Top 10 Pozareport.si: Starši Maje Žilavec bojkotirali poroko Damjana Murka!

Objavil/a 2009 Pozareport, dne 2009-01-02 ob 07:32:04
Razvpita medijska poroka leta, med samooklicanim štajerskim slavčkom Damjanom Murkom in njegovo prijateljico ter sodelavko Majo Žilavec, se je začela v soboto ob treh popoldne v mariborski stolni cerkvi in končala v nedeljo, okoli dveh zjutraj v Festivalni dvorani Lent. Damjan in Maja sta si želela pravo medijsko poroko in sta jo tudi dobila; novinarjev, fotografov in snemalcev se je pred stolnico in v njej dobesedno trlo (med njimi smo opazili tudi nekaj znanih, zanimivih in bolj eksotičnih štajerskih novinarskih primerkov, denimo Marka Pigaca, kultnega blogerja, fotografa in urednika brezplačnika Štajerc ter Večerovega blogerja Ziggyja alias Denisa Živčeca, ki na portalu Vecer.com in Vecer.si menda fura tako imenovani gejevski blog), kar je v dobro voljo spravilo tudi glavnega župnika stolnice Stanka Lipovška. Z dobršno mero dobre volje, igralskega talenta (menda je svoje čase hotel postati igralec) in samozavestnega pozerstva je Lipovšek opravil cerkveno poroko, ki se je za nameček zgodila celo pred uradnim matičarjem.
Žalostno: starši Maje Žilavec poroko bojkotirali
Staršev Maje Žilavec na poroko ni bilo, ker njeni starši odločno nasprotujejo hčerkini poroki z Damjanom Murkom. Prav tako na poroko ni bilo njenega 9-letnega sinčka; no, to je nekoliko daljša in bolj zapletena zgodba. Bivši mož Maje Žilavec, javnosti neznan mariborski policist, je pred nekaj dnevi na mariborskim sodišču izgubil tožbo za skrbništvo nad otrokom, ki ga je sodnica dodelila mami, Maji Žilavec. Očetu pa je pripadla pravica, da vsak drugi konec tedna dobi otroka, in ravno ta vikend je njun sin moral preživeti pri očetu; čeprav naj bi se cel teden jokal, ker ni smel na poroko svoje mame. Na strani Damjana Murka pa smo na poