morate povezati z njo z občutenjem globoke in popolne hvaležnosti. 

Mnogi ljudje, ki si uredijo življenje po vseh drugih vidikih, so obsojeni na revščino zaradi pomanjkanja hvaležnosti. Ko dobijo eno darilo od Boga, pretrgajo niti, ki jih povezujejo z njim, ker mu ne dajo priznanja. 

Preprosto je razumeti, da s tem, ko živimo bližje izvoru bogastva, bomo prejeli več bogastva in prav tako je preprosto razumeti, da duh, ki je stalno hvaležen, živi v bližnjem stiku z Bogom kot tisti, ki se nikoli ne ozre nanj s hvaležnim priznanjem. Bolj ko znamo hvaležno uskladiti naše misli z najvišjim ob prejemu dobrih stvari, več dobrih stvari bomo prejeli in hitreje bodo prihajale. Razlog je preprosto v tem, da mentalna drža hvaležnosti privede razum v tesnejši stik z izvorom, iz katerega prihajajo blagoslovi. 

Če je misel o tem, da hvaležnost privede vaš razum v tesnejšo harmonijo z ustvarjalnimi energijami vesolja, za vas nova, jo dobro pretehtajte in videli boste, da je resnična. Dobre stvari, ki jih že imate, so prišle k vam po poti spoštovanja določenih zakonov. Hvaležnost bo vodila vaš razum vzdolž poti, po  katerih  stvari pridejo  k  vam  in  vas  bo  držala  v bližnji  harmoniji  z  ustvarjalnimi  mislimi  in  vas obranila pred padanjem v tekmovalno miselnost. 

Samo  hvaležnost  vas  lahko  obdrži  znotraj  gledanja  proti  vsemu  in  vas  obrani  pred  padanjem  v napačno razmišljanje, da je zaloga omejena – predvsem pa vas obrani pred tem, da bi počeli to, kar je usodno za vaše upanje. 

Obstaja zakon hvaležnosti in popolnoma nujno je, da upoštevate ta zakon, če želite doseči rezultate, ki jih skušate doseči. Zakon hvaležnosti je naravni princip, ki govori, da sta akcija in reakcija vedno enaka in usmerjena v različnih smereh. 

Hvaležna usmeritev svojega razuma v hvaležni zahvali najvišji inteligenci je osvoboditev ali uporaba moči. Nemogoče je, da ne bi uspela doseči tistega, kamor je naslovljeno in odziv je takojšen premik v vaši smeri. 

“Premakni se bliže k Bogu in Bog se bo primaknil bliže k tebi.” Ta trditev ima vrednost psihološke resnice. Če je vaša hvaležnost močna in stalna, bo odziv v brezoblični snovi močan in nepretrgan, tako da bo gibanje stvari, ki si jih želite, vedno usmerjeno proti vam. Bodite pozorni na hvaležen odnos, ki ga je zavzemal Jezus, ko je vedno bilo videti, da je govoril: “Zahvaljujem se ti Oče, da si me uslišal.” Ne morete vaditi velike energije brez hvaležnosti, saj je hvaležnost tista, ki vas povezuje z energijo. 

Vendar vrednost hvaležnosti ni samo v tem, da boste prejemali v prihodnosti več blagoslovov. Brez hvaležnosti se ne morete za dolgo ubraniti pred mislimi nezadovoljstva glede tega, kakršne stvari dejansko  so.  V  trenutku,  ko  dovolite,  da  se  vaše  misli  ustavijo  pri  nezadovoljstvu  zaradi  stvari, kakršne so, začnete izgubljati tla pod nogami. Usmerite pozornost na povprečno, vsakdanje, revno, bedno  in  podlo  –  in  vaš  razum  oblikuje  te  stvari.  Nato  sporočite  te  oblike  ali  mentalne  slike brezobličnemu. In povprečno, vsakdanje, revno, bedno in podlo bo prišlo k vam. 

Kadar dovolite svojemu razumu, da se ustavi pri manjvrednem, postanete manjvredni in se obdate z manjvrednimi  stvarmi.  Nasprotno  pa  se  z  utrditvijo razuma  na  najboljše  obdate  z  najboljšim  in postanete  najboljši.  Ustvarjalna  energija  v  nas  samih  nas  ustvari  po  sliki,  ki  ji  posvetimo  svojo pozornost. Tudi mi smo zgrajeni iz razmišljajoče snovi in razmišljajoča snov vedno zavzame obliko, o kateri razmišlja. 

Hvaležen  razum  je  vedno  trdno  usmerjen  k  najboljšemu.  Zato  se  nagiba  k  temu,  da  postane najboljši. Zavzame obliko ali značaj najboljšega in bo prejel najboljše. 

Prav tako se iz hvaležnosti rodi zaupanje (vera). Hvaležen razum stalno pričakuje dobre stvari in pričakovanje postane zaupanje. Reakcija hvaležnosti v razumu posameznika proizvede zaupanje in vsak  poslani  val  hvaležnega  zahvaljevanja  poveča  zaupanje.  Posameznik,  ki  nima  občutka hvaležnosti, ne more za dalj časa obdržati žive vere in brez te ne morete postati bogati po ustvarjalni metodi, kakor bomo videli v prihodnjih poglavjih. 

Zato je nujno, da negujete navado biti hvaležen za vsako dobro stvar, ki pride k vam in da se stalno zahvaljujete. Ker pa k vašemu napredku prispevajo vse stvari, morate v svojo hvaležnost vključiti vse stvari. 

Ne porabljajte časa za razmišljanje ali pogovor o primanjkljajih ali napačnih potezah tistih na oblasti. Njihova organizacija sveta je ustvarila vašo priložnost, saj vse, kar prejmete, prihaja k vam zaradi njih. Ne jezite se zaradi pokvarjenih politikov. Če ne bi bilo politikov, bi zapadli v anarhijo in vaše priložnosti bi bile močno zmanjšane. 

Bog je deloval zelo dolgo in potrpežljivo, da smo prišli do sem, kjer smo na področju industrije in oblasti in s svojim delom nadaljuje. Brez najmanjšega dvoma bo odpravil denarne mogotce, lastnike koncernov, veleindustrijalce in politike, takoj ko bodo pogrešljivi, vendar so do takrat nepogrešljivi. Zapomnite  si,  da  pomagajo  pripravljati  poti  prenosa,  po  katerih  bo  prišlo  bogastvo  do  vas,  zato bodite hvaležni zanje. To vas bo pripeljalo v harmoničen odnos z dobrim v vsem in dobro v vsem se bo premaknilo proti vam. 

naprej >>>