Koronavirus COVID-19 - značilnosti in zdravljenje

Objavil/a Radmila Čučak, dne 2020-03-08 ob 09:44:47

Ohranimo mir in harmonijo, panika zavira delovanje imunskega sistema

* * *

Sophia Health Institute, webinar dr. Marco Ruggiero- Silver Spring, Switzerland, 4.marec 2020

Zahvala: Zahvaljujem se dr. Christine Schaffner in dr. Dietrich Klinghardt-u za to veliko priložnost. 

Vse medicinske ali znanstvene informacije v tem spletnem seminarju so samo za raziskovalne, izobraževalne in informativne namene. • Nikakor niso nadomestek za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo, zdravljenje ali nego katere koli bolezni omenjene ali implicirane v tej študiji. • Skrbniki, raziskovalci in zainteresirane strani morajo raziskati vse dane informacije. • Upoštevati je treba standard oskrbe za vsako patologijo ter pravila in predpise, ki jih sprejmejo zdravstveni organi vsake države

Ameriški Center na nadzor bolezni CDC je sporočil, da ni cepiva zoper nov koronavirus COVID-19, ki se je decembra razširil iz Kitajske (province Wuhan). Najboljša preventiva je izogibanje izpostavljenosti virusu. CDC priporoča nošenje mask zdravstvenim delavcem in  že obolelim od koronavirusa COVID-19, da se prepreči širjenje okužbe. CDC navaja, da za okužbo s koronavirusom COVID-19 ni na voljo nobenega proti virusnega farmacevtskega zdravila. V težkih primerih bolnik potrebuje zdravstveno nego za podporo delovanja vitalnih organov. 

POIŠČIMO ŠIBKO TOČKO CORONAVIRUSA COVID-19

* * *

Coronavirus 2019 nCoV ki povzroča bolezen COVID-19

* * *

Kvalifikacije dr. Marca Ruggiera: upokojen profesor in raziskovalec na področju onkoimunologije. Bil je profesor molekularne biologije na Fakulteti za matematiko, fiziko in naravoslovne vede  Univerze v Firencah. Leta 2004 je študentom predaval o koronavirusu SARS, ko je bila prva epidemija zaradi tega virusa. Leta 2009 je raziskoval retrovirus HIV (ki povzroča AIDS) in sicer njegov vpliv na kancerogene tumorje. Leta 2010 je o tem predaval na konferenci o AIDS-u na Dunaju. Preučeval je tudi Gc MAF (Gc Protein - derived Macrophage Activating Factor), ki stimulira aktivacijo in proliferacijo monocitov. Leta 2017 je objavil raziskavo o imunskem odzivu na DNK cepivo za retrovirus HIV. Istega leta je objavil tudi  raziskavo o preprečevanju prezgodnjega staranja bolnikov z AIDS-om. 

Koronavirus COVID-19 in retrovirus HIV nista enaka (HIV povzroča AIDS, zaradi katerega je do zdaj umrlo 32 milijona ljudi. Vir: Svet Kanal A 13.3. 2020), a imata nekaj skupnega: potrebujeta določene beljakovine in encime (proteaza prebavni encim, ki razcepi beljakovine na aminokisline), da napade celico. Ti encimi aktivirajo beljakovinske strukture (spike proteins), ki so kakor izrastki na površini korona virusa (op.: ki ni retrovirus, pravi dr. Dietrich Klingardt, kar pomeni, da se koronavirus COVID-19 morda ne vgradi v človeški genom, kot se na primer retrovirus HIV. A v tem trenutku to še ni znano in možno je, da se tudi ta koronavirus COVID-19 vgradi v genom in se aktivira leta pozneje. Zato dr. Klinghardt priporoča tudi anti retrovirusna zdravilna zelišča, ki so navedena v nadaljevanju).

* * *

Nezrel retrovirus HIV 

* * *

dozorel retrovirus HIV

* * *

Dr. Marco Ruggiero je objavil članek z naslovom: Zaviralci proteaze (encima) in cyclooxygenase v sinergiji preprečujejo aktivacijo človeških trombocitov. V članku je pisal o agregaciji trombocitov in fibroznih strdkih. 

Poskusi na S proteinu (spike protein) coronavirusa kažejo, da ima zadostno afiniteto do receptorja v membrani človeških celic za encim, ki pretvarja angiotenzin 2 (ACE2) in da ta receptor za ACE2 koronavirusi uporabljajo kot mehanizem vstopa v celico. Študije so pokazale, da ima koronavirus COVID-19 večjo privlačnost do receptorja ACE2 kot originalni sev virusa SARS. Zato je bolj učinkovit in je bolj virulenten (patogen).

 

koronavirus COVID-19 s S spike glikoproteini, ki štrlijo iz virusa

* * *

Zdaj pa poglejmo, kako koronavirus COVID-19 napade človeško celico in zakaj ima večjo virulenco kakor drugi koronavirusi. 

Kitajska raziskava je ugotovila, da ima koronavirus COVID-19 večjo virulenco (je bolj patogen), ker je tarča človeškega encima furina, ki je proteaza encim za razgradnjo beljakovin in ki povzroči, da virus dobi proteinske strukture (spike glycoprotein na zgornji sliki), s katerimi se veže na receptorje za ACE2 v membrani celice. Encim furin v resnici napade koronavirus COVID-19, a na žalost to aktivira S beljakovino na površini virusa. Zato je koronavirus COVID-19 bolj virulenten kakor drugi virusi. Kitajska raziskava zato preučuje zaviralce encima furina kot potencialno zdravilo za pljučnico zaradi koronavirusa COVID-19. 

Diagram vstopa v celico koronavirusa SARS CoV in novega koronavirusa COVID-19 (SARS-CoV2 ali 2019 nCoV). Encimi proteaze so prikazani v različnih barvah. Encim furin lahko razcepi beljakovinsko strukturo med procesom dozorevanja COVID-19 virusa in s tem aktivira ta virus

Nekatere beljakovine (proteini) so neaktivne, ko se prvič sintetizirajo in za aktivacijo morajo biti odstranjeni določeni deli beljakovnske strukture. Encim furin razcepi del te beljakovinske strukture na površini koronavirusa COVID-19 in a tem aktivira ta protein oz. virus. Ta mehanizem delovanja ni edinstven samo pri koronavirusu COVID-19. Encim furin je en izmed encimov proteaz, ki so odgovorni za razcepitev ovojnice virusa HIV (prekurzor poliproteina), preden se ta retrovirus sestavi skupaj. Študija o antraks bakteriji je pokazala, da zaviralci encima furina varujejo celico pred okužbo z bacillus anthracis. Tako bakterija antraks, kakor virusa COVID-19 in HIV potrebujeta encim furin, da postanejo njihove beljakovinske strukture na površini aktivne. Ko so neaktivne se ne morejo vezati na receptorje v membrani celice in ne morejo vstopiti v celico. Šele ko postane S beljakovina na površini koronavirusa COVID -19 aktivna, povzroči virus COVID-19 ali HIV infekcijo. 

Spike glikoprotein na površini virusa COVID-19 se razcepi v dve podenoti (S1 in S2). Segment proteina S1 se veže na receptor za ACE2 v membrani človeške celice, segment proteina S2 pa omogoči zlitje virusa z membrano celice.

(opomba: Aljoša Rojac je povedal na FB 15.3. 2020: Ko koronavirus vstopi v celico, se znotraj celice  S proteini koronavirusa vežejo na protein encim ACE2, ki plava po celici in ko se korona virus veže na ACE2, ga uniči. Zato se nivo proteinov ACE2 zniža, kar vodi v vnetje in fibrozo pljuč.  Gen za encim ACE2 se nahaja na kromosomu X. Ženske imajo dva xx kromosoma, moški pa imajo xy - samo en x kromosom. To pomeni, da ženske proizvajajo več proteina ACE2. Zato ženske lažje preživijo okužbo s korona virusom. Zato je smrtnost pri moških 4,7%, pri ženskah pa 2,8%.

Dr. Paul Cottrell je povedal, da je ACE2 receptor vključen v *renin-aldosterone pot* ki pomaga nadzirati krvni tlak. Koronavirus COVID-19 ima že mutirane inačice, ki se vežejo tudi na receptorja GRP78 in CD147. Encim furin je po navadi v celici, če gre na površino in je poleg korona virusa, poveča virulenco virusa za 1000 krat. Ta virus je narejen z bio-inženiringom od leta 2010 dalje, ko so naredili SARS in modificirali viruse netopirjev. To so počeli v mnogih laboratorijih na svetu. Kombinirali so CARS CoV z virusi netopirjev in HIV retrovirusom. Encim 3CL proteaza sodeluje pri replikaciji RNA virusa, pri čemer pogosto nastajajo mutacije, ker replikacija RNA ni zelo učinkovita in nima mehanizma za popravilo napak. Mutacija lahko zmanjša učinkovitost virusa, lahko pa jo poveča, tako da se na primer poveča afiniteta koronavirusa COVID-19 do drugih dveh receptorjev- GRP78 in CD147, poleg ACE2. Genom korona virusa COVID-19 ima 30.000 nukleotidov. Spremenili so SARS CoV virus tako, da so dodali genetske sekvence HIV retrovirusa, da se je S protein z pozitvnim nabojem lahko kot ključ v ključavnici združil z ACE2 receptorjem, ki ima negativni električni naboj. To je pokazal genom koronavirusa COVID-19, ki so ga objavili Kitajci in ga je pregledal dr. Cottrell 25.1. 2020, v začetku februarja pa so ta genom objavili še indijski raziskovalci. Ena sekvenca genov retrovirusa HIV v koronavirusu COVID-19 bi bila morda mogoča zaradi mutacij, a kar štiri sekvence teh genov so dokaz, da je korona virus COVID.19 narejen v laboratoriju.

Imunski sistem ne zaznava tega virusa in število belih krvnih celic se celo zmanjša, tako kot pri AIDS-u. Rad bi verjel, da je virus ušel slučajno iz laboratorija, a vemo, da so ta virus gradili že od leta 2010. Do 17.3. 2020 smo imeli že 35 inačic Wuhan koronavirusa COVID-19, ameriško, korejsko, italijansko, kitajsko...itd. Med njimi je razlika le v nekaj nukleotidih genoma, zato te genetske spremembe ne kodirajo drugačnih aminokislin. Zgodila se je tudi že ena večja mutacija Wuhan virusa- ARTG13 virus, ki ima drugačno dinamiko in so ga našli 24.2. 2020, a še ni znano ali je postal manj ali bolj virulenten. Sčasoma bo vse več in več teh inačic Wuhan koronavirusa, in postali bodo bolj običajni v populaciji. Skrbi me, da bi korona virus COVID-19 sčasoma dobil večjo afiniteto tudi do drugih receptorjev v membrani celice. Potem bi imeli drugi, tretji.... val bolezni, kar bi glede na špansko gripo lahko trajalo 18 mesecev. Veliko ACE2 receptorjev je tudi v miokardiumu, več jih imajo tudi sladkorni bolniki zaradi ohranjanja hormonske homeostaze. COVID-19 lahko poškoduje tudi ledvice. Dr. Cottrell priporoča antivirusna zelišča, ki *in vitro* ubijajo korona viruse: ognjič, sladki koren, tinkturo lubja breze. Za vnetno citokinsko nevihto priporoča protivnetne snovi, kot sta kurkuma in rožmarin. Pomaga tudi koloidno srebro, ki deaktivira patogene - to uporabljajo Home Security in ameriška vojska za oskrbo ran na terenu.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=J6VEYzwSdZU&fbclid=IwAR3RQCjqKkh5kde-vrWg4YSzwTbir5i5XGqtflTVkFgo7Fii-GiPLz1eH2w

(Konec opombe dr. Cottrell-a)

Dr. Marco Ruggiero: Ta S glikoprotein je tarča morebitnega cepiva za koronavirus COVID-19. Encim furin tako spremeni en protein S v aktivno obliko -dva proteina S1 in S2, s katerima korona virus vstopi v človeško celico. Zato raziskovalci najbolj raziskujejo razvoj, delovanje in strukturo S proteina. Zanima jih, kako je nenadoma ta virus postal tako virulenten. 

To pomeni, da tako coronavirus COVID-19, kakor tudi retrovirus HIV, potrebujeta encime proteaze, da bi postala aktivna. Raziskava indijskih raziskovalcev iz januarja 2020 je pokazala, da imata COVID-19 in HIV še nekaj skupnega. Raziskovalci so ugotovili, da ima spike protein na površini koronavirusa COVID-19 štiri enake segmente kot retrovirus HIV-1, ki povzroča AIDS: glikoprotein gp120V4, gp120V5, gp120V1 in Gag. Ti štirje segmenti S beljakovine imajo veliko gostoto pozitivno nabitih delcev (aminokisline in beljakovine imajo lahko pozitivni ali negativni električni naboj).

Ta podobnost med retrovirusom HIV in koronavirusom COVID-19 je presenetljiva (op. prev.: to lahko pomeni, da je koronavirus COVID-19 umetno ustvarjen z genetskim inženiringom CRISPR v laboratoriju, kot trdijo nekateri raziskovalci). Ti štirje segmenti S beljakovine so odgovorni, da virus lahko prepozna gostiteljsko celico in se veže nanjo. Znano je, da ta koronavirus sprva ni inficiral ljudi, temveč le živali, potem pa je mutiral (oz.  so v ta virus vstavili segmente retrovirusa HIV) in postal je kužen za ljudi. Brez teh štirih sekvenc v S beljakovini (S spike glycoprotein), ki so enake kot pri retrovirusu HIV, coronavirus COVID-19 ne bi mogel okužiti ljudi. Prav tako HIV retrovirus brez teh 4 segmentov ne bi mogel okužiti ljudi (op. prev.: retrovirus se lahko vgradi v človeški genom in se aktivira čez leta ali desetletja, ko oslabita proces metilacije in acetilacije DNK, ki deaktivirata retrovirus). COVID-19 in HIV sprva nista bila patogena za ljudi, ampak za živali. Po spremembi teh površinskih beljakovin, sta postala patogena za človeka, ko je ta spike protein lahko zaznal in se vezal na receptor v membrani človeške celice. 

