Članek
Nadaljnja uporaba volje (stran 34-36)
Objavljeno May 24, 2015

NE MORETE OBDRŽATI RESNIČNE IN JASNE PREDSTAVE BOGASTVA, če ves čas obračate svojo pozornost k nasprotnim predstavam, naj bodo zunanje ali domišljijske. 

Ne govorite o svojih preteklih težavah finančne narave, če ste jih imeli. Sploh ne razmišljajte o njih. Ne govorite o uboštvu svojih staršev ali težkih časih vašega preteklega življenja. Če boste počeli karkoli od naštetega, se boste razvrstili z obstoječo revščino in to bo zagotovo zaustavilo gibanje stvari proti vam. Pustite revščino in vse, kar je z njo povezano, povsem za seboj. 

Sprejeli ste gotovo teorijo vesolja kot pravilno in vsi vaši upi sreče temeljijo na tem, da je pravilna. Kaj lahko pridobite, če podelite pozornost nasprotujočim teorijam. 

Ne berite knjig, ki razlagajo, da bo kmalu konec sveta in ne berite pisanj o aferah in pesimističnih filozofov, ki vam razlagajo, da gremo k hudiču. Svet ne gre k hudiču, gre k Bogu. To so krasni obeti. 

Res je, da je lahko mnogo stvari v trenutnih razmerah neprijetnih, a čemu lahko pripomore njihovo proučevanje, ko pa izginjajo in bi proučevanje samo povzročilo upočasnitev njihovega izginjanja in jihzadržalo z nami. Zakaj posvečati čas in pozornost stvarem, ki minevajo z evolucijsko rastjo, ko pa lahko, kar se tiče vas, pospešite njihovo odstranitev samo s promoviranjem evolucijske rasti? 

Ne glede na to, kako strašne so videti razmere v nekaterih državah, področjih ali krajih, vi zapravljate svoj čas in uničujete svoje lastne možnosti z zadrževanjem ob teh predstavah.

 Vi bi se morali zanimati samo za svet, ki postaja bogat. 

Mislite o obilju, v katerega vstopa svet, namesto o revščini, ki raste iz njega in naj vam postane jasno, da je edina pot, kako lahko pomagate svetu, da bo postal bogatejši, tako da skozi ustvarjalno metodo, ne tekmovalno, postanete bogati vi sami. 

Vso svojo pozornost posvetite bogastvu. Ne osredotočajte se na revščino. Kadarkoli razmišljate ali govorite o tistih, ki so revni, mislite in govorite o njih kot tistih, ki postajajo bogati, kot o tistih, ki jim je treba čestitati namesto, da se vam smilijo. Takrat bodo oni in ostali ujeli navdih in začeli iskati pot ven. 

Zato ker pravim, da morate ves svoj čas in razum in misli usmeriti k bogastvu, to ne pomeni, da morate biti sebični in hudobni. 

Postati zares bogat je najplemenitejši cilj, ki ga lahko imate v življenju, ker vsebuje vse ostalo. 

Na  tekmovalni  ravni  je  boj  za  bogastvo  brezbožno  prerivanje  za  premoč  nad  ostalimi,  ko  pa preidemo na ustvarjalno mišljenje, se vse to spremeni. Vse kar je možno na poti k veličastnosti, služenju in vzvišenim prizadevanjem, prihaja po poti postajanja bogat, ker vse je možno le z uporabo stvari. 

Ne  morete  se  nameriti  k  ničemur  tako  odličnemu  ali plemenitemu,  ponavljam,  kot  da  postanete bogati in morate utrditi svojo pozornost na svojo mentalno sliko o bogastvu in izključiti vse, kar bi lahko povzročilo zameglitev ali zatemnitev vizije. 

Nekateri  ljudje  ostanejo  revni,  ker  ignorirajo  dejstvo,  da  zanje  obstaja  bogastvo  in  te  je  najlažje naučiti z lastnim primerom in prakso. 

Drugi so revni zato, ker so ob tem, da vedo, da obstaja pot ven, preveč intelektualno brezbrižni, da bi vložili mentalni napor, ki je nujen, da najdejo to pot in potujejo po njej. Najboljše, kar lahko storite za takšne,  je,  da  prebudite  njihovo  željo  tako,  da  jim  pokažete  srečo,  ki  prihaja  od  tega,  da  ste upravičeno bogati. 

