Članek
Razmišljanje na določen način (stran 27-29)
Objavljeno May 24, 2015

VRNITE SE K ŠESTEMU POGLAVJU IN ŠE ENKRAT PREBERITE zgodbo o moškem, ki je oblikoval mentalno sliko svoje hiše in dobili boste jasno idejo začetnega koraka proti pridobivanju bogastva. Ustvariti morate čisto in jasno mentalno sliko tega, kar hočete dobiti. Ideje ne morete posredovati, če je nimate najprej sami. Najprej jo morate imeti, da jo lahko posredujete in mnogim ljudem spodleti vtisniti svojo zahtevo v razmišljajočo snov, ker imajo le nejasno in megleno predstavo o stvareh, ki jih želijo početi, imeti ali postati. 

Ni dovolj, da imate splošno željo za bogastvom, da bi “z njim počeli dobro”. Vsakdo ima takšno željo. 

Ni dovolj, da imate željo po potovanju, videti stvari, živeti bolj polno ipd. Vsakdo ima takšne želje. Če želite  poslati  prijatelju  brzojavko,  mu  ne  boste  poslali  abecede,  da  si  sam  iz  nje  sestavi  tvoje sporočilo  in  ne  boste  mu  poslali  besed,  ki  ste  jih izbrali  naključno  iz  slovarja.  Poslal  mu  boste razumljivo besedilo, tako, ki nekaj pomeni. 

Kadar  poskušate  vtisniti  svoje  potrebe v  razmišljajočo  snov,  si  zapomnite,  da  morate  to  storiti z razumljivo izjavo. Vedeti morate, kaj hočete in biti morate natančni in jasni. Nikoli ne morete postati bogati ali sprožiti ustvarjalnih energij k akciji, če oddajate neoblikovana hrepenenja in nejasne želje. 

Sprehodite se skozi svoje želje, tako kot je šel skozi svojo hišo moški, ki sem ga opisal. Poglejte samo tisto, kar hočete in si o tem ustvarite jasno mentalno sliko, kakor želite, da bi izgledalo, ko boste to prejeli. 

To čisto mentalno sliko morate imeti stalno v mislih. Tako kot ima mornar v mislih luko, proti kateri pluje z ladjo, tako morate biti vi stalno usmerjen proti svojemu cilju. Nikoli ne smete izgubiti njenega prikaza, kot krmar ne sme izgubiti izpred oči kompasa. 

Ni nujno opravljati vaj v pozornosti, niti si ni treba utrgati posebnih trenutkov za molitev in afirmacijo, niti vam ni treba odhajati “v tišino”, niti početi kakršnihkoli okultnih ekshibicij. Nekatere teh stvari so povsem dobre, vendar je vse, kar morate vedeti, to, kaj hočete in si to tako hudo želeti, da bo ostaloves čas v vaših mislih. 

Porabite kolikor morete svojega prostega časa za preučevanje svoje slike. Vendar nikomur ni treba opravljati  vaj  iz  koncentracije  razuma  na  stvari,  ki  si  jih  resnično  želi.  Stvari,  ki  si  jih ne  želite resnično,  so  tiste,  ki  zahtevajo  napor,  da  osredotočite  svojo  pozornost  proti  njim.  Razen  če  si resnično želite postati bogati, tako da je želja dovolj močna, da lahko obdrži vaše misli usmerjen proti cilju (namenu) kot magnetni pol drži iglo kompasa, je skoraj nevredno truda, da se ravnate po navodilih te knjige. 

Metode, ki so tukaj predlagane, so za ljudi, katerih želja po bogastvu je dovolj močna, da premaga mentalno lenobo in ljubezen do lagodnosti in jih pripravi k delovanju. 

Bolj čisto in jasno sliko si ustvarite in bolj vztrajate pri njej, z vsemi njenimi prijetnimi podrobnostmi, močnejša bo vaša želja. Močnejša je vaša želja, lažje bo obdržati vaš razum trdno usmerjen k sliki tega, kaj hočeš dobiti. 

Vendar je treba nekaj več, kot samo jasno videti sliko, Če je to vse, kar počnete, ste samo sanjač in imate malo ali nič moči za dovršitev. 

Za svojo jasno vizijo mora obstajati tudi namen, da jo realizirate v otipljiv izraz. Za tem namenom mora stati nepremagljivo in neomajno zaupanje, da je stvar že vaša, da je že v vaših “rokah” in da jo morate samo še dobiti v last. 

Mentalno morate živeti v novi hiši, dokler okoli vas tudi fizično ne privzame oblike. V mentalnem polju začnite takoj polno uživati v stvareh, ki jih hočete imeti. 