Opomba: več o retrovirusih in krepitvi imunskega sistema je v objavi:

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

* * *


Slika prikazuje S protein koronavirusa COVID-19 - tri konice obarvane rumeno, oranžno in rdeče so enake kot pri retrovirusu HIV in s temi konicami se veže na receptor ACE2 v membrani človeških celic. ( op. prev: največ ACE2 receptorjev imajo epitelne celice v pljučih, zato virus najbolj prizadene pljuča). Brez teh segmentov S proteina, koronavirus COVID-19 ne bi bil patogen za ljudi

Indijski raziskovalci so zapisali, da je malo verjetno, da bi ti štirje segmenti S proteina koronavirusa COVID-19 bili po naključju enaki tistim v retrovirusu HIV. Ta trditev je porodila različna ugibanja in raziskava je dobila ogromno medijsko pozornost. V kratkem času je več kot 100.000 ljudi povzetek raziskave prebralo in ga preneslo na svoj računalnik. Pozneje so indijski raziskovalci iz neznanega vzroka umaknili ta članek. Toda na stotine tisočev raziskovalcev je prebralo to raziskavo, nastale pa so tudi številne teorije zarote. Google ima 85 milijonov zadetkov na iskanje "coronavirus conspiracy". Širi se ideja, da so korona virus COVID-19 ustvarili v laboratoriju, od koder je "ušel namenoma ali po naključju". Dejansko še danes nihče ne ve, od kod je prišel ta virus. Phylo-epidemiološke analize kažejo, da je vir na tržnici Hua Nan v provinci Wuhan prišel od drugod. 

Če ima korona virus COVID-19 enake vrhnje segmente S proteina kakor retrovirus HIV, in podben mehanizem okužbe celice, potem sklepamo da zdravila za HIV / AIDS delujejo tudi proti COVID-19 koronavirusu. To velja predvsem za HIV zaviralce encima proteaze, ki jih je dr. Marco Ruggiero razvijal zadnjih dvajset let. 27.2. 2020 je bil v reviji Nature biotechnology objavljen članek, v katerem piše, da  HIV zaviralce encima proteaze (lopinavir) zdaj klinično testirajo kot zdravilo za korona virus COVID-19. Preizkušajo tudi anti HIV farmacevtsko zdravilo oseltamvir (Tamiflu), ki sicer ima škodljive stranske učinke. Kar deluje proti retrovirusu HIV, morda deluje tudi proti koronavirusu COVID-19. Kitajski raziskovalci pa so našli zaviralca za encim furin proteazo, ki aktivira koronavirus.

Potencialni zaviralci encima furin so:

- aminopterin (anti-tumorno zdravilo)

- vitamin B9 (metil folat)

- sulfoxone ( anti-bakterijsko zdravilo za gobavost) 

- L dopa ( zdravilo za Parkinson bolezen)

- L arginin aminokislina ( do max 500 mg, veliko jo vsebujejo oreščki, riž, sezam, bučna semena, legumi, deluje proti virusom)

- Methotrexate ( zdravilo za raka)

- silybin (varuje jetra, sestavni del silimarina iz pegastega badlja)

- glutation (naravni telesni antioksidant)

- EGCG (epigallocatechin gallate) iz zelenega čaja oz. grma čajevca (camelia sinensis)

- theaflavin 3,3-di-o- gallate - čajevec (camelia sinensis) - pravi čaj- zeleni čaj

- biorobin (fikus benjamin, anti virusna snov)

- andrographis paniculata (antivirusno delovanje)

- phyllanthus emblica (amalaki, sestavina ayurvedske formule Triphala, antivirusno delovanje, krepi imunski sistem, prodaja Kalček)

-  viola diffusa (antivirusno)

Swertiakoutchensis (protivnetno, protivirusno)

Spatholobus suberectus dunn  (antioksidant)

Te snovi zavirajo encim furin in s tem zavirajo aktivacijo kornavirusa COVID-19. Tradicionalna kitajska ali indijska zeliščna medicina  imata kar nekaj naravnih protivirusnih snovi, ki so navedene zgoraj. Te snovi nevtralizirajo S spike proteine na korona virusu COVID-19 in retrovirusu HIV. V bistvu delujejo tako, da preprečijo oblikovanje S proteinov in nevtralizirajo že obstoječe S proteine. To pomeni, da ko se S proteini na površini koronavirusa COVID-19 oblikujejo, jih je mogoče nevtralizirati, tako da se ne morejo vezati na receptorje in virus ne more vstopiti v človeško celico. Vrhovi S proteinov imajo veliko koncentracijo pozitivnih električnih nabojev. 

* * *

mehanizem delovanja retrovirusa HIV je enak mehanizmu delovanja koronavirusa COVID-19

* * *

Da so vrhovi S proteina koronavirusa COVID -19 enaki vrhovom S proteina retrovirusa HIV niso ugotovili le indijski znanstveniki v članku, ki je bil pozneje umaknjen. Pred nekaj dnevi je namreč prišla genetska analiza novega koronavirusa COVID-19 iz Univerze Cornell, ki je to potrdila. Raziskava je na strani: https://arxiv.org/abs/2002.06196 Zato ni več dvoma, da so vrhovi S proteina koronavirusa COVID-19 enaki vrhovom S proteina retrovirusa HIV, ki se vežejo na receptorje v membrani človeške celice.

* * *

genetsko zaporedje koronavirusa COVID-19 (ime virusa je 2019 nCoV, bolezen, ki jo povzroča pa se imenuje COVID-19) ; 4 gene ima enake kot retrovirus HIV- slika prikazuje veliko podobnost genov s SARS Cov koronavirusom (80% podobnost), virus je velik 0,1 mikrona, sodi med enoverižne RNA viruse, ki mutirajo 100 krat hitreje od DNK virusov

Tudi druge raziskave so že potrdile, da ima koronavirus COVID-19 štiri gene/dele proteina S enake kot retrovirus HIV in da je narejen v laboratoriju z genetskim inženiringom: https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/19396?fbclid=IwAR1gP83hRzQ_gwFAhUURjohbF14aGyOjbbjnGgTPSAh_Ek4HrfXKzvi2mBU

https://publishwall.si/narava.zdravi/post/546344/dokazano-koronavirus-sars-cov-2-je-bil-gensko-manipuliran-v-wuhanu-s-financiranjem-iz-zda

* * *

Opomba: Dr. David Stopar, profesor mikrobiologije: Ker koronavirus COVID-19 sodi med RNA viruse, se hitro spreminja in mutira. Zato bo težko izdelati cepivo, ki deluje na točno določeno strukturo virusa. Zanima nas, ali bi bilo takšno cepivo varno in učinkovito? Hitenje pri izdelavi cepiv je lahko problem, lahko nastanejo hude težave. V ZDA zdaj cepiva testirajo na ljudeh. A cepiv ni pričakovati pred decembrom 2020, saj je potrebno dolgotrajno klinično testiranje. Cepivo bi bilo treba potem spreminjati, kot se bo virus spreminjal. Korona virus COVID-19 zlasti ogroža spodnji del pljuč. Uporablja mimikrijo - se prikrije, ko zapušča gostiteljsko celico, se obda z membrano naših celic in novemu gostitelju se predstavi z membrano človeške celice in imunski sistem ga ne prepozna kot patogena. Virus lahko nekaj ur ali dni ostane v zraku kot aerosol, UV žarki pa ga uničujejo. Membrano virusa raztopimo z milom, pralnim praškom, razkužili. Širi se lahko preko klimatskih naprav, virus slabše prenaša visoko vlago in visoko temperaturo v prostoru. Populacija bo sčasoma vse bolj imuna na ta virus. Načeloma zaradi istega virusa človek ne bo zopet zbolel, razen če se ta virus vrne v spremenjeni obliki. 

https://4d.rtvslo.si/arhiv/koronavirus-podkast/174679859?fbclid=IwAR3GoX83g7epdfz1tDOK8iOa9UexxlCENc244OD9cZ3A3QJZBndMWhXaIXM 

Konec opombe.

* * *

Če želimo te vrhove S proteina z gostim pozitivnim električnim nabojem nevtralizirati, potrebujemo snov z močnim negativnim električnim nabojem. Dr. Marco Ruggiero ravno to preučuje že od leta 1984, ko je raziskoval heparin (sladkor glukozamin glukan) in phosphatidylcholine. Heparin ima veliko količino negativnega elekričnega naboja, tako kot hondritin sulfat, kar pomeni da lahko zavirata retrovirus HIV, kakor tudi kornavirus COVID-19 z nevtralizacijo pozitivno nabitih vrhnjih delov S beljakovin teh virusov. Hondritin sulfat je biomolekula z največjo koncentracijo elektro negativnih nabojev. To je zaradi navzočnosti karbonskih in sulfatnih skupin. Sulfatni polisaharidi, kot so, glukozamin sulfat, chondritin sulfat in carrageenan so močni zaviralci retrovirusa HIV in s tem tudi koronavirusa COVID-19. Žveplo v sulfatnih skupinah ima visoko negativen električni naboj. Ti negativni naboji se vežejo na električno pozitine naboje v vrhovih S proteinov teh dveh virusov in jih nevtralizirajo, tako da se ne morejo vezati na receptorje v membrani človeške celice in jo inficirati. To je znano že od leta 1998:   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11366556

https://patents.google.com/patent/EP0240098A2/en Oligo in polisaharidi za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo retrovirusi, kot je HIV. (op. prev: otroška cepiva vsebujejo živalske retroviruse.). Japonski raziskovalci priporočajo sulfatne polisaharide za zdravljenje okužbe z retrovirusi. Nemško farmacevtsko podjetje Luitpold Pharma proizvaja hondritin polisulfat za zdravljenje AIDS-a, ki je bolezen zaradi okužbe z retrovirusom HIV. Eksperimentalnih podatkov še ni, vendar teoretično hondritin sulfat lahko nevtralizira tudi koronavirus COVID-19. Lahko deluje tudi proti drugim virusom, ki imajo pozitivno nabite vrhove spike proteinov, s katerimi se vežejo na receptorje v membrani človeških celic. 

Hondritin sulfat tako zavira tudi virus herpes simpleks. Pridobiva se iz živali (iz hrustanca krav ali morskega psa) ali pa z novo metodo mikrobne fermentacije. Postopek je razvil dr. Marco Ruggiero leta 2018 - prodaja Sophia Flow Microbiome Advanced Formula: https://www.sophianutrition.com/products/sophia-flow

Hondritin sulfat je zdravilo za artritis in ta formula z mikrobno fermentacijo ima največjo koncentracijo negativno nabitih delcev. Mikrobni hondritin sulfat je tri krat bolj učinkovit kakor hondritin sulfat, pridobljen iz živalskih virov. Zniža nivo vnetnih citokinov v krvi. V krvi ostane dalj časa, kakor hondritin sulfat iz živalskih virov. 

Katere druge snovi imajo molekule z velikim številom električno negativno nabitih delcev? Odgovor daje mikrobna fermentacija (fermentiran kolostrum s probiotiki, GcMAF- na koncu članka je recept za doma narejen GcMAF). Dr. Marco Ruggiero razvija mikrobno fermentacijo od leta 2011, za stimulacijo imunskega sistema, npr. za stimulacijo makrofagov. Gc MAF je zelo učinkovita molekula za napad na nagalase encim virusov.   https://www.biorxiv.org/content/10.1101/714154v2.full.

Molekula GcMAF pridobljena z mikrobno fermentacijo je 100 krat bolj učinkovita od drugih podobnih molekul (kot je prečiščena molekula DBP-MAF) pri napadu na nagalase encim virusov. Ima veliko koncentracijo električno negativnih nabojev, tako da veže viruse, kot so hepatitis B virusi (HBV). Blokira vrh S proteina hepatitis B virusa, tako da se ne more vezati na receptor v membrani človeške celice. 

Poročajo tudi o zdravljenju bolnikov s koronavirusom COVID-19 (s težko pljučnico) z matičnimi celicami iz  popkovne vrvice. Ta terapija pozdravi vnetje, regenerira poškodovano tkivo v pljučih (fibrozne brazgotine).

Op. prev: Obstaja nevtralizacija koronavirusov v zraku z negativnimi ioni ionizatorjev, ki lahko nevtralizirajo koronaviruse tako, da se negativni ioni vežejo na *spike* proteine, kjer nastajajo radikali OH, ki izvlečejo iz *spike* proteinov vodik, tako da ta izgubi funkcijo in virus se uniči, v zraku pa nastane dodatna vlaga. To bi bilo primerno za dezinfekcijo zraka v infekcijski bolnišnici, zdravstvenih domovih, bolnišnicah in šolah, da se virusi ne bi prenašali od osebe do osebe.  Konec opombe. https://www.youtube.com/watch?v=JuU1tzjPtR0&feature=youtu.be

https://www.linkedin.com/pulse/from-world-effective-impact-negative-ions-coronavirus-leonardos?fbclid=IwAR0aZUvO8QJW9H6VjHSN8LAgg0ZxSPAYOTxfGullf5j8XhvSGI2-64aTVNY

Knjiga o negativnih ionih: https://www.linkedin.com/pulse/have-you-read-book-entitled-negative-ions-method-lorena-leonardos?fbclid=IwAR21J1Q9ek5x93bYKlgzb2mAHHPMV8iHgzKYwWul_mdjSu-Vz9oFd0oy3Es

Konec webinarja z dr. Marco Ruggierom.

Vir:  http://www.sophiaeducate.com/vulnerability/?inf_contact_key=e46e909a259ba7fd16c102881304d790680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/SHI_marco_cv.pdf

transkripcija predavanja dr. Marca Ruggiera: https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/DrMarco-Corona.pdf

Informacije iz drugih virov - iz moje objave na strani: 

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

V zgornji objavi so navedene tudi snovi, ki krepijo imunski sistem, ki jih bom ponovila tudi na koncu  tega članka. 

Vse kar ste želeli vedeti o zaroti COVID-19, je v moji novi objavi na strani: 

 https://publishwall.si/.publishwall.si/post/540454/kdo-je-povzrocil-pandemijo-in-spin-covid-19

* * *

Korona virusi so živalski virusi, ki imajo zelo veliko število genov - največ med RNA virusi. Nenavadno je, da so nekateri med njimi preskočili na človeka (SARS, MERS, IBV, NL63, COVID-19...). RNA virusi imajo kot genetski material eno ali dvo verižno RNA. Med RNA viruse sodijo: Ebola virus, koronavirus SARS, koronavirus MERS, virusi gripe, virusi, ki povzročajo prehlad, Rhabdoviridae virus (steklina),  hepatitis Chepatitis E, virus Zahodnega Nila, virus ošpic, enterovirus (otroška paraliza), koronavirus COVID-19. Na FB v teh dneh kroižijo dezinformacije, da je koronavirus COVID-19 posledica zastrupljenih celic zaradi omrežja 5G in da naše celice proizvajajo te koronaviruse. To ne drži, v človeški krvi se resda lahko pojavijo bakterijam podobne celice, na primer zaradi motenj v pH, a to niso virusi ali bakterije ampak skupki beljakovin. Več o tem je v študiji : https://www.nature.com/articles/s41598-017-10479-8. Res pa je, da elektromagnetno sevanje oslabi imunski sitem in pospešuje množenje obstoječih patogenih mikroorganizmov v telesu, med tem ko škoduje koristnim mikrobom, ki se kot mikrobiom nahajajo v vseh telesnih tkivih, tudi v možganih. 

* * *

ANTIVIRUSNE SNOVI

Vse kar potrebujemo za zdravljenje, raste in uspeva v naravi, univerzumu in znotraj nas

dr. Michelle Sands

* * *

Vse medicinske ali znanstvene informacije v tej objavi so za informativne namene. • Nikakor niso nadomestek za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo, zdravljenje ali nego katere koli bolezni omenjene ali implicirane v objavi • Upoštevati je treba standard oskrbe za vsako patologijo ter pravila in predpise, ki jih sprejmejo uradni zdravstveni organi in vlada RS.

* * *

Zoper viruse gripe in retroviruse je učinkovita tudi tinktura oljčnega lista. Vsebuje snov *oleuropein*, ki moti replikacijo virusov in podpira fagocitozo, to je proces, v katerem celice imunskega sistema obdajo in razkrojijo patogene mikrobe. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002804/

Antivirusne snovi zavirajo različne dele tega procesa replikacije virusa. Ni potrebno jemati vseh opisanih stvari, izberemo nekaj, kar se nam zdi primerno in dobro.

Med temi snovmi so znanstveno dokazano: 

- koloidno srebro (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22024958)

sladki koren (deluje tudi proti SARS in MERS virusu https://plantmedicines.org/licorice-mers-sars/ )

eterična olja (evkaliptus, klinčki, grenivka, cimet, čajevec, melisa)

- lupina ekološke pomoranče (https://www.researchgate.net/publication/286309582_In_vitro_anti-viral_activity_of_orange_methanolic_peel_extract)

origano (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24779581)

česen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1470664)

- ingver (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/231237949

črni bezeg https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3056848/ )

selen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30593352)

* * *

Cink ima negativen električni naboj in zavira replikacijo virusov (20-50 mg na dan). 

Proti replikaciji korona virusov delujeta tudi kvercetin in EGCG iz zelenega čaja. Veliko kvercetina imajo zelena listnata zelenjava, brokoli, rdeča čebula, paprike, jabolka, grozdje, kakav, češnje, zeleni in črni čaj. Kvercetin zavira lepljenje in zlitje virusov s celično membrano.

Na Kitajskem potekajo tri klinične raziskave za zdravljenje okužbe z COVID-19 korona virusom z intravenoznim odmerkom vitamina C.

Pandemija corona virusa se lahko dramatično zmanjša z visokim odmerkom vitamina C, pravi urednik Orthomolecular Medicine News Service (OMNS). dr. Andrew W. Saul, PhD. Igor Ogorevc iz Planeta Zdravja pravi, da liposomski C vitamin ni naraven, ker vsebuje askorbinsko kislino, ki je manj učinkovita od bio- C vitamina. Potrebno je uživati naravne oblike C vitamina, kot so camu camu, acerola, šipek ter hrana z veliko C vitamina (paprika, čili, ribez, timijan, petršilj, kivi, citrusi, kislo zelje). Naravni vitamin C ima pH 7,0 kar zavira replikacijo virusov, sintetični vitamin C (askorbinska kislina) pa ima kisel pH 3.

Podatki kažejo, da na primer koronavirus IBV, ki povzroča ptičji infekcijski bronhitis,  ni aktiven pri nevtralnem pH 7,0 oziroma se virus ne more sestaviti, ko je pH v telesnih celicah nad 6. Zdravniki raziskovalci so zaključili, da je 8,4% raztopina jedilne sode bikarbone v vodi zdravilo, ki zavira rast bakterij v dihalnem sistemu / pri okužbi pljuč. 

https://drsircus.com/general/viruses-are-ph-sensitive/

Oralno je tako najbolje jemati naravne oblike C vitamina, ki imajo nevtralen pH 7,0 ali pa vsaj liposomski C vitamin, ki sicer ima sintetično askorbinsko kislino, ki neselektivno ubija vse mikrobe v črevesju. Ker pa je askorbinska kislina v liposomu obdana z maščobnim ovojem, ne bo poškodovala koristnih bakterij v črevesju in se bo dobro absorbirala v kri. Več o razliki med askorbinsko kislino in naravnim C vitaminom je na strani:

https://www.avogel.si/aktualno/naravni_ali_sintezni_vitamin_c.php

C vitamin učinkuje hitro, v 2-3 dneh. Če učinka ni, je potrebno povečati odmerek. Kdor bo jemal oralno askorbinsko kislino, naj 2-3 ure pozneje jemlje probiotike. Toda uničeno dobro črevesno floro je zelo težko obnoviti. Probiotiki imajo namreč 20-30 vrst bakterij, v zdravem mikrobiomu pa potrebujemo več sto vrst različnih koristnih bakterij. Zato je potrebno uživati fermentirano hrano in prebiotične vlaknine, ki so hrana za zdrave črevesne bakterije. Zdrav mikrobiom je  zelo pomemben za delovanje imunskega sistema, ki se 80% nahaja v limfoidnem mukoznem tkivu okoli črevesja. Poleg tega kitajska tradicionalna medicina navaja, da je debelo črevo povezano s pljuči in zato je zelo pomembno zdravje debelega črevesja za zdrav imunski sistem in zdrava pljuča. Zdravljenje debelega črevesja je v komentarju št.7 na koncu objave.

https://www.avogel.si/aktualno/crevesna-flora-in-spomladansko-razstrupljanje.php

Iz Shanghai-ja so sporočili, da uporabljajo C vitamin (askorbinsko kislino) intravenozno za uspešno zdravljenje okužbe z COVID-19 koronavirusom, v odmerku 50-200mg/kg telesne teže na dan. Ker je to aplikacija askorbinske kisline direktno v kri, nima škodljivega učinka na črevesni mikrobiom. Več o tem je v komentarju št 3 in na strani: http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v16n16.shtml

-https://www.naturalhealth365.com/coronavirus-press-release-3289.html

* * *

Dr. Steven Gundry MD pravi, da maske ne pomagajo pri preprečevanju okužbe, ker virusi prehajajo skozi, razen pri medicinskih maskah. Pravi da je ključnega pomena močan imunski sistem, ki je odvisen od zdravja črevesnega mikrobioma. Izogibati se je treba sladkorju in drugim ogljikovim hidratom (testenine, kruh), ki zavirajo delovanje imunskega sistema. Priporoča vitamin D3 (10.000 IU - 15.000 IU na dan) ali sončenje. Vitamin D3 je v resnici hormon, ki je najbolj močan protivirusni hormon.  Medicinske gobe priproča za aktivacijo T celic ubijalk ter  intravenozni vitamin C oziroma 1000 mg C vitamina 2 krat na dan, ki se časovno počasi sprošča, ker vitamin C hitro zapusti telo. Farmacevtskih antibiotikov ni smiselno jemati, ker nimajo učinka na viruse, poleg tega uničujejo koristne bakterije v črevesju. 

Več o tem komentarju  št 6 na koncu objave : https://www.youtube.com/watch?v=Mmam5qyzRHA 

* * 

Kokosovo olje vsebuje lavrično kislino in monolavrin, razkraja membrano virusov, zavira dozorevanje virusov in preprečuje vezavo na membrano celic. Deluje proti virusom gripe, korona virusu COVID-19 in HIV retrovirusu

https://coconutoil.com/coconut-oils-history-in-destroying-viruses-including-coronaviruses/?fbclid=IwAR057LiOG_paqWwSAM2FVcsIjKwbG8BaWxhs7uaPB4yknmPjgvXiDlqC4sk

* * *

Tri snovi zavirajo replikacijo korona virusa tako, da zavirajo virusni encim 3CL protease, ki sodeluje v replikaciji virusa :

- Herbacetin (nahaja se v lanenem semenu)
- Rhoifolin (nahaja se v lupini citrusov)
- Pectolinarin (nahaja se v plevelu “tickberry”)

-https://www.researchgate.net/publication/221847568_Flavonoid-mediated_inhibition_of_SARS_coronavirus_3C-like_protease_expressed_in_Pichia_pastoris

https://www.naturalnews.com/2020-02-10-already-identified-three-natural-molecules-that-inhibit-coronavirus-replication.html

https://www.researchgate.net/publication/337260400_Inhibition_of_SARS-CoV_3CL_protease_by_flavonoids

* * *

-Proti korona virusom deluje mešanica OLEORESIN in eteričnih olj (QR448). Oleoresin je balzam, ki ga pridobivajo iz začimb, imamo tudi oleoresin cedre v cedrinem olju (prodaja Fitosibir) .https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20096315

IBV virus povzroča ptičji infekcijski bronhitis in je gama korona virus. Proti IBV gama korona virusu delujejo najbolj eterični olji poprove mete, materina dušica (thymus vulgaris) ter izvleček kanadskega desmodija (desmodium canandense). Delujejo pa tudi melisa, ožepek, žajbelj in origano. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31142304

* * *

Sedanji beta koronavirus COVID-19  ima 80% genetsko podobnost z corona virusom SARS-CoV, proti kateremu deluje eterično olje lovorja, ki vsebuje glavne zdravilne sestavine beta-ocimene, 1,8-cineole, alpha-pinene, in beta-pinene. Dr. Dietrich Klinghardt pravi, da bi proti koronavirusu COVID-19 morala zaradi genetske podobnosti delovati zdravila, ki delujejo proti koronavirusu SARS. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18357554

Proti SARS CoV koronavirusu delujejo  sladki koren (Glycyrrhiza glabra), ki ima snov glicirizin, pyrrosia lingua, lindera in interferon alfa.  

http://www.hdbiosciences.com/Download/Identification%20of%20natural%20compounds%20with%20antiviral%20activities%20against%20SARS-associated%20coronavirus.pdf

Proti SARS - CoV korona virusu deluje tudi betulinska kislina, ki jo vsebuje goba čaga, ki raste na brezi ( dobi betulinski kislino iz lubja breze). Zavira 3CL proteazo encim koronavirusa SARS-CoV. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539

Kurkuma deluje proti SARS - CoV korona virusu, ki ima 80% podobnost z koronavirusom COVID-19. Najboljša oblika je liposomski kurkumin.  (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136164/

Proti SARS-Cov uspešno delujeta tudi sladki pelin, rdeči sandal (pterocarpus santalinus), ki ima lignand savnin ter žarkasti likoris (lycoris radiata), ki ima snov lycorine, ki je kandidat za zdravilo zoper SARS CoV.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17663539

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15885816

Kvercetin deluje proti SARS-CoV koronavirusu, Ebola in Zika virusu. 

https://www.naturalhealth365.com/quercetin-covid-19-studies-3337.html

Cink zavira replikacijo SARC-CoV (8-11mg na dan)

* * *

-Najbolj močno zdravilo za retro viruse, ki se vgrajujejo v našo DNK,  je adaptogen brškin (cistus incanus) Uniči najhujši retrovirus HIV, deluje tudi proti Boreliji, Epstein Barr virusu (kronična utrujenost), Ebola virusu,  Marburg virusu, virusu herpesa, virusu gripe, plesnim, bakterijam. Čeprav korona virus COVID-19 ni retrovirus,  dr. Dietrich Klinghardt za sedanjo epidemijo priporoča jemanje anti-retrovirusnih zelišč, ker še ni znano, ali se bo COVID-19 vgradil v človeški genom ali ne. ...https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160202091053.htm

***

Proti retrovirusom kot je npr. HIV (AIDS) delujejo še:  šetraj, melisa, poprova meta, sladki pelin, bazilika, žajbelj, geranija, magnolija...ekstrakt lista oljke, tinktura andrographis paniculata (Biopure), scutellaria baicalensis, kurkumin, lomatium dissectum (dr. Dietrich Klinghardt: deluje tudi proti korona virusom, Epstein Barr virusu, cytomegalo virusu, virusu ošpic), cryptolepis, alga ecklonia cava, Isatis tinctoria, sladki koren, luteolin....

Proti HIV retrovirusu delujejo tudi eterična olja, ki blokirajo protein Tat za reprodukcijo tega virusa: timijan, ylang-ylang, limonska trava, rožmarin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29282856

Vitamin B5 zavira replikacijo retrovirusov in deaktivira njihovo delovanje, je potreben za proces acetilacije, ki utiša izražanje genov retrovirusov....Podoben učinek ima proces metilacije genov, za katerega so potrebne metilne skupine vitaminov B12 ( metil-kobal amin in ne ciankobal amin, ki je strupen) in B9 (folat in ne folna kislina, ki je škodljiva). CBD olje konoplje, selen in melatonin zavirajo izražanje retrovirusov. 

Dr. Franc Pohleven, profesor na biotehniški fakulteti pravi, da proti retrovirusu HIV in virusu hepatitisa delujeta tudi izvlečka medicinskih gob pisane ploskocevke (Coriolus versicolor) in velike zraščenke (maitake ali Grifola frondosa). Ganoderma lucidum (Reishi ali svetlikava pološčenka) ima tudi protivirusni učinek, in to celo proti virusu HIV,« poudarja prof. dr. Franc Pohleven. https://revijazarja.si/clanek/zgodbe/55ed5386466a1/cudezna-moc-zdravilnih-gob

Medicinske gobe so imunomodulatorji in aktivirajo delovanje T celic naravnih ubijalk virusov in drugih mikrobov. 

Šentjanževka zdravi infekcijo z retro-virusom HIV v zgodnji fazi. Koloidno srebro deluje proti HIV.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2818642/

Dr. Klinghardt : Vitamin D3 (plus K2) skupaj s hondritin sulfatom je zdravilo za retrovirus HIV 

Dr. Marco Ruggiero: Beljakovine konoplje zavirajo dejavnost virusov, kot je Ebola ali retrovirus HIV. Ti dve beljakovini sta edestin in albumin. 

  https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Sophia-Coronavirus-March2020.pdf

Proti retrovirusu HIV deluje tudi česen, ki ima snov *ajoene* https://www.greenmedinfo.com/article/ajoene-component-garlic-suppresses-hiv-1-replication

* * * 

Dr. Dietrich Klinghardt ima preparat KI RETRO V, ki vsebuje izvlečke rastlin, ki so učinkovite proti retro-virusom: čeladnica (scutellaria baicalensis), šentjanževka, grenka melona, goba rei-shi, lomatium, zeleni čaj, kopriva, list oljke, stevia. Jemlje se 15 kapljic 2-3 krat na dan. Ima mešanico KI FIVE z lomatium, En-V tinkturo 

Dr. Dietrich Klinghardt za sedanjo epidemijo koronavirusa COVID-19 priporoča zeliščno mešanico, ki ima protivirusno delovanje. V enakem razmerju zmešamo: ognjič (calendula officinalis), sladki koren (licorice), scutelaria baicalensis (skullcap), rožmarin, andrographis, sladki pelin (artemisia annua), regrat (taraxasterol). Navodilo za uporabo: v 100 ml čiste vode damo 14 gr C vitamina (14.000 mg). Dodamo vse tinkture omenjenih zelišč, v količini, ki je potrebna za 7 dni uporabe (kot piše v navodilu za uporabo na steklenički). Dodamo 2 žlici Microphos KI Science (liposomski fosfolipid: glicerin, vitamin E, lecitin) in zmešamo v blenderju, da nastane liposomska tinktura, ki je biološko bolj aktvina. Hranimo na hladnem. Ta količna je za sedem dni, tako da popijemo vsak dan 1/7 te mešanice (to je 2000 mg C vitamina na dan), najbolje dva krat na dan (zjutra in popoldan).  (opomba: če nimamo Microphos pa lahko uporabimo čim več drugih sestavin, ki jih predlaga dr. Klinghardt). https://kiscience.com/product/microphos/

Dr. Klinghardt poleg zgornje mešanice priporoča še jemanje propolisa (protivirusno delovanje, ima velik električno negativen naboj, lahko ga damo v difuzor, aktivira T celice naravne ubijalke mikrobov ), vitamin D3 + K2 (6000-10000 IU na dan), hondritin sulfat (500 mg 2 x na dan) in andrographis za zaviranje encima furina. Zlasti andrographis je zdravilo pri citokinski nevihti, ki ubije človeka pri zapletu okužbe s koronavirusom COVID-19 . Pri pljučnici zelo pomaga regrat, andrographis pa pri odpovedi dihanja zaradi COVID-19. Andrographis dodamo mešanici zelišnih tinktur v razmerju 1:1. Dr. Klingahrdt priporoča tudi anti retrovirusna zelišča, ki so omenjena zgoraj. 