Ostali  so  revni  zato,  ker,  čeprav  imajo  nekaj  pojma  o  znanosti,  so  tako  zabredli  in  se  izgubili  v labirintu teorij, da ne vedo, katero pot ubrati. Poskušajo z mešanico mnogih sistemov in jim spodleti v vseh. Za te, znova, je najboljše, kar lahko naredite, da jim pokažete pravo pot skozi svojo lastno prakso. En gram delovanja je vreden toliko kot tona teoretiziranja. 

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite za ves svet, je, da naredite največ iz sebe. 

Bogu in človeštvu ne morete služiti na bolj učinkovit način, kot je postati bogat; to velja, če postanete bogati z ustvarjalno metodo in ne s tekmovalno. 

Naslednja  stvar.  Zagovarjamo  stališče,  da  ta  knjiga  podaja  principe  znanstvenega  pristopa  k pridobivanju bogastva v podrobnostih in če to drži, potem vam ni treba brati nobene druge knjige o tej temi. To morda zveni ozkosrčno in egoistično, a pomislite: V matematiki ni drugih znanstvenih metod,  kot  so  seštevanje,  odštevanje,  množenje  in  deljenje;  nobena  druga  metoda  ni  možna. Obstaja  le  ena  najkrajša  pot  med  dvema  točkama.  Obstaja  samo  en  način  znanstvenega razmišljanja in to je, da mislite na način, ki pelje po najbolj ravni in enostavni poti k cilju. Nihče doslej še ni izoblikoval krajšega ali manj zapletenega “sistema”, kot je ta tukaj pred vami. Okleščen je vsehnebistvenih stvari. 

Ko pričnete s tem sistemom, pustite vse ostale ob strani. Povsem jih odstranite iz svojega spomina. 

Berite to  knjigo  vsak dan. Nosite jo  pri  sebi.  Naučite  se  jo  na  pamet  in  ne razmišljajte  o  ostalih “sistemih”  in  teorijah.  Če  pa  boste  razmišljali  o  ostalih  pristopih,  boste  prišli  v  dvome  in  postali negotovi in nestanovitni v svojih mislih, takrat pa boste začeli delati napake. Ko vam bo dobro in boste postali bogati, lahko proučujete druge sisteme kolikor vas je volja. 

Berite samo najbolj optimistične komentarje o novicah iz sveta – tiste, ki so v harmonične z vašimi predstavami. Ne okužite se s teorijo, spiritualizmom ali proučevanjem pokojnih. Morda so mrtvi še vedno živi in blizu, a če so, jih pustite pri miru; brigajte se zase. 

Kjerkoli bi utegnili biti duhovi umrlih, imajo svoje lastno delo, ki ga morajo opraviti in nimamo jih pravice motiti pri tem. Ne moremo jim pomagati in zelo dvomljivo je, če nam lahko oni pomagajo ali če imamo kakršnokoli pravico, da jih jemljemo čas, če nam lahko. Pustite mrtve odslej pri miru in rešujte svoj lastni problem: Postanite bogati. Če se boste začeli zapletati z okultnim, boste sprožilimentalne nasprotne tokove, ki bodo vaše upe zagotovo pripeljali do brodoloma. 

Torej, ta in predhodni odstavki so nas pripeljali do naslednjih trditev o temeljnih dejstvih:

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja. Misel v tej snovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v misli. 

Oseba lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli. 

Da bi to lahko naredil, mora oseba prestopiti iz tekmovalnega v ustvarjalno mišljenje; ustvariti mora jasno mentalno sliko stvari, ki jih hoče imeti in ohranjati to sliko v svojih mislih s trdno ODLOČNOSTJO, da bo dobila, kar hoče imeti, in z neomajno VERO, da prejema, kar hoče imeti, ter z obrambo svojih misli pred vsem, kar bi hotelo pretresti njen namen, zamegliti njegovo vizijo ali zadušiti njegovo vero. 

Kot dodatek k vsemu temu bomo sedaj videli, da moramo živeti in delovati na določen način.

naprej >>>