Članek
Biti v pravem poslu (stran 45-47)
Objavljeno May 24, 2015

USPEH, V KATEREMKOLI POSLU, je odvisen od ene stvari v vaši lasti, od dobro razvite stopnje nadarjenosti, ki je nujna v tem poslu. 

Brez glasbene nadarjenosti ne more nihče uspeti kot učitelj glasbe. Brez dobro razvite strojniške nadarjenosti  ne  more  nihče  doseči  uspeha  v  katerikoli  strojni  trgovini.  Brez  tenkočutnosti  in komercialne nadarjenosti ne more nihče uspeti v trgovskih prizadevanjih. Vendar posedovanje dobro razvite stopnje nadarjenosti, ki je nujna v vašem specialnem poslu, še ne zagotavlja, da boste postalibogati. Obstajajo glasbeniki z izrednim talentom, pa vendarle ostajajo revni. Obstajajo kovači, tesarji in mnogi drugi z odličnim ročnim darom, pa vendar ne obogatijo. Nadalje imamo trgovce, ki imajo dar za ravnanje z ljudmi, pa kljub temu propadejo. Različni darovi so le orodja. Nujno je, da imamo dobra orodja, a še bolj nujno je, da so uporabljena na pravi način. Nekdo lahko vzame žago, kotnik, dober oblič in tako dalje, ter izdela lep kos pohištva. Drug človek lahko vzame enaka orodja in se loti dela, da bi kopiral izdelek, pa bo ta izdelek skrpucalo. Ta ne ve, kako uporabiti dobro orodje na uspešen način. 

Različni  darovi  vašega  razuma  so  orodja,  s  katerimi  morate  opravljati  delo,  ki  vas  bo  naredilo bogatega. Zato bo za vas lažje uspeti v poslu, za katerega ste dobro opremljeni z razumskimi orodji. 

Na  splošno  vam  bo  šlo  boljše  v  poslu,  kjer  boste  uporabili  svoje  najmočnejše  talente  –  tiste,  s katerimi ste “najboljše opremljeni”. Toda tudi za to trditev veljajo omejitve. Nihče naj se ne bi pri svojem poklicu nepreklicno oziral le na nagnjenja, s katerimi se je rodil. 

Bogati  lahko  postanete  v  kateremkoli  poslu,  saj  v  primeru,  da  nimate  pravega  talenta,  ga  lahko razvijete. 

To pomeni samo to, da boste morali ustvarjati svoja orodja, tako kot se boste gibali naprej, namesto da  bi  se  zanašali  samo  na  tista,  s  katerimi  ste  se rodili.  Za  vas  bo  LAŽJE  uspeti  v  poklicu,  za katerega že imate dobro razvite talente, vendar LAHKO uspete tudi v vsakem drugem poklicu, saj lahko razvijete vsak temeljni talent in ni ga talenta, za katerega nimate vsaj osnove. 

Najlažje  boste  obogateli  v  smislu  naporov, če  boste počeli  tisto,  za  kar  ste  najbolj  usposobljeni, vendar boste najbolj zadovoljivo obogateli, če boste počeli tisto, kar HOČETE početi. 

Početi, kar hočete početi, se imenuje živeti in nobenega pravega zadovoljstva ni v življenju, če ste za stalno  prisiljeni  početi  nekaj,  česar  nimate  radi  in  nikoli  ne  morete  početi,  kar  bi  hoteli  početi. Zagotovo pa lahko počnete, kar hočete početi. Dokaz, da imate v sebi moč, da to lahko počnete, je v želji. 

Hrepenenje (želja) je dokaz moči. 

Želja po igranju glasbe je moč, ki lahko igra glasbo in si prizadeva za izražanje in razvoj. 

Želja po izumljanju mehanskih naprav je mehanski talent, ki si prizadeva za izražanje in razvoj. 

Kjer ni moči, tako razvite kot nerazvite, da bi nekaj opravila, tam nikoli ni nobene želje, da bi se to opravilo, kjer pa je močna želja za delovanjem, je nedvomen dokaz, da je moč za delovanje čvrsta in jo je treba samo razviti in uporabiti na pravi način. 

Ko so vse ostale stvari izenačene, je najboljše izbrati posel, za katerega imate najbolj razvite talente, a če imate močno željo, da bi se lotili katerekoli poslovne linije, bi morali izbrati ta posel kot najvišji cilj, na katerega merite. 

Počnete lahko kar hočete in to je vaša pravica in privilegij, da zasledujete posel ali opravilo, ki vam bo najbolj sorodno in prijetno. Niste zavezani k početju nečesa, česar nočete početi in naj ne bi počeli, razen v smislu prehoda k čemu takšnemu, kar hočete početi. 

Zaradi preteklih napak, katerih posledice so vas umestile v nezaželen posel ali okolje, boste morda nekaj  časa  obvezani  početi  to,  česar  sicer  nočete  početi,  vendar  si  lahko  to  delovanje  naredite prijetno ob zavedanju, da vam to omogoča, da boste prešli na tisto, kar bi radi počeli. 

Če  čutite,  da  niste  v  pravem  poklicu,  ne  ravnajte  prenagljeno  pri  poskusu  prehoda  v  novega. Najboljši način, na splošno, za spremembo posla ali okolja je z rastjo. 

Naj vas ne bo strah narediti nenadne in radikalne spremembe, če se pojavi priložnost, po skrbnem premisleku, da je to prava priložnost, nikoli pa ne ravnajte iznenada in radikalno, ko ste v dvomih o razumnosti takšnega dejanja. 

Ustvarjalni načrt ne pozna nobene naglice in priložnosti nikoli ne zmanjka. 

Ko se enkrat osvobodite tekmovalnega razmišljanja, boste razumeli, da vam nikoli ni treba delovati prenagljeno. 

Nihče vas ne bo premagal v stvari, ki jo hočete početi; vsega je dovolj za vse. Če je zaseden en prostor, se bo malo naprej pojavil drug in boljši samo za vas; časa je na pretek. Kadar ste v dvomih, počakajte. Vrnite se nazaj k premišljevanju svoje vizije in okrepite svoje zaupanje in odločnost. V času dvomov in neodločnosti negujte hvaležnost v vseh pomenih. 

Dan ali dva, ki ju porabite v premišljanju vizije, kaj hočete in v iskrenem zahvaljevanju, da to že sprejemate, bo pripeljalo vaš razum v tako tesno zvezo z najvišjim, da ne boste naredili nobene napake, ko boste delovali. 

Obstaja razum, ki ve vse, kar je treba vedeti in vi lahko pridete v tesno enotnost s tem razumom z zaupanjem in odločnostjo za napredovanje v življenju, če ste globoko hvaležni. 

Napake  prihajajo  iz  prenagljenega  ravnanja  ali  iz  ravnanja  v  dvomu  ali  v  strahu  ali  pozabljanja pravega motiva, ki je več življenja za vse in manj za nikogar. 

Ko greste po določeni poti, bodo priložnosti prihajale k vam v naraščajočem številu in morali boste biti zelo čvrsti v svojem zaupanju in odločenosti ter ostajati v tesnem stiku z najvišjim razumom s spoštljivo hvaležnostjo.

Vsak dan opravite vse, kar lahko naredite na popoln način, delujte umirjeno, brez skrbi ali strahu. Pojdite naprej, kolikor hitro morete, a ne v naglici. 

Zapomnite  si,  da  v  tistem  trenutku,  ko  začnete  hiteti,  prenehate  biti  ustvarjalec  in  postanete tekmovalec. 

Padete nazaj na stari nivo. 

Kadarkoli se zalotite pri hitenju, naredite premor. Učvrstite pozornost na mentalno podobo stvari, ki jo hočete in se začnite zahvaljevati, da jo prejemate. Vadbi HVALEŽNOSTI ne bo nikoli spodletelo, da bi okrepila vaše zaupanje in obnovila vašo odločnost. 

naprej >>>