V Sloveniji nisem našla tinkture andrographisa, razen v mešanici ki je tudi odlična za krepitev imunskega sistema: Influvin T vsebuje ameriški slamnik, andrographis, astragalus, islandski lišaj, smolo mire, cimet, timijan, origano: 

http://www.kundalini.si/izdelki/tinkture-homeopatija-spagirika/influvin-influvin-krepitev-imunskega-sistema.html

Koronavirus COVID-19 ne ogroža otrok, ampak starejšo populacijo. (op. prev: domnevajo, da je vzrok v tem, da imajo otroci močnejši prirojen imunski sistem, imajo manj oz so brez kroničnih bolezni, dojenčki pa imajo še nerazvite ACE2 receptorje v pljučih). Face Book je povezan z farmacevtsko industrijo in briše objave o naravnem zdravljenju koronavirusa COVID-19. Farmacija skuša ustvariti lažne novice, da ni nobenih zdravil za virusne okužbe in da so edina rešitev cepiva. (ne nasedajte lažnim novicam o škodljivosti C vitamina, ki jih agresivno širi mednarodni farmacevtski lobi).

Po okužbi virus nekaj dni ostane v sluznici ust, grla, nosa, na mandljih, tudi ko se razvije suh kašelj in to je čas, da se zdravimo na primer s propolisom, itd...Dr. Klingardt je povedal tudi to, da je COVID-19 koronavirus najbolj nalezljiv virus, s katerim se je srečal v svoji zdravniški praksi. Če boste preboleli COVID-19 boste dobili širokospektralno odpornost na mutirane inačice do konca življenja ali vsaj za zelo dolgo časa. 

Vir: predavanje dr. Klinghardta 10.3. 2020 

https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Corona2020_drk.pdf

http://www.sophiaeducate.com/klinghardt_virus_webinar/?inf_contact_key=66ce83eada21e59695f8efcddad680a0680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

-Novel Coronavirus SARS-CoV-2 Colorized scanning electron micrograph of an apoptotic cell (green) heavily infected with SARS-COV-2 virus particles (yellow), isolated from a patient sample. Image captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID

Celica (zelena) okužena z SARS CoV-2 COVID-19 virusi Image captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID

* * * 

AROMATERAPIJA ZA ZAŠČITO PLJUČ

- Naredimo mešanico osnovnega olja in eteričnih olj za zaščito pljuč: z 50 ml osnovnega olja (olivno, mandljevo, frakcionirano kokosovo, sezamovo) naredimo 3% mešanico eteričnih olj (33 kapljic): 7 kapljic evkaliptusa, 7 kapljic sivke, 7 kapljic lovorja, 7 kapljic timijana, 5 kapljic origana. Mažemo večkrat na dan po prsnem košu in hrbtu. Če ima oseba slab odziv, ima lahko alergijo na katero izmed teh snovi. V tem primeru naj te mešanice ne uporablja.

-  Mešanica rožmarina, evkaliptusa in cimeta deluje proti virusu svinjske gripe H1N1 in HSV1 (herpes simplex 1), bakterijski okužbi S.pneumoniae, ki pogosto povzroča pljučnico, ki sledi gripi. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28296357

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22742534

Gripa ali korona virus COVID povzročata smrt zaradi akutnega respiratornega sindroma (ARDS) ali bakterijske in virusne pljučnice. V pljučih imamo okoli 600 milijonov alveol, iz katerih kri sprejema kisik. Pri virusni infekciji ARDS nastane vnetje celotnih pljuč in stene aleveol se zadebelijo, kapilare postanejo preveč propustne, kisik pa ne more več prehajati v kri. Bolnik dobi hipoksijo in potrebuje ventilator za pomoč pri dihanju. Več o tem:

https://www.youtube.com/watch?v=okg7uq_HrhQ

Kot navaja zdravnik Darko Siuka, obstajajo številne študije pozitivnega učinka vitamina D v boju zoper okužbe. Konkretno pri covidu-19 vitamin D zniža število ACE2 receptorjev na površju pljučnih celic, preko katerih virus vstopi v samo celico. Vitamin D vpliva na višjo koncentracijo surfaktanta, snovi ki z notranje strani obdaja pljučne mešičke.

Študija je pokazala, da se huda pljučna prizadetost (ARDS) praktično pojavi le pri bolnikih s pomanjkanjem vitamina D. V zimskih mesecih ima skoraj večina pomanjkanje vitamina D, zlasti so ogroženi starejši, moški, sladkorni in drugi kronični bolniki.  Vitamin D ima še vsaj 100 nalog v telesu, vključno s pozitivnimi vplivi na imunski sistem. P

omembne so tudi zadostne zaloge vitamina C ter mineralov cinka in selena, ki sta koencima številnih encimov imunskega sistema.

Vir: https://novice.svet24.si/clanek/zdravje/5e74b3adc1a6a/zdravnik-siuka-o-kljucnih-vitaminih-ki-branijo-pred-okuzbo-s-koronavirusom

Prvi simptom okužbe s koronavirusom COVID-19  naj bi bilo suho grlo, utrujenost, glavobol in pozneje vročina, suh kašelj. čez 7 dni se lahko pojavi pljučnica. Zdravje pljuč lahko preverimo tako, da zadržimo dih 10-15 sekund. Če imamo pri tem težave, začnemo kašljati, je možno, da se razvija fibroza pljuč zaradi okužbe s koronavirusom. Če ima oseba 14 dni suh kašelj in se nato stanje slabša, je to zelo resen simptom, pravi dr. Klinghardt Dietricih. 

Koronavirus COVID-19 postane smrtno nevaren, ko povzroči odziv imunskega sistema, ki se imenuje citokinska nevihta, ki povzroči akutni respiratorni sindrom (ARDS) in posledično odpoved organov. 

Dr. Dee Baudoin, naturopatinja in herbalistka (webinar z Wendy Myers 13.3. 2020) pravi o: citokinski nevihti: "Citokini so proteini, ki jih proizvajajo celice imunskega sistema ( levkociti) in druge celice, kot vnetni odziv na patogene mikrobe 

Če je proizvodnja vnetnih citokinov prevelika, imunski sistem lahko izgubi inteligenco delovanja in nastane spirala, ki se imenuje *citokinska nevihta*, pri kateri nastane zmeda in imunski sistem prične napadati  zdrave celice telesa. Eterična olja, ki jih lahko uporabimo pri tem nepravilnem odzivu imunskega sistema, so olja za pomiritev vnetja, kot sta copaiba, kadilna bosvelija. V primeru citokinske nevihte ne smemo jemati ameriškega slamnika ali drugih snovi za spodbujanje imunskega sistema, ki se že preveč intenzivno odziva. Tudi sivka je primerna za sproščanje živčnega in imunskega sistema. Lahko uporabimo vsa tri olja skupaj in jih nanašamo v osnovnem olju na kožo ali jih inhaliramo.  (op, prev: dr. Klinghardt za citokinsko nevihto svetuje andrographis. Ali bi v primeru vnetne citokinske nevithe bili bolj primerni imunomodulatorji in ne snovi, ki krepijo imunski sistem? Imunomodulatorji so navedeni na koncu objave)

(op. prev: vnetne citokine, vnetni transkripcijski nuklearni faktor NF Kappa B zavirajo PQQ, kadilna bosvelija, rožmarin, tinktura oljčnega lista, regrat (taraxasterol), resveratrol, astragalus, ingver, goba čaga, kurkuma, omega 3, olje črne kumine, tahini sezam, sladki koren. Melatonin zavira NLRP3 vnetno snov, ki sproži citokinsko nevihto.)  vir: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/488305/artritis-vzroki-in-zdravljenje ). Več o melatoninu https://fromrome.info/2020/03/18/science-indicates-cure-for-lethal-corona-virus-pulmonary-inflamation/

Pri virusnih infekcijah pljuč smrt nastopi zaradi akutnega respiratornega sindroma (ARDS). Vzrok ARDS je vnetje celotnih pljuč zaradi okužbe npr. z korona virusom COVID-19. Raziskava je ugotovila, da  tymol, carvacrol in p-cimene zmanjšajo vnetje pljuč na modelu miši. Timijan - thymus vulgaris- vsebuje tymol, origano pa vsebuje carvacrol. P-cimene se nahaja v etričnem olju grenivke, timijana, pomoranče, origana. Vprašanje je: Ali bi inhalacija ali nanos na prsni koš omenjenih eteričnih olj v osnovnem olju pomagala znižati vnetje pljuč, vkolikor oseba nima alergije na te snovi? 

Vir: https://erj.ersjournals.com/content/44/Suppl_58/P3925

https://www.researchgate.net/figure/p-Cymene-levels-in-some-essential-oils_tbl2_319133244

 Kako intravenozna terapija z C vitaminom preprečuje citokinsko nevihto, opisuje raziskava : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590098620300154?fbclid=IwAR1EvyuxrH9VfuzbE9OLEZB6R_D0Iho2pRcMltqp0iBqxn7fNpZhGq7Wg5c

Inhalacija: naredimo nekaj vdihov iz stekleničke ali damo 1 kapljico eteričnega olja na dlan, pomanemo dlani in nato vdihavamo. Parna inhalacija: zavremo vodo, dodamo 1 kapljico eteričnega olja, damo brisačo čez glavo in inhaliramo. Ponovimo večkrat na dan.

Dr. Dan Lee Dimke phD je povedal 17.3. 2020: Koronavirusi so zelo občutljivi na vročino. Temperatura nad 56 stopinj C ubije koronavirus COVID-19 v sinusih v 15 minutah. V savni, kjer je temperatura nad 60 stopinj C umre 90% respiratornih virusov v zgornjih dihalih. Pomaga tudi sušilec za lase, ki ga usmerimo v nos za 5 minut. Škropimo obraz z vodo. Čez eno uro ponovimo postopek (do 5x na dan) Več o tem je v članku in v videoposnetku;

https://www.stratfordacupuncture.com/blog/spring-may-be-coming-soon-but-cold-and-flu-season-is-already-here

https://www.youtube.com/watch?v=WBJlftP5mLQ&fbclid=IwAR1CGVKZgKMyX05OHMXC_rny_Z_RnWlvQQVTQWEDswioWaj3M8lELrpfyLQ

Videoposnetek je 18.3. 2020 Google odstranil, ker naj ne bi bilo dokazov, da parna inhalacija uniči koronsvirus COVID-19 in pomaga pri prehladu (čeprav je to običajna praksa pri prehladih). Obstaja pa tudi knjiga dr. Dan Lee Dimke-ja o tem načinu zdravljenja: Več informacij o tem avtorju je v komentarju št 9 na koncu objave. V komentarju št.10 pa je nasvet po sistemu pokojnega švicarkega zdravnika dr. Alfreda Vogla o parni inhalaciji z zeliščnimi čaji. Kako je Google postal farmacevtsko podjetje, ki ščiti profitne interese Big Pharme in vodi boj proti naravnim zdravilnim snovem, lahko preberete tudi na tej strani:

https://www.naturalnews.com/2019-07-17-google-merges-with-big-pharma-to-become-pharmaceutical-company.html

Da je koronavirus COVID -19 res občutljiv na toploto, kot trdi dr. Dan Lee danke v izbrisanem videoposnetku dokazuje tudi najnovejša raziskava iz februarja 2020 iz Univerze Sun Yat-sen v Guangzhou na Kitajskem, ki še ni strokovno preverjena. Raziskovali so SARS CoV-2 ki povzroča bolezen COVID-19 na enem izmed prvih laborstorijskij sevih tega virusa na svetu. Temperatura lahko znatno spremeni prenos COVID-19. Virus SARS CoV-2 (COVID-19) pa je močno občutljiv na visoko temperaturo, so zapisali raziskovalci. 

https://www.accuweather.com/en/health-wellness/higher-temperatures-affect-survival-of-new-coronavirus-pathologist-says/700800

Tudi na strani Ars Phamae so zapisali (Urška Zaloker mag. farmacije):
Zakaj je inhaliranje učinkovito? Zaradi visoke temperature preprečimo razmnoževanje virusov in vdor novih virusov
https://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/osvobajajoce-pri-prehladu.html

Poleg tega so na Dnevniku RTV SLO1 dne 18.3. 2020 poročali, da bodo v Piranu razkuževali javne površine z *** vročo vodno paro***, ki torej očitno ubija koronavirus COVID-19

* * *

Za zdravje.net piše : Značilnost okužbe je suh kašelj Zanimivo je, da zmanjšana kapaciteta pljuč pri številnih primerih ni pogojena z »zalitimi pljuči«. To pomeni, da zelišča in naravni pripravki, ki sušijo sluznice, ne bodo primerni. Raje posežimo po zdravilnih sluzeh – npr. trpotec v medu, smrekovi in borovi vršički, redkev in med,  timijanov sirup v medu, korenine slezenovca, kardamom,  okroglolista rosika. Voda, hren, vasabi, ingver, čili in podobne pekoče začimbe imajo dokazano delovanje na razprševanje škodljive sluzi. Pljuča krepijo tudi zdrave maščobe, vitamin D3, čaji in začimbnice, ki krepijo pljuča: veliki oman, čebula, galgant, koromač, ingver, kardamom,  … propolis. Pljuča krepimo tudi z vsemi zelišči ki urejajo presnovo, razstrupljajo in krepijo jetra. Zato so dobrodošle tudi grenčice, kukruma, artičoka, regrat, koprive

