Članek
Učinkovita aktivnost (stran 41-44)
Objavljeno May 24, 2015

SVOJE MISLI MORATE UPORABLJATI, KOT JE NAPOTENO v prejšnjem poglavju in začeti delati, kar lahko, tam kjer ste, in narediti morate VSE, kar lahko, tam kjer ste. 

Napredujete lahko samo tako, da ste večji od trenutnega položaja in nihče ne more biti večji od trenutnega položaja, kdor ne opravi vsega dela, ki se nanaša na ta položaj.

Svet napreduje samo po tistih, ki več kot izpolnjujejo svoj trenutni položaj. 

Če nihče popolnoma ne izpolnjuje svojega trenutnega položaja, lahko vidite nazadovanje v vsem. 

Tisti, ki ne izpolnjujejo popolnoma svojega trenutnega položaja, so mrtva obremenitev družbe, vlade, gospodarstva  in  industrije.  Ob  velikih  stroških  jih  morajo  vzdrževati  drugi.  Napredek  sveta  je upočasnjen samo zaradi tistih, ki ne izpolnjujejo svojega položaja, ki ga imajo. Ti pripadajo prejšnjim časom  in so  nagnjeni k  nazadovanju.  Nobena družba  ne  bi  mogla  napredovati, če  bi  bil vsakdo manjši od svojega položaja, družbeni razvoj se ravna po zakonih fizičnega in mentalnega razvoja. 

V živalskem svetu je vzrok razvoja presežek življenja. Ko ima organizem več življenja, kot ga lahko  izrazi v funkcijah na svoji stopnji, razvije organe na višji stopnji in tako nastajajo nove vrste. 

Nikoli ne bi bilo novih vrst, če ne bi bilo organizmov, ki več kot izpolnjujejo svoj trenutni položaj. Enak zakon  velja  tudi za  vas:  Ali  boste  postali  bogati, je  odvisno samo  od  tega, ali  boste  uporabili  ta princip pri svojih zadevah. 

Vsak dan je ali uspešen ali neuspešen in samo uspešni dnevi vam prinašajo, kar hočete imeti. Če je vsak dan neuspeh, ne boste nikoli postali bogati, če pa je vsak dan uspeh, se ne more zgoditi, da ne bi obogateli. 

Če obstaja nekaj, kar bi lahko naredili danes in tega ne storite, ste bili neuspešni, vsaj kar se tiče te stvari – posledice pa so lahko veliko bolj strahotne, kot si lahko predstavljate. 

Niti za najbolj navadno dejanje ne morete predvideti rezultatov. Ne poznate delovanja vseh sil, ki so bile sprožene v vašo korist. Veliko je lahko odvisno od tega, da opravite neko majhno dejanje in prav to  lahko  odpre  vrata  priložnosti  do  izjemno  velikih  možnosti.  Nikoli  ne  morete  vedeti  za  vse kombinacije,  ki  jih  najvišja  inteligenca  izvaja  za vas  v  svetu  stvari  in  človeških  zadev.  Vaše zanemarjanje ali neuspeh pri opravljanju katere izmed malih stvari lahko za zelo dolgo odloži prihod tistega, kar hočete dobiti. 

Vsak dan naredite vse, kar je tega dne možno postoriti. 

Kakorkoli že, za zgoraj povedano velja omejitev ali pogoj, ki ga morate upoštevati. 

Ne smete se preobremeniti z delom, niti ne smete slepo drveti v svoje posle z naporom, da bi opravili kar največje število stvari v najkrajšem možnem času. 

Ne  smete  poskušati  opraviti  jutrišnjega  dne  danes, niti  ne  opraviti  celotedenskega  dela  v  enem dnevu. Ne šteje število stvari, ki jih opravite, temveč UČINKOVITOST vsakega ločenega dejanja. 

Vsako dejanje je samo po sebi ali uspeh ali neuspeh. 

Vsako dejanje je samo po sebi ali učinkovito in uspešno ali jalovo in neuspešno. 

Vsako neučinkovito dejanje je neuspeh in če svoje življenje zapravite za opravljanje neučinkovitih dejanj, bo vaše celo življenje neuspešno. Več stvari naredite, slabše za vas – če so vsa vaša dejanja neučinkovita. 

Na drugi strani je vsako učinkovito dejanje uspeh samo po sebi in če je vsako dejanje v vašem življenju učinkovito, potem vaše življenje mora biti uspešno. 

Vzrok neuspeha je v počenjanju preveč stvari na neučinkovit način in v počenjanju premalo stvari na učinkovit način. 

Vidite,  da  je  ta  trditev  samoumevna,  saj  boste  s  tem,  ko  ne  naredite  nobenega  neučinkovitega dejanja in naredite dovolj učinkovitih dejanj, postali bogat. Torej, če lahko opravite vsako dejanje na učinkovit  način,  potem  lahko  vidite,  da  se  postati bogat  skrči  na  natančno  znanost,  enako  kot matematika. 

Stvar se zdaj obrne k vprašanju, če lahko iz vsakega posameznega dejanja naredite uspeh. In to vsekakor lahko naredite. Iz vsakega dejanja lahko naredite uspeh, zakaj VSA moč dela z vami in VSA moč se ne more motiti. 

Moč vam je na voljo in da bi vsako dejanje naredili učinkovito, morate samo vložiti to moč v dejanje. 

Vsako dejanje je ali šibko ali močno in ko je vsako dejanje močno, delujete na določen način, kar vas bo naredilo bogatega. 

Vsako dejanje lahko naredite močno in učinkovito tako, da vzdržujete svojo vizijo, medtem ko ga opravljate, ob vlaganju vse moči svoje VERE in ODLOČNOSTI vanj. 

Tukaj,  na  tej  točki  propadejo  tisti,  ki  ločijo  mentalno  moč  od  osebnega  delovanja.  Moč  razuma uporabljajo na enem mestu in v nekem času, delujejo pa na drug način na drugem mestu in v nekem drugem času. Njihova dejanja že sama po sebi niso uspešna; preveč jih je, ki so neučinkovita. Če pa vložite VSO moč v vsako dejanje, ne glede na to, kako vsakdanje, bo vsako dejanje samo po sebi uspeh.  In  ker  je  narava  stvari  takšna,  da  vsak  uspeh  odpre  pot  naslednjemu  uspehu,  bo  vaše napredovanje k temu, kar hočete dobiti in napredovanje tistega, kar hočete dobiti, v smeri proti vam, postajalo vedno bolj hitro. 

Zapomnite  si,  da  je  uspešno  delovanje  zbirno  v  svojih  rezultatih.  Ker  je  želja  po  več  življenja prirojena vsem stvarem, se takrat, ko se začne oseba premikati proti bogatejšemu življenju, začne več in več stvari povezovati z njim in vpliv njegovih želja se pomnoži. 

Vsak dan naredite vse, kar lahko naredite tega dne in vsako dejanje opravite na učinkovit način. 

Ko pravim, da morate vzdrževati svojo vizijo, medtem ko opravljate dejanja, ne glede na to, kako vsakdanja, ne želim povedati, da je nujno ves čas videti vizijo v vseh njenih najmanjših podrobnostih.To naj bo delo vašega prostega časa, ko uporabite svojo domišljijo za podrobnosti svoje vizije in jih premišljujete, dokler ni čvrsto zasidrana v spominu. Če si želite hitrejših rezultatov, porabite ves svoj prosti čas v tej vadbi. 

S stalnim premišljevanjem boste dobili sliko, kaj hočete – tudi do najmanjših podrobnosti – tako trdnozasidrano v svoj razum in tako popolnoma preneseno v razum brezoblične snovi, da se morate v času delovanja samo miselno povezati s predstavo za spodbudo svoje vere in odločenosti ter s tem sprožiti svoj najboljši napor. 

Premišljujte svojo predstavo v svojem prostem času tako dolgo, da je bo vaša zavest tako polna, da jo boste lahko kadarkoli pograbili. Postali boste tako navdušeni z njenimi svetlimi obeti, da bo že sama misel nanjo priklicala najmočnejše energije celotnega vašega bitja. 

Ponovimo znova naš povzetek in jo z manjšo spremembo zadnje trditve privedimo do točke, ki smo jo zdaj dosegli. 

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja. 

Misel v tej snovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v misli.

Oseba lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli. 

Da  bi  to  lahko  naredila,  mora  oseba  prestopiti  iz  tekmovalnega  v  ustvarjalno  mišljenje. Ustvariti mora jasno mentalno sliko stvari, ki jih hoče imeti in mora narediti – z zaupanjem in odločnostjo – vse, kar je možno narediti vsak dan, tako da vsako ločeno stvar opravi na učinkovit način.

naprej >>>