“Za katerokoli stvar prosiš med molitvijo, verjemi da jo boš prejel in imel jo boš,” je rekel Jezus. 

Stvari, ki jih hočete imeti, morate ves čas videti okoli sebe, kot da vas dejansko obkrožajo. Sebe morate doživljati, kot da ste že njihov lastnik in da jih že uporabljate. Uporabljajte jih v svoji domišljiji, kot bi jih uporabljali, ko bodo otipljivo v vaši lasti. Vztrajajte pri svoji mentalni sliki, dokler ni čista in razločna, nato pa zavzemite lastniško držo do vsega v tej sliki. V mislih prevzemite lastništvo nad stvarmi s polnim zaupanjem, da so dejansko vaše. Niti za trenutek ne popustite v zaupanju, da je to resnično. 

Zapomnite si, kaj je bilo povedano v predhodnem poglavju o hvaležnosti: Bodite tako hvaležni za njih ves čas, kot  pričakujete,  da  boste,  ko  privzamejo  obliko.  Kdor se lahko Bogu  iskreno zahvali  za stvari, ki jih ima v posesti šele v svoji domišljiji, ima resnično zaupanje (vero). Ta bo postal bogat. Ta bo povzročil stvarjenje česarkoli, kar si poželi. 

Ni vam treba ponavljati prošenj za stvari, ki jih hočete imeti. Bogu o njih ni treba govoriti vsak dan. 

Vaša  naloga  je,  da  inteligentno  formulirate  svojo  željo  po  stvareh,  ki  pomenijo  za  vas  polnejše življenje in da te želje uredite v razumljivo celoto, potem pa to celovito željo vtisnete v brezoblično snov, ki ima moč in voljo, da vam da to, kar hočete. 

Tega vtisa ne ustvarjate s ponavljanjem nizov besed, ustvarjate ga z vzdrževanjem vizije z neomajno ODLOČNOSTJO, da to dosežete in s trdnim ZAUPANJEM, da to dosegate. 

Odgovor na vaše molitve ne bo dal rezultata vašemu zaupanju, medtem ko govorite, ampak bo rezultat vašega zaupanja, medtem ko delujete. 

Vtisa na razum Boga ne boste naredili tako, da si določite poseben Gospodov dan, ko mu poveste, kaj hočete, potem pa preostali del tedna pozabite nanj. Nanj ne boste naredili vtisa tako, da boste imeli posebne ure, ko se umaknete v svoj kabinet in molite, če potem odstranite zadevo iz svojega razuma, dokler spet ne pride ura molitve. 

Ustna molitev je povsem dobra in ima svoj učinek, predvsem na vas same pri razbistritvi vizije in ojačitvi vašega zaupanja, vendar niso ustne prošnje tiste, ki ti priskrbijo, kar hočete. Da bi postalibogat, ne potrebujete “sladke ure molitev”, ampak morate “moliti brez prenehanja”. In z molitvijo mislim na vzdrževanje trdnosti vaše vizije, z namenom, da povzročite njeno stvaritev v trdno obliko in zaupanje, da to že počnete. 

“Verjemi, da prejemaš.”

Takrat, ko ste si ustvarili jasno predstavo, se vsa zadeva obrne k sprejemanju. Ko ste ustvarili jasno mentalno predstavo, je dobro dati še ustno izjavo, naslavljajoč najvišje s hvaležnostjo. Potem pa morate od tega trenutka nadalje v svojem razumu sprejemati, za kar ste prosili. 

Živite  v  novi  hiši,  nosite  sijajna  oblačila,  vozite  se  v  avtomobilu,  pojdite  na  potovanje  in samozavestno  načrtujte še  večja  potovanja.  Mislite in  govorite  o stvareh,  za  katere  ste  prosili, v pomenu dejanskega sedanjega lastništva. Zamislite si okolje in finančne okoliščine natanko takšne, kot jih hočete in ves čas živite v tem mentalnem okolju in v finančnih okoliščinah, dokler fizično ne zavzamejo svojega stanja. 

Zavedajte pa se, da tega ne počnete samo kot sanjač ali graditelj gradov v oblakih. Imejte VERO, da se  je  predstava realizirala,  in  NAMEN, da jo realizirate.  Zapomnite  si,  da  sta  zaupanje  (vera) in namen uporabe predstave tista, ki razločita med znanstvenikom in sanjačem. 

S tem, ko ste se naučili tega dejstva, se morate še naučiti primerne uporabe volje.

naprej >>>