SNOVI ZA ZAŠČITO CELIČNE MEMBRANE:

- vitamin E, liposomski glutation, eterično olje origana

- naravni vitamin C, alga spirulina, chlorella, kurkuma

- ekstrakt lubja bora, vitamin D3+K2

- Phosphatidyl choline, aloja vera

- DDR Prime - doTERRA eterična olja:  kadilna bosvelija, divja pomoranča, verbena (litsea cubeba), timijan, klinčki, šetraj, niauli, limonska trava: za zdravje celice, zaščito DNK pred oksidativnim stresom, za podporo imunskemu in živčnemu sistemu . Uživamo notranje 1-4 kapljice na dan https://www.doterra.com/US/en/p/ddr-prime-15ml     https://www.doterra.com/US/en/blog/spotlight-ddr-prime

- Cell detox : vsebuje ameriški slamnik, barberry root, belo murvo, črno deteljo, list vijolice, timijan, repinec, rman, prebavne encime, gobe eleuthero cordyceps, reishi, rodiolo, ašvagando, jiaogulan

https://www.professionalbotanicals.com/cell-detox

-

Doma narejen mlečni GcMAF: 


1 l surovega ekološkega mleka + 1 čajna žlička probiotikov + 1 žlica kolostruma. Mleko segrejemo na 80 C in ohladimo na 43 C. Če je mleko neoporečno, ga ni potrebno segrevati na 80C, ampak le na 43 C in dodamo skupaj zmešan kolostrum in 400 milijarde CFU probiotikov, kot so na primer Garden of Life Raw probiotics, ki ima 34 vrst probiotičnih bakterij. V steklenici naj bo prostor za proces fermentacije ( naj ne bo napolnjena do vrha). Nato dodamo jogurtovo kulturo (jogurt starter). Na površje dodamo suhi kvas, tako da plava na površini mleka. Pustimo stati čez noč, najmanj pa 8 ur. Nato pospravimo v hladilnik. Če se pusti več kot 8 ur, bo nastal sir. Uporaba: Pol šalice tega jogurta na dan + vitamin D3 in K2

Kolostrum se ne sme segrevati na več kot 43 C. Gc MAF se ne more izdelati brez mleka, ne deluje s kokosovim mlekom. Surovo ekološko mleko je varno, tudi če ima škodljive bakterije, jih bodo probiotične med procesom fermentacije pojedle. Potrebna je tudi zdrava prehrana z malo ogljikovih hidratov in več zdravih maščob.

-Gc MAF aktivira makrofage, izboljša delovanje vranice, deluje na celični ravni in tudi na možgane. Osem zdravnikov, ki so raziskovali Gc MAF so ubili, ker je to konkurenca Big Pharmi, saj je učinkovita terapija tudi za raka in avto-imunske bolezni, kot je multipla skleroza, avtizem, kronične infekcije, diabetes tip 1, Chronove bolezni itd....Bilo je 500 sodnih procesov v zvezi z Gc MAF, a niso dokazali, da ima kakršne koli škodljive stranske učinke. Gc MAF izdelujejo tudi naša jetra in je naravni in inteligentni del imunskega sistema, ki tudi zniža nivo encima nagalase, ki ga proizvjajo rakave celice in virusi, in ga je veliko v cepivih, ki so okužena tudi z živalskimi retro-virusi. Skupaj z Gc MAF je potrebno jemati tudi vitamin D3 in K2 ter magnezijev citrat.

Menim da je tudi doma narejen Gc MAF učinkovit, saj je zdravnica dr. Leigh Erin Connealy MD povedala, da tudi na njihovi kliniki v Kaliforniji sami izdelujejo Gc MAF in povedala je tudi, katere probiotične seve uporabljajo. Strošek doma narejenega Gc MAF je okoli 40- 50 EUR na mesec. Dr Connealy uporablja na svoji kliniki probiotik Bravo z govejim kolostrumom. Videoposneti z navodili za izdelavo GcMAG:

https://www.youtube.com/watch?v=HVoTdamkD7c
https://www.youtube.com/watch?v=_VtBrDe2SWY
https://www.youtube.com/watch?v=8m8ypxMuBHo
https://www.youtube.com/watch?v=_JokyCkrJME

-

UKC Ljubljana: Predavanje SARS CoV2 Korona virus 20.2. 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=v5WHRMQJWyY&feature=youtu.be

Doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr.med., Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana:

"Žal nimamo specifičnega zdravljenja, kandidatov za terapijo je kar veliko, ena takih kombinacij so proti-retrovirusna (farmacevtska) zdravila, kot je ritonavir in lopinavir. oseltamvir, remdesvir (ki še ni registrirano). Remdesvir je bilo narejeno za zdravljenje Ebole, a ni znano ali je uspešno."

MOJA OPOMBA na ta farmacevtska anti retrovirusna zdravila, ki jih predlaga doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc v 40 minuti videoposnetka predavanja dne 20.2. 2020

Ritonavir ali Norvir : Zdravilo za retrovirus HIV, ki povzroča AIDS. Lahko povzroči resne, življenje ogrožajoče stranske učinke, kot je vnetje trebušne slinavke, problemi srčnega ritma, močne alergične reakcije, probleme z jetri,in interakcijo z drugimi zdravili. Uporablja se skupaj z lopinaivirom pri bolnikih z AIDS-som

Oseltamvir je znan kot Tamiflu zdravilo za gripo s stranskimi učinki: slabost, bruhanje, vrtoglavica, glavobol, krvavitve iz nosa, rdečica oči, nespečnost, kašelj in problemi z dihali, utrujenost: Pri otrocih lahko povzroči resne mentalne probleme, kot so zmedenost, motnje percepcije, halucinacije, razburjenje in samo poškodovanje. Pri otrocih mlajših od 16 let je bilo 1330 primerov mentalnih motenj v dveh letih in pol (sep 2007-maj 2010).

Vir:  https://www.rxlist.com/tamiflu-side-effects-drug-center.htm

https://aidsinfo.nih.gov/drugs/244/ritonavir/0/patient

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324902#side-effects

https://link.springer.com/article/10.1007/s12325-012-0050-8

Antiparazitno zdravilo Ivermectin ubije koronavirus v 48 urahhttps://www.news-medical.net/news/20200406/Antiparasitic-drug-Ivermectin-kills-coronavirus-in-48-hours.aspx?fbclid=IwAR0yC3MFrUYvYQYTdWqHvEtWX-x2i1DkX0tfWm3TuQo8OEC_vHQy7kwD0-Y

Nemški zdravnik dr. Claus Kohlein o napačnem zdravljenju COVID19 v bolnišnicah:

https://www.youtube.com/watch?v=gI_Lh2x1Vwk&feature=share&fbclid=IwAR1a30Jm8BlkjTqrZANS_rKCwb8CAJGHaYBGNxVp8ChnT03MveaSS2Qm1kE

Ali so Bill Gates in World Economic Forum napovedali  epidemijo koronavirusa COVID-19, dva meseca pred dejanskim izbruhom te bolezni? Dogodek z imenom Event 201 je potekal v New York-u 18. oktobra 2019. To je bila vaja, simulacija epidemije korona virusa v organizaciji Johns Hopkins Center for Health Security v partnerstvu z  World Economic Forum in Bill and Melinda Gates Foundation.

Ta simulacija je potekala le 6 tednov pred izbruhom dejanske epidemije v kitajski provinci Wuhan. Drugo čudno naključje je, da Bill and Melinda Gates Foundation financira skupino, ki ima patent za koronavirus in že razvija cepivo za sedanjo epidemijo. Ne pozabimo, da je bil oče Billa Gates-a evgenik, ki si je prizadeval za zmanjšanje svetovne populacije. Več o dogodku 201 je v videoposnetku na strani:

https://5g-emf.com/did-bill-gates-world-economic-forum-predict-coronavirus-outbreak-an-inside-look-may-shock-you/

https://vfokusu.com/post/537564/neverjetna-teorija-zarote-ko-pa-izves-da-sta-v-ozadju-miljarderja-soros-in-gates-postaja-vse-bolj-verjetna?fbclid=IwAR2Hf0Sed5fXwY76VA35QxXww5U3q20QgNHreYyiCdEhUdgPOGQfIeP6wQU

in  s podnapisi https://www.youtube.com/watch?v=H8vhvjdPOdo&fbclid=IwAR1OtU3kGcZ5znJO8CiDY0gEh4TAoZP6DkGhIrN6Gh3SZO9zvTU-CSDB2QU

http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

Bill Gates in epidemija COVID-19 https://fromrome.info/2020/04/07/was-covid-19-released-as-2nd-attack-on-donald-trump/?fbclid=IwAR0-VIPWUr2wIvluDVWD18TLrSaUe-8FnTWrAuse_XUz6KC3zARB7bVhJxY

* * *

O cepivu za korona virus COVID-19 je dr. Peter Hotez, dekan Nacionalne šole za tropsko medicino na medicinski fakulteti Baylor, povedal naslednje: "To ni cepivo s katerim bi se ukvarjali." Dr. Hotez je sodeloval pri razvoju cepiva proti SARS CoV, ki je povzročil akutni respiratorni sindrom leta 2003. Pri tem je ugotovil, da so nekatere cepljene živali razvile težjo bolezen kot necepljene živali, ki so bile izpostavljene koronavirusu SARS.  Cepivo za gripo pa poveča možnost okužbe s korona virusom COVID-19 za 36%

https://thetruthaboutcancer.com/coronavirus-panic-pandemic/?mpweb=144-8706658-744028250

Dr. Srečko Sladoljev o zaroti korona Virusa COVID-19  https://informativno2020.wixsite.com/koronavirus?fbclid=IwAR0CvsX8I-K4mB-AkqH2dmgOe2kyslmW9J5I2f5H-SsH0jFrqcvKHUxAwAY

Stopnja smrtnosti pri okužbi z virusom gripe je 0,1%, pri koronavirusu COVID-19 je 3-4%, pri koronavirusu SARS pa 10 %. Vir: Dnevnik RTV SLO 1 11.3. 2020. - Med smrtnimi primeri jih je 75% imelo visok krvni tlak, okoli 30% sladkorno bolezen, ostali pa srčno žične bolezni (vir: Dnevnik RTV SLO1 20.3. 2020)

Ste v dvomih, da ste okuženi z novim koronavirusom ali pa gre zgolj za prehlad?

Član odbora bolnišnice Stanford je podal pomembne informacije glede novega koronavirusa, ki se v zadnjem času hitro širi po evropskem kontinentu. Glede na to, da ni veliko znanega o virusu, za katerega ni zdravila, je dobro poznati razliko med navadno gripo in koronavirusom.

Če imate izcedek iz nosu in izkašljujete, imate navadni prehlad.
2. Koronavirusna pljučnica je suh kašelj brez izcedka iz nosu.
3. Ta novi virus ni toplotno odporen in propade pri temperaturi 26/27°C stopinj. Sovraži sonce.
4. Če nekdo kihne, kapljice letijo približno do treh metrov preden padejo na tla.
5. Če virus pade na kovinsko površino, bo živel vsaj 12 ur – torej, če pridete v stik s katero koli kovinsko površino – si roke čim prej umijte z milom ali razkužilom.
6. Običajni prašek za pranje perila ga bo ubil.
7. Pitje tople vode je učinkovito za vse viruse. Poskusite, da ne pijete tekočine z ledom.
8. Pogosto si umivajte roke, saj virus lahko živi na vaših rokah in v tem času se lahko zgodi marsikaj,  lahko si drgnete oči, nehote se dotikate nosu in tako naprej.
9. Za preprečevanje okužbe bi morali tudi grgrati. Dovolj bo preprosta raztopina soli v topli vodi.
10. Pomembno: pijte veliko vode!

SIMPTOMI
1. Najprej bo okužil grlo, zato boste imeli vneto grlo, to traja 3 do 4 dni.
2. Virus nato preide v nosno tekočino, ki vstopi v sapnik in nato v pljuča, kar povzroči pljučnico. Ta traja približno 5 do 6 dni.
3. S pljučnico pride do visoke vročine in oteženega dihanja.
4. Zamašenost nosu ni tako običajno. Počutiš se, kot da se utapljaš.

Nujno je, da takoj poiščete pomoč.

Vir: https://nova24tv.si/sprosceno/univerzum/zdravje/kako-odreagirati-ce-ste-v-dvomih-ali-imate-prehlad-ali-ste-okuzeni-z-novim-koronavirusom/

Z infekcijske klinike so 13.3. 2020 (RTV SLO 1) sporočili, da se koronavirus COVID-19 širi kapljično, to pomeni okoli 1,5m od bolnika, nato s kapljico pade na tla. Izjemoma se širi po zraku pri kliničnih posegih, kot je bronhoskopija, zato je možno, da je koronsvirus v zraku predvsem v bolnišnicah. V zraku kot aerosol preživi virus nekaj ur, na drugih površinah 2-3 dni (plastika, kovina), na kartonski škatli pa 1 dan.  Več o tem : https://www.livescience.com/how-long-coronavirus-last-surfaces.html

Virus lahko ostane na denarju, zato je pomembno, da umijemo roke, po tem ko smo bili v stiku z denarjem. Razkužujemo z min 60% alkoholom. Virus lahko preživi na sadju in zelenjavi, a bo odšel pri izpiranju z vodo. Pot okužbe ni preko zaužitja virusa in ne povzroča trebušne gripe ali problemov s prebavili. Zadržuje se v dihalih in povzroča okužbo dihal (op: zato je pomembna inhalacija protivirusnih eteričnih olj). Hišni ljubljenčki niso prenašalci virusa. Pri skrbi za starejše sorodnike ohranimo varnostno razdaljo 1,5m in pogosto zračimo stanovanje. 

Nasvet farmacevta RTV SLO 1 13.3. 2020: Klorokin ( chloroquine),  staro zdravilo za malarijo preučujejo za zdravljenje korona virusa. Je na voljo v Sloveniji. Remdesivir zdravilo za Ebolo in HIV pa naj bi bilo v kratkem registrirano tudi za zdravljenje korona virusa COVID-19. Chloroquine priporoča tudi dr. Marco Ruggiero:

 https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/Sophia-Coronavirus-March2020.pdf

https://www.preprints.org/manuscript/202002.0242/v2 

Anketa, opravljena med več kot 6200 zdravniki v 30 državah po svetu, je pokazala, da je protimalarijsko zdravilo hidroksiklorokin med njimi prejelo najvišjo oceno kot najučinkovitejše zdravilo proti novi koronavirusni bolezni. Na seznamu 15 zdravil je kot najboljše hidroksiklorokin izbralo 37 odstotkov anketiranih zdravnikov.Klorokin in hidroksiklorokin uporabljajo zdravniki tudi pri nas. Po besedah Kristine Nadrah z Infekcijske klinike UKC Ljubljana nekatere bolnike zdravijo s tema dvema zdraviloma: »Lopinavir/ritonavir smo sedaj nekako umaknili tudi po pogovoru z evropskimi kolegi. Sedaj predpišemo klorokin, ko bomo dobili pa hidroksiklorokin, ki je analog in deluje popolnoma enako, bomo predpisali hidroksiklorokin. To dajemo približno pet dni. Bolniki morajo biti nujno v bolnišnici zaradi možnosti stranskih učinkov. Ne vemo pa še, ali je učinkovito,« je povedala konec marca.
 

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/vsi-hocejo-to-zdravilo-v-sloveniji-prepovedali-njegovo-predpisovanje-289960?fbclid=IwAR3LGhkGFtNpaW_7c-WLLd4-uJUzfb_7qxPyKSI7mn4ax0g1tKC97cVMGbg

27.3. 2020 so na RTV SLO1 sporočili, da bo Slovenija prva država, ki bo za zdravljenje COVID-19 uporabila japonsko zdravilo za gripo- Avigan (favipiravir), ki pa ga je Južna Koreja zavrnila, ker je premalo podatkov o njegovi učinkovitosti.

https://medcitynews.com/2020/03/abbvies-hiv-drug-fails-covid-19-trial-in-china-but-a-fujifilm-flu-drug-may-have-efficacy/

Iz Rusije pa so 28.3. sporočili, da zdravijo COVID-19 z zdravilom proti malariji Mefloquine: https://www.aa.com.tr/en/latest-on-coronavirus-outbreak/russia-claims-it-produces-drug-to-treat-covid-19-/1783292

Rusko ministrstvo za zdravje je s strani FMBA že prejelo priporočilo, naj se nov preparat doda med njihova metodična priporočila. Vodja centra Veronika Skvorcova je takole razložila delovanje zdravila: »Preparat zelo učinkovito blokira citopatogeni učinek covida-19 v celicah in preprečuje njegovo reprodukcijo, imunosupresivno delovanje meflohina pa preprečuje vnetje, s katerim organizem odgovori na virus. Dodatek makrolidnih antibiotikov in sintetičnega penicilina preprečuje nastanek sekundarnega bakterijskega in virusnega sindroma ter hkrati omogoča povečanje protivirusnih sredstev v krvni plazmi in v pljučih. 

* * *

Duhovni medij Tjaša Doleraj v zvezi s koronavirusom COVID-19 prenaša sporočilo, da je najbolj pomembno v tem času najti mir v sebi in najti središče v sebi.  Svetuje sprehod v naravi, sončenje, telovadbo ali katerokoli dejavnost, ki vam prinaša mir. Osredotočimo se na zdravje, vitalnost in pozitivno energijo in virus ne bo pomenil nevarnosti za nas. Zdravje je v nas, zavedanje usmerimo v to, kar želimo uresničiti v tem času, ko je zelo navzoča energija manifestacije. Pomembno je piti veliko vode, kokosove vode, limonade. Uživamo lahko gobo reishi, gobo čago, neem, pegasti badelj, C vitamin. Za čiščenje energijskega, čustvenega in mentalnega telesa priporoča pasto iz soli in sode bikarbone v razmerju 1:1, olivno olje in nekaj kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije. S tem se namažemo med tuširanjem in nato splahnemo z vodo. 

https://tjasadorelay.com/sl/blog/zapis/247/jasnost-o-koronavirusu.html

Meditacija za sproščanje tesnobe v zvezi z koronavirusom COVID-19 z Tjašo Doleraj je na strani:

https://tjasadorelay.com/sl/blog/zapis/249/to-nam-duhovno-vodstvo-sporoca-o-koronavirusu.html

Moja prijateljica je čutila tri dni tiščanje v prsih in je mislila, da je že okužena. V resnici je imela tesnobo zaradi te epidemije. Svetovala sem ji magnolija eterično olje za pomiritev, ki ga je nekajkrat inhalirala in tiščanje v prsih je kmalu minilo (to najboljše olje za pomirjanje sva prejeli obe na predavanju doTERRA v začetku marca). Eteris ima odlično mešanico Antistres: mešanica eteričnih olj prave sivke, bosvelije, bergamotke, limone*, ilang-ilanga, melise, janeža in absoluta vrtnice v čisti frakciji kokosovega olja. Dodatne informacije za nižanje stresa so v objavi: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

* * *

Dodatne informacije Zazdravje.net :  https://www.zazdravje.net/wp-content/uploads/COVID_19-naravne-resitve.pdf Pripravljeni na srečanje z COVID-19?

Naturopatska zdravnica in herbalistka dr. Dee Baudoin v webinarju z Wendy Myers dne 13.3. 2020 svetuje uporabo eteričnih olj, ki zelišča naredijo bolj biološko razpoložljiva in jih nesejo v celice. Imajo zelo majhno molekularno strukturo, zato lahko prehajajo skozi celično membrano v notranjost celice in v možgane. Priporoča eterična olja za zdravljenje črevesja, nižanje stresa in izboljšanje spanja, kar vse skupaj krepi imunski sistem.

Klinčki, komarček pa tudi zeliščne grenčice izboljšajo delovanje prebavnega sistema. Spanje je zelo pomembno, saj če dlje spimo, imamo več imunskih celic levkocitov. Za spanje priporoča sivko, cedro, rimsko kamilico. Inhalacija kadilne bosvelije zniža stres v hipu. Za imunski sistem je primernih zelo veliko eteričnih olj, najbolj pa priporoča: limono, klinčke, cimet, evkaliptus in rožmarin. Uporabljamo jih skupaj, ker imajo v sinergiji močnejši učinek.  Mira tudi deluje protivirusno in protivnetno, podpira imunski sistem. Kombiniramo jo z origanom, ki ima thymol in carvacrol, ima močno protimikrobno delovanje, uničuje tudi viruse. Miro in origano lahko zmešamo z medom. Origano varuje celično membrano. Origano prečiščuje tudi zrak, če ga damo v difuzor, bo ostal v zraku več kot 7 ur. Evkaliptus je odličen za dihala, v difuzorju prečiščuje zrak. Rožmarin podpira jetra, v mešanici z copaibo zniža vnetje. Copaiba poveča učinkovitost katerega koli drugega eteričnega olja, pomiri vnetje. Tudi sivka podpira imunski sistem. 

 

 

* * *

Iz članka: Aromaterapija: gripa in mikrobi:

https://publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

Nekatera druga naravna zdravila, ki  podpirajo imunski sistem ali so imunomodulatorji :

Imunomodulator je snov, ki uravnoveša delovanje Th1 in Th2 imunskega sistema. V primeru, da je imunski sistem preveč aktiven (in lahko nastane citokinska nevitha) zavira delovanje imunskega sistema. Če pa je imunski sistem premalo aktiven, ga imunomodulator uravnava tako, da ga spodbuja. 

Aljoša Rojac FB 15.3.2020; "Imunski sistem ima 21 vrst celic in kompleksno medsebojno komunikacijo. Makrofagi virus zaobjamejo in ga razgradijo. Ko okužbe ni več, celice imunskega sistema naredijo programiran samomor, ker nimajo več dela. Ostaneta le dve vrsti celic: spominske B celice in spominske T celice, ki zadržijo spomin na patogen, da ga lahko ob naslednji okužbi prepoznajo. Širjenje epidemije se bo ustavilo, ko bo imunih 60% prebivalcev. Aljoša Rojac priporoča za imunski sistem vitamin D3, sončenje, vitamin C, gibanje in zdravo prehrano oz. trpeti je treba lakoto, da se celice lahko čistijo, zlagajo proteine, se obnavlja (proces autofagije). Korona virus COVID-19 zunaj telesa slabo prenaša temperaturo nad 25 stopinj C. Protitelesa se obesijo na S spike proteine, ki štrlijo iz koronavirusa, tako da ne more vstopiti v celico. " Konec navodil Aljoše Rojca. 

- glavna obramba je telesni antioksidant glutation (imunomodulator), ki zavira in uničuje viruse. Za njegov nastanek je nujno potreben selen. Pegasti badelj zviša glutation za 35%

propolis, tinktura Andrographis (Biopure), tinktura Lomatium šentjanževka

-vitamin C (imunomodulator )(1000 mg 4 krat na dan). Dr Thomas Levy, kardiolog: je najmanj 20 načinov, na katere C vitamin podpira imunski sistem, krepi delovanje T in B limfocitinih celic, stimulira nastanek protiteles, naravnih celic ubijalk, interferona...Monociti imajo v sebi 8000% več C vitamina kot okolišnja krvna plazma. Ko se začne vnetje zaradi infekcije, pridejo prve celice monociti, bogate z C vitaminom. Fagociti, ki pogoltnejo mikrobe pa imajo 2000-4000% več C vitamina kot okolišnja krvna plazma. Dr. Andrew Saul je pozdravil svojo pljučnico v šestih urah tako, da je tri ure vsakih 6 minut vzel 2000 mg C vitamina in v naslednih treh urah so izginili vsi simptomi. Dr Paul Marik je povedal, da je sepsa glavni vzrok smrti hospitaliziranih bolnikov. Svoje bolnike zdravi z intravenoznim odmerkom 1.500 mg C vitamina in smrtnost zaradi sepse je pri njih padla iz 40% na 6%. Dr Thomas Janossy svetuje 1000 mc C vitamina vsako uro, ko smo budni, jemati dva dneva. Igor Ogorevc iz Planeta Zdravja pravi, da liposomski C vitamin ni naraven in ima zelo kisel učinek. Potrebno je uživati naravne oblike C vitamina, kot so camu camu, acerola, šipek ter hrana z veliko C vitamina (paprika, čili, ribez, timijan, petršilj, kivi, citrusi)

vitamin D3 (imunomodulator) (5000 IU enot na dan obvezno v kombinaciji z vitaminom K2, kdor ima dovolj vitamina D3, ne bo zbolel za gripo ali drugo infekcijo mikrobov, ker vitamin D aktivira T celice imunskega sistema

beta glukan (imunomodulator) - Imunoglukan P4H z izvlečkom gobe ostrigar, cinkom in C vitaminom. Imunoglukan P$H Junior je za otroke starejše od enega leta. Poveča število celic naravnih ubijalk

železo - imunski sistem potrebuje dovolj železa, da naredi vodikov peroksid, s katerim ubije mikrobe. Če imamo nizek nivo železa, se imunski sistem ne more boriti proti infekciji, pravi dr. Guillermo Ruiz NMD

ameriški slamnik (1000mg 2-3-krat na dan), Voglova tinktura ameriškega slamnika je učinkovita proti ptičji in prašičji gripi, virusi zoper njo ne razvijejo odpornosti. Deluje 99,9% uspešno proti virusom, ki so razvili odpornost na farmacevtska proti virusna zdravila (že v drugem ciklusu je nanje razvilo odpornost 87% virusov, v tretjem pa kar 95% virusov ) Več o tem: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=231

vitamini B kompleks, krom, cink (imunomodulator) (20-50 mg na dan)

selen preprečuje replikacijo virusov - metil- seleno- cistein 200mcq na dan

- probiotiki, čebula, česen, quercetin (500-1000 mg na dan)

post zmanjša število virusov med procesom *autophagy*, med katerim telo uniči celice, ki so okužene z virusi. Ko imamo gripo, izgubimo apetit, saj med postom deluje proces recikliranja z odstranjevanjem virusov.

- izvleček oljčnega lista (imunomodultor) (500mg 4 krat na dan) zaustavi replikacijo virusov gripe

- skodelica kakava na dan preprečuje gripo in poveča dejavnost imunskega sistema, zlasti celic naravnih ubijalk ( ima veliko bio flavonoidov, ki delujejo zoper kolononije virusov v bio filmu)

CBD olje konoplje - je imunomodulator makrofagov 

Influvin T vsebuje ameriški slamnik, andrographis, astragalus, islandski lišaj, smola mire, cimet, timijan, origano, Odlična formula za krepitev imunskega sistema: 

http://www.kundalini.si/izdelki/tinkture-homeopatija-spagirika/influvin-influvin-krepitev-imunskega-sistema.html

Belinal Immuno vsebuje izvleček vej bele jelke, ameriškega slamnika, šipka, vitamine B6, D3, E, cink in selen za podporo delovanju imunskega sistema

- ekstrakt in sirup bezgovih jagod (10-15 ml na dan, več o tem je v kom. št. 17 in 20)

- formula VIVI Virox od podjetja Systemic Formulas ima protivirusni rastlini -lubje Pau d.Arco in Leptotaenia. Ni primerna za nosečnice.

- eterična olja za imunski sistem, ki jih priporočajo pri infekciji s HIV/ AIDS: evkaliptus (Eucalyptus radiata), origano (Origanum vulgare), rožni les  (Aniba rosaeodora), čajevec  (Melaleuca alternifolia), geranija (Pelargonium sidoides), timijan (Thymus vulgaris), niaouli (Melaleuca viridiflora),  manuka (Leptospermum scoparium), ravensara (Ravansara aromatica, Ravansara anisata), sivka (Lavandula angustifolia), črni poper (Piper nigrum), kadilna bosvelija (Boswellia carteri), vrtnica (Rosa damascene)

https://ifaroma.org/application/files/2715/1664/7306/Aromatherapy_and_HIV_and_Aids.pdf

- smeh: dr. Francisco Contreras MD je povedal, da je smeh najboljši način za krepitev imunskega sistema. Raziskave so pokazale, da ena minuta smeha močno okrepi delovanje imunskega sistema ter da ta učinek traja 24 ur.

IMUNOMODULATORJI: vitamin D3, vitamin A, astragalus, vitamin E, kolostrum, glutation, superokside dismutaze, beta glukani (medicinske gobe), low dose Naltrexone, kadilna bosvelija, accacia gum (inulin za imunski sistem v črevesju), adaptogen rhodiola, olje črne kumine, binderji (aktivno oglje, ciklonia cava, nano zeolit, enterogel), cink, vitamin C, ekstrakt oljčnega lista, omega 3, glutation, thymosin beta 4, probiotiki, alga spirulina, alga chlorella, CBD olje konoplje, modificirani pektin citrusov, probiotična kvasovka Saccharomyces boulardii

* * *

Dodatek : webinar dr. Dietrich Klinghardt 17.3. 2020: Koronavirus COVID-19 morda preživi zunaj telesa 8-9 dni, na čevljih jih lahko prinesete v dom. Mi uporabljamo sprej za obraz in roke Biotech HOCL-ki ima hipoklorično kislino, ki deluje proti koronavirusom in drugim virusom. S koronavirusi v laboratorijih eksperimentirajo že 20 let in jaz menim, da je po nesreči ušel iz laboratorija. V bolnišnicah bi morali uporabljati intravenozni C vitamin, kot na Kitajskem (50mg-200mg/kg). Preiskušajo staro zdravilo za malarijo in borelijo: chloroquine phosphate, ki ima mnogo škodljivih stranskih učinkov. Drugo zdravilo je nitazoxanide (500mg 2 x na dan). (opomba: Chloroquine phosphate stane samo 3 EUR in mnoge države, ZDA, Francija, Brazilija itd... ga zdaj uporabljajo za zdravljenje COVID-19 https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=w0Df7fx_OhA&feature=emb_logo )

Za sedanjo epidemijo lahko uporabljamo naravna zdravila: ognjič se uporablja pri gripi, sladki koren deluje proti koronavirusu SARS CoV, Epstein Barr virusu, boreliji, retrovirusom, čeladnica (scutelaria baicalensis, ki ima snov baicalin je močno zdravilo za retroviruse kot je HIV, rožmarin ima rožmarinsko kislino, ki ima odličen učinek na koronavirus podoben COVID-19, sladki pelin ima artemisin, ki  odlično deluje proti SARS CoV korona virusu, ki ima 80% podobnost genov z COVID-19, deluje tudi proti boreliji, babesiji in retroirusom. Regrat pomaga pri pljučnici, zaradi bakterij, virusov ali parazitov. Andrographis pa je čudežno zdravilo pri ARDS respiratornem sindromu z odpovedjo dihanja (BioPure tinktura Quintessence), ki deluje proti boreliji, korona virusom in RNA virusom. Andrographis zaustavi smrtonosno citokinsko nevihto. Lomatium je protivirusno zdravilo, deluje proti Epstein barr, herpex 6, koronavirusom.

Propolis deluje proti korona virusom in poveča imunski odziv. Ima veliko število elekrično negativnih delcev, ki nevtralizirajo pozitivno nabiti koronavirus COVID-19. Damo ga lahko v difuzor za razkuževanje zraka v prostoru. Vitamin D3 (plus K2) skupaj s hondritin sulfatom je zdravilo za retrovirus HIV. Zelo malo verjetno je, da bi farmacija razvila proti virusno zdravilo, do sedaj ji to še ni uspelo. Potrebno bi bilo uporabiti terapijo z C vitaminom.

Vir: https://christineschaffner.s3.amazonaws.com/files/DrK_Corona_Transcript.pdf http://www.sophiaeducate.com/klinghardt_virus_webinar/?inf_contact_key=9514bb29a8aa1f3caf2f0ce020c5d72b680f8914173f9191b1c0223e68310bb1

Korona virus COVID-19 lahko prizadene tudi možgane in povzroči encefalitis

https://nova24tv.si/svet/neverjetno-odkritje-novi-koronavirus-napada-tudi-mozgane/?fbclid=IwAR2rmM8jWXITaaUIGm7c2S9CHjQo1lvHGzkgsGI5Dzb4HbYRPvQX6sesGwk

DODATEK 24.3. 2020:

Ali se je epidemija koronavirusa COVID-19 začela v ZDA septembra 2019?
Spomnimo se, tudi v Sloveniji je bilo letos 4-5 krat več obolelih za gripo kot prejšnja leta.

Liang Xuguang, direktor odvetniške pisarne Guangliang iz Wuhana je 20.3. 2020 vložil civilno tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ameriškim Centrom za nadzor bolezni CDC, ministrstvu za obrambo, ameriškemu svetu za vojaške športe zaradi izgube dohodka in psihološke poškodbe.

Obrazložitev:

Od septembra 2019 do marca 2020 so ameriška vlada in centri za nadzor bolezni vedeli, da so med bolniki z gripo nekateri okuženi z neznanim virusom, a so to prikrili javnosti in so dovolili, da se je epidemija COVID-19 razširila po svetu. Eno najbolj oškodovanih področjih je mesto Wuhan v kitajski provinci Hubei, kjer je nastala ogromna ekonomska in psihološka škoda,

Po poročilih ameriškega CDC je od septembra 2019 do marca 2020 36 milijonov Američanov imelo gripo, 370.000 ljudi je bilo hospitaliziranih, 22.000 jih je umrlo, kar je zelo visoko število glede na pretekla leta.

11. marca 2020 je Robert Redfield, direktor ameriških centrov za nadzor bolezni CDC povedal, da niso preverjali primerov pljučnice zaradi korona virusa. Možno je, da so nekateri ali mnogi umrli od gripe imeli v resnici koronavirus. Tožnik trdi, da so imeli v ZDA epidemijo koronavirusa COVID-19 že septembra 2019, kar je več kot mesec dni pred svetovnimi vojaškimi igrami, ki so potekale 18.10. 2019 v mestu Wuhan. Takrat naj bi ameriški vojaki prenesli okužbo s koronavirusom v Wuhan. Vojaške igre so se končale 27.10. 2019 in decembra se je bolezen pojavila v bližini hotelov in vojaških kampov.

Kitajska je o epidemiji obvestila Svetovno zdravstveno organizacijo, kar ZDA ni storila in je skrivala epidemijo. Od Donalda Trumpa zahteva opravičilo, ker je virus poimenoval "kitajski virus". Do 17. marca 2020 je bilo v Wuhanu 50.005 okuženih in 2490 mrtvih, nastala pa je tudi velika gospodarska škoda. 
Vir: https://www.jenniferzengblog.com/home/complaint-against-us-federal-government-over-bring-coronavirus-to-wuhan?fbclid=IwAR19R5EVodU3oNEPvYNElAvbGIe-kqfYNV2uS4GEHPM0FegtU3yzFOdCjZM

Tudi predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Zhao Lijian je 12.3. 2020 na tviterju zapisal 300.000 sledilcem, da je COVID-19 prišel iz ZDA, oz da ga je naredila ameriška vojska:

https://www.forbes.com/sites/carltonreid/2020/03/26/chinese-state-newspaper-stokes-conspiracy-theory-that-first-covid-19-patient-was-us-cyclist/#2b0278ec28dd

Dokumenti, ki jih je pridobil Daily Mail, potrjujejo, da je socialistična Kitajska zbirala, razvijala in testirala koronaviruse (kot biološko orožje) na živih živalih - sesalcih, kar je financirala z denarjem, pridobljenim od vlade Baracka Obame. https://t.co/dAsG6WllhS

Branko Grims (@BrankoGrims1) April 12, 2020

https://publishwall.si/vfokusu/post/541244/kitajska-se-vedno-ni-odgovorila-ali-je-virus-covid-19-del-njenega-peklenskega-nacrta-za-obracun-z-evropo-in-zda

-

Glavni znanstveni sodelavec moskovskega Inštituta za molekularno biologija Engerlhardta Petr Čumakov trdi, da so znanstveniki v wuhanskem laboratoriju več kot deset let aktivno razvijali različne koronaviruse. A ne zato, da bi ustvarili patogene različice, temveč za proučevanje njihove patogenosti. Njihovo ravnanje je označil za norost.

https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5ea1d0445e9f6/norost-da-so-predrugacili-koronavirus-trdi-iskali-cepivo-za-hiv-in-zakuhali-pandemijo

-

Tudi iz Italije poročajo o nenavadni pljučnici že novembra 2019:

https://www.regionalobala.si/novica/izjave-italijanskega-zdravnika-sokirale-nenavadna-pljucnica-naj-bi-v-lombardiji-krozila-ze-novembra-?fbclid=IwAR1n0NYG05sypcUNwEy2EqYvU-NlMGXvNP1jhTwXPKK7pUAGWIUCYacnuw8

Dr. Judy Mikovits: Vir epidemije COVID-19 so CEPIVA: https://publishwall.si/.publishwall.si/post/541312/dr-judy-mikovits-phd-cepiva-so-vir-epidemije-covid-19

Viri:

https://www.bridgitdanner.com/womens-wellness-blog/coronavirus-natural-immune-support?inf_contact_key=f6c749d029b85238de76baa51ee1c789cc0558ed5d4c28cbfab114022b1ec50d

-

KORONA VIRUS PROTOKOL: https://carpathiacollaborative.com/wp-content/uploads/2020/03/corona-4.pdf

-

Terapija intravenoznega C Vitamina  https://www.naturalhealth365.com/vitamin-c-covid-19-infection-3349.html

-

https://www.rxlist.com/tamiflu-side-effects-drug-center.htm
https://aidsinfo.nih.gov/drugs/244/ritonavir/0/patient
https://www.medicalnewstoday.com/articles/324902#side-effects
https://link.springer.com/article/10.1007/s12325-012-0050-8

-

https://www.greenmedinfo.com/blog/three-intravenous-vitamin-c-research-studies-approved-treating-covid-19-1?utm_campaign=Daily%20Newsletter%20-%20Intravenous%20Vitamin%20C%20(PtAJ4f)&utm_medium=email&utm_source=Daily%20Newsletter&_ke=eyJrbF9lbWFpbCI6ICJyY3VjYWtAZ21haWwuY29tIiwgImtsX2NvbXBhbnlfaWQiOiAiSzJ2WEF5In0=

-

https://myersdetox.com/coronavirus-how-worried-should-we-be/?utm_campaign=2-22-20_7am_Article_Coronavirus_Engaged%20270%20Safe%20List%20%28KLA3mK%29&utm_medium=email&utm_source=Engaged%20270%20Safe%20List&_ke=eyJrbF9lbWFpbCI6ICJyY3VjYWtAZ21haWwuY29tIiwgImtsX2NvbXBhbnlfaWQiOiAiTG1oY1o4In0%3D

-

https://thetruthaboutcancer.com/coronavirus-good-bad-answers/?utm_campaign=ttac-shop&utm_medium=email&utm_source=weekly-digest-ttac&utm_content=coronavirus-good-bad-answers&a_aid=5a84a1f683718&mpweb=144-8609502-744028250

-

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20096315

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31142304

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18357554

-

Koronavirusi kot biološko orožje: https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/?fbclid=IwAR15u34Ngw63KdiCxYAucnICjOSxM5yphY6BKB8uCWJE_gloqXUjFribEH8 ali link https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/

-

Korona virus kot biološko orožje COVID19 BIOWEAPON CREATED BY ROTHSCHILD AND ROYALS TO CRASH CHINA ECONOMY AND END TRUMP RE-ELECTION https://www.youtube.com/watch?v=iY1mr8jN0k0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1gaeUlwg0AzhIclnr4tYZlDDgm9bbGlTsown2p_i3xIq5OV1xBYz8gF9U

-

Hrvaški general Lošo o COVID 19 kot biološki vojni  https://www.youtube.com/watch?v=rFlIsExgrUc&feature=share&fbclid=IwAR1QELUHjzdA8W63hBFVXPQUC_iXeFWRB38mmAb22aCoVuZ3Ztfco9pHwp8

-

Strokovnjak za biološka orožja dr. Francis Boyle: https://greatgameindia.com/transcript-bioweapons-expert-dr-francis-boyle-on-coronavirus/

-

-
-
-
-
-
-
Dr. Mila Alečkovič razkrinkala svetovno elito https://www.youtube.com/watch?v=6hc_WFGbeCU&feature=youtu.be
-
Zdravnik dr. Zelenko iz New Yorka zdravi COVID-19 s chloroquine phosphate https://www.youtube.com/watch?v=7h9UXkDaI5A&feature=youtu.be
-
-
-
Italijanska TV poroča o koronavirusu iz netopirja leta 2015 : https://www.facebook.com/amela.husovic.77/videos/10219356875507099/
-
-
Bill Gates- aretacija dr. Lieber-ja in COVID-19 https://www.snopes.com/fact-check/charles-lieber-arrested-coronavirus/
-
-
-
27.400 bralcev te objave do 14.5. 2020
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
0
Apr 22, 2020
Vodja boja proti pandemiji COVID-19 v ZDA, dr. Anthony Fauci je zapisal v The New England Journal of Medicine, ki ga berejo zdravniki, da je smrtnost COVID-19 podobna hudi sezonski gripi, to je 0,1%.

Dr. Anthony Fauci pa je javnosti lagal in povedal, da ima COVID-19 desetkrat višjo stopnjo smrtnosti kot gripa.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387
#24
Komentar izbrisal Radmila Čučak
Radmila Čučak
0
Apr 08, 2020
"Ne boste se družili, dokler ne boste vsi cepljeni..."

pravi prijatelj človeštva, humani evgenik in od zdaj tudi zdravnik Bill Gates

https://www.youtube.com/watch?v=i1Xj_tzXMwI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2a9dMT_xwmopzDyw56Bfqi2VYkPVhgC52vu61BGpEp0djNmkQkKgM36bo
#22
Zim Zelen
2
Apr 07, 2020
Cilj je zreducirati človeštvo na 1 milijardo.
Oblast bodo prevzeli virusi, bakterije in živalski svet.
Planet bo ponovno Raj!
#21
Radmila Čučak
2
Apr 07, 2020
Humanitarni evgenik Bill Gates se je pa res potrudil :)

Naredil je korona virus SARS CoV-2 za COVID-19 in zdaj ima že cepivo zanj.

Ali ga želite prejeti?

(čevasbodosplohvprašali)

https://www.businessinsider.com/inovio-coronavirus-vaccine-trial-starts-in-philadelphia-kansas-city-2020-4?fbclid=IwAR37Q7IievyYFLxSbQPP2O43WpmD93EFC3OwHK0BzYw0Q5iAvlDz-JFE5Z4

Inovio coronavirus vaccine trial starts in Philadelphia, Kansas City - Business Insider

Inovio is testing the vaccine at the University of Pennsylvania's medical school and in Kansas City at the Center for Ph
#20
Radmila Čučak
2
Apr 03, 2020
Kje je narejen virus COVID-19 v Wuhanu ali v ZDA?

https://www.youtube.com/watch?v=JkpTsksNYlg&feature=share&fbclid=IwAR1NYj7geWQzkoZ9Mdlaucb7wYvVVzMMY9KpnreCy72fYx0hXK5QAE1Gi7c

US and China trade accusations over Covid-19 - YouTube

There’s a war of words between China and the US over the coronavirus outbreak. It's a fight to control the narrative - w
#19
Radmila Čučak
1
Apr 01, 2020
Mediji so podkupljeni od Big Pharma lobijev in Bill Gates načrtuje obvezno cepljenje; cepiva za SARS, COVID-19 so ubila testne živali zaradi preveč stimuliranega imunskega sistema. Posledice cepljena pa so lahko avtoimunske bolezni, ki se pojavijo mesece ali leta pozneje in noben zdravnik vam ne bo povedal, da je to zaradi cepljenja.

Cenzuriran video: https://www.youtube.com/watch?v=TAuSqojP_5c
#18
Radmila Čučak
1
Mar 25, 2020
Evgenik Bill Gates razvija mikročip ID2020 ki bo pokazal, kdo je bil cepljen in testiran za koronavirus COVID-19.......v Apokalipsi je mikro čip znan kot ***Mark of the Beast***

Kakšno nanotehnologijo bodo dali v cepivo, ki bo zagotovo obvezno za vse, kar so od nekdaj sanje globalistične farmacevtske mafije?

https://www.youtube.com/watch?v=1k9LE5az_iY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1oIwpRdn_GgzJ74ZliS5VitaakJI7_91Q5R-18K6gdT0GphcVMUFBKAvs
#17
Radmila Čučak
0
Mar 24, 2020
Ali se je epidemija koronavirusa COVID-19 začela v ZDA septembra 2019?
Spomnimo se, tudi v Sloveniji je bilo letos 4-5 krat več obolelih za gripo kot prejšnja leta.

Liang Xuguang, direktor odvetniške pisarne Guangliang iz Wuhana je 20.3. 2020 vložil civilno tožbo proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ameriškim Centrom za nadzor bolezni CDC, ministrstvu za obrambo, ameriškemu svetu za vojaške športe zaradi izgube dohodka in psihološke poškodbe.

Obrazložitev:

Od septembra 2019 do marca 2020 so ameriška vlada in centri za nadzor bolezni vedeli, da so med bolniki z gripo nekateri okuženi z neznanim virusom, a so to prikrili javnosti in so dovolili, da se je epidemija COVID-19 razširila po svetu. Eno najbolj oškodovanih področjih je mesto Wuhan v kitajski provinci Hubei, kjer je nastala ogromna ekonomska in psihološka škoda,

Po poročilih ameriškega CDC je od septembra 2019 do marca 2020 36 milijonov Američanov imelo gripo, 370.000 ljudi je bilo hospitaliziranih, 22.000 jih je umrlo, kar je zelo visoko število glede na pretekla leta.

11. marca 2020 je Robert Redfield, direktor ameriških centrov za nadzor bolezni CDC povedal, da niso preverjali primerov pljučnice zaradi korona virusa. Možno je, da so nekateri ali mnogi umrli od gripe imeli v resnici koronavirus.

Tožnik trdi, da so imeli v ZDA epidemijo koronavirusa COVID-19 že septembra 2019, kar je več kot mesec dni pred svetovnimi vojaškimi igrami, ki so potekale 18.10. 2019 v mestu Wuhan. Takrat naj bi ameriški vojaki prenesli okužbo s koronavirusom v Wuhan. Vojaške igre so se končale 27.10. 2019 in decembra se je bolezen pojavila v bližini hotelov in vojaških kampov.

Kitajska je o epidemiji obvestila Svetovno zdravstveno organizacijo, kar ZDA ni storila in je skrivala epidemijo. Od Donalda Trumpa zahteva opravičilo, ker je virus poimenoval "kitajski virus".

Do 17. marca 2020 je bilo v Wuhanu 50.005 okuženih in 2490 mrtvih, nastala pa je tudi velika gospodarska škoda.

Vir: https://www.jenniferzengblog.com/home/complaint-against-us-federal-government-over-bring-coronavirus-to-wuhan
#16
Radmila Čučak
0
Mar 23, 2020
https://childrenshealthdefense.org/news/does-the-coronavirus-pandemic-serve-a-global-agenda/

Does the Coronavirus Pandemic Serve a Global Agenda? • Children's Health Defense

With the Presidential election campaign in the United States and the controversial mandatory measles vaccination law in
#15
Radmila Čučak
0
Mar 23, 2020
Imunski sistem pod mikroskopom -

https://www.youtube.com/watch?v=RPIzIznmAO0

Your Immune System under a microscope. - YouTube

The Intelligent Design of the Immune System. Get a microscopic look of what happens daily in your body. To learn more ab
#14
Radmila Čučak
0
Mar 23, 2020
Karmični diagnostik Lazarev

https://www.youtube.com/watch?v=BnF8zOXgWwc&feature=share&fbclid=IwAR3-fQZ9XqZMJu78RLTpEzpbXxOjrOrSYWOIAeciF8zDNOnltyv_IvvrxJY

S.N. Lazarev: Dublji uzroci koronavirusa. O izreci „Nesreća nikad ne dolazi sama“ - YouTube

Sajt autora: lazarev.ru Oficijelni sajt autora za Srbiju: lazarev.rs
#13
Radmila Čučak
0
Mar 22, 2020
simulacija pandemije koronavirusa oktobra 2019 EVENT 201

https://www.youtube.com/watch?v=H8vhvjdPOdo&fbclid=IwAR1OtU3kGcZ5znJO8CiDY0gEh4TAoZP6DkGhIrN6Gh3SZO9zvTU-CSDB2QU

PANDEMIJA - VIRUSNI MARKETING - YouTube

Gledajući delove sa "EVENT 201" iz 2019. godine, saznaćete kako globalne organizacije planiraju da dominiraju informacij
#12
Radmila Čučak
0
Mar 21, 2020
Hrvaški admiral Lošo in biološka vojna COVID-19

https://www.youtube.com/watch?v=rFlIsExgrUc&feature=share&fbclid=IwAR1QELUHjzdA8W63hBFVXPQUC_iXeFWRB38mmAb22aCoVuZ3Ztfco9pHwp8

#11
Radmila Čučak
1
Mar 18, 2020
Čaji ob prehladu za inhalacije:

Zeliščne parne kopeli pospešujejo prekrvavitev sluznice dihal, redčijo sluz in pripomorejo k obnovi prizadete sluznice v nosu, sinusih ali pljučih. Nekako najbolj poznane so inhalacije s poparkom kamilice, ki je poznana kot rastlina za razstrupljanje, saj zavira učinkovanje bakterijskih strupov.

Za inhalacijo prelijemo eno jedilno žlico kamilic z litrom vrele vode, pustimo pokrito 15 min, nato precedimo in inhaliramo 5 do 10 min večkrat na dan. Tekočino za inhaliranje lahko vlijete v inhalator ali pa glavo nagnete nad posodo s čajem in pokrijete čez glavo z večjo brisačo.

Inhalacijo lahko pripravite tudi s poparkom poprove mete, ki odpira zamašen nos, blaži težave pri vnetju dihal, deluje razkuževalno, pomirja krčevit kašelj, obenem pa tudi poživlja. Prav tako je ob prehladu dobrodošla tudi inhalacija iz poparka sivkinih cvetov. Ta blagodejno vpliva tudi pri astmi, gripi, angini, bronhitisu itd.

Tudi na strani Ars Phamae so zapisali:

Zakaj je inhaliranje učinkovito?

Zaradi visoke temperature preprečimo razmnoževanje virusov in vdor novih virusov

https://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/osvobajajoce-pri-prehladu.html

https://www.histriabotanica.si/?page_id=791 Parna inhalacija s hidrolati eteričnih olj

https://www.avogel.si/nasveti/caji-ob-prehladu.php

Čaji ob prehladu malo drugače...

Čaji ob prehladu malo drugače...
#10
Radmila Čučak
1
Mar 18, 2020
Ker je google cenzura izbrisala videoposnetek (kom št 8) dr. Dan Lee Dimke-ja phD o zdravljenju s parno inhalacijo, ker naj ne bi bilo dokazov, da parna inhalacija lahko zdravi koronaviruse v nosu in sinusih, je tu še stran z enako vsebino, ki prav tako ima google cenzuro

https://www.stratfordacupuncture.com/blog/spring-may-be-coming-soon-but-cold-and-flu-season-is-already-here

O avtorju:

Dan Lee Dimke je avtor več kot 100 knjig in avdiokaset programov o izobraževanju, podjetništvu, pospešenem učenju in osebnem mojstrstvu.

Leta 1984 je objavil enega prvih učinkovitih načinov zdravljenja navadnega prehlada, po raziskavah medicinske literature , v kateri je na univerzi v Teksasu Southwestern Medical osebno prebral

***vsak članek iz medicinske revije, natisnjen v zadnjih 25 letih o prehladu pri ljudeh. (iz knjižnice centra za raziskovanje v Dallasu)***

Njegov postopek zdravljenja prehlada brez farmacevtskih zdravil - ColdArrest je zdaj v uporabi v več kot 40 državah.

Dimkejevo življenje ponazarja nekatere možnosti sproščenega človeškega potenciala. Postal je eden najmlajših astronomov na predavanjih na svetu, pri 10 letih, eden najmlajših hipnotikov na svetu pri 11 letih in cerkveni organist pri 12 letih. Pri 14 letih je začel svojo založniško kariero.

Na zasebni fakulteti je poučeval druge študente lastni sistem pospešenih učnih tehnik. Povabljen je bil, da je pri 17 letih začel poučevati na visokih šolah v državi Washington kot plačan profesor na štirih različnih kampusih.

Pri 20 letih je med delom na Daljnem vzhodu razvil enega prvih hitrih bralnih sistemov za orientalske jezike. Dimke govori in bere pet svetovnih jezikov, štiri računalniške jezike in prebere informacije z največ 25.000 besed na minuto.

Dr. Dimke je diplomiral na Univerzi zvezne države New York, magistriral iz poslovne administracije in doktoriral na univerzi Southwest s specializacijami za izboljšanje učenja in psiho-jezikoslovje
#9
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2020
Dr. Dan Lee Dimke phD je povedal:

Temperatura nad 56 stopinj C ubije koronavirus COVID-19 v sinusih v 15 minutah. V savni, kjer je temperatura nad 60 stopinj C umre 90% respiratornih virusov v zgornjih dihalih. Pomaga tudi sušilec za lase, ki ga usmerimo v nos za 5 minut. Poškropimo obraz z vodo. Čez eno uro ponovimo postopek (do 5x na dan)

Več o tem je v videoposnetku

https://www.youtube.com/watch?v=WBJlftP5mLQ&fbclid=IwAR1CGVKZgKMyX05OHMXC_rny_Z_RnWlvQQVTQWEDswioWaj3M8lELrpfyLQ

How to Stop Coronavirus - YouTube

How to Stop Coronavirus aka COVID-19 The highly contagious virus that has caused “The COVID-19 Outbreak”, carries a sign
#8
Radmila Čučak
1
Mar 14, 2020
Od zdravja črevesne sluznice je odvisno zdravje pljuč in imunskega sistema, ki se v 80% nahaja v limfoidnem tkivu okoli črevesja, kot zaščita pred mikrobi.

Večina ljudi naj bi imela sindrom propustne črevesne sluznice. Vzroki so: farmacevtski antibiotiki, GSO hrana, gluten iz žit, rafiniran sladkor, mlečni proizvodi (kazein, hormoni, antibiotiki), alergija na hrano, nizek nivo prebavnih encimov in želodčne kisline, infekcije mikrobov in parazitov, menopavza, okoljski toksini, kemikalije, plastika, pesticid glifost, stres...

Sindrom propustne črevesne sluznice pomeni, da iz črevesja v kri prehajajo neprebavljene tuje beljakovine, strupeni izločki bakterij lipopolisaharidi, virusi, paraziti, bakterije, glivice, gluten iz žit, kazein iz mleka.Vse to je vzrok 80% kroničnih bolezni : avtoimunskih bolezni, kroničnega vnetje v možganih in sklepih , avtizma, bolezni ščitnice, nevrodegenerativnih bolezni...

Zdravljenje propustne črevesne sluznice in mikrobioma:

- ekološka želatina (ima 35 % aminokisline glicin), kokosovo olje, jabolčni kis, sok zelene, ekološko kuhano maslo (ghee, ki ima masleno kislino, ki zdravi črevesno steno), ekološki kolagen, ingver, poprova meta, fermentirana zelenjava, sok zeljnice, ( ima 500 vrst koristnih bakterij za zdrav mikrobiom), bučna semena, sok limone, avokado, himalajska sol, kurkuma,

- vlaknine za podporo zdravih mikrobov v črevesju (akacija inulin, fižol, šparglji, banane, cikorija, česen, čebula, por, čičerika, brusnice), pektin dušenih jabolk, aloja vera, tekoči klorofil, olje črne kumine, omega 3, sladki koren, kumina, kolostrum, ....povečati je potrebno pretok in količino žolča (glejte mojo objavo Razstrupljanje od težkih kovin), jemati prebavne encime, probiotike, fermentirano hrano, kot je kislo zelje in kisla repa.

Opozorilo: C vitamin v obliki askorbinske kisline neselektivno ubija dobre in patogene bakterije v črevesju
#7
Radmila Čučak
1
Mar 14, 2020
Dr. Steven Gundry MD pravi, da maske ne pomagajo pri preprečevanju okužbe, ker gredo virusi skozi masko. razen pri medicinskih maskah, skozi katere se skoraj ne da dihati.

Pravi da je ključnega pomena močan imunski sistem, ki je odvisen od zdravja črevesnega mikrobioma in zdrave črevesne sluznice. Potem bo imunski sistem imel dovolj imunoglobulina A, ker ne bo zaposlen z škodljivimi mikrobi, ki prehajajo skozi propustno črevesno sluznico.

Za zdrav imunski sistem priporoča najbolj vitamin D3 in vitamin C (opomba: ne v obliki askorbinske kisline, ker ta ubije dobre in patogene bakterije v črevesju. Primeren je naravni C vitamin, kot je prah camu camu, acerola in šipek ali pa iz hrane (kot je opisano v objavi). Primeren je tudi liposomski C vitamin, ki sicer ima askorbinsko kislino, vendar pa ne uničuje črevesnega mikrobioma, ker ima maščobno ovojnico - liposom).

Priporoča tudi medicinske gobe za aktivacijo T celic ubijalk.

Dr. Brian Mowl pa priporoča za imunski sistem tudi izvleček bezga (Sambucol), cink- ki zavira replikacijo virusov in ameriški slamnik. Propolis aktivira T celice ubijalke- s sprejem ga nanesemo na sluznico grla

https://www.youtube.com/watch?v=Mmam5qyzRHA

Tips to prevent and stop Coronavirus COVID-19 - YouTube

In this episode of The Diabetes Coach™ "On The Go", Dr. Brian Mowll discusses the Coronavirus (COVID-19), with tips and
#6
Radmila Čučak
1
Mar 13, 2020
Meditacija za sproščanje tesnobe v zvezi z koronavirusom COVID-19 s Tjašo Doleraj. Nasveti za energijsko/ duhovno zaščito in nižanje nelagodja zaradi epidemije:

Virus je nosilec informacije, ni potrebno, da ostane v nas.

https://tjasadorelay.com/sl/blog/zapis/249/to-nam-duhovno-vodstvo-sporoca-o-koronavirusu.html

Tjaša Dorelay

Tjaša Dorelay je medij za sporočila iz duhovnega sveta. Že več kot 10 let kanalizira sporočila duhovnih vodnikov in kot
#5
Pokaži več komentarjev
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2020-03-08 09:44:47 (Mar 08, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19
Kdo je povzročil pandemijo in SPIN COVID-19?
Koronavirus COVID-19 - značilnosti in zdravljenje
Bolečine - vzroki in zdravljenje
Vera Bojičič Modrost vere
Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem
Artritis - vzroki in zdravljenje
Sveta Trojica
Anti-stres terapija
Depresija - vzroki in zdravljenje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2020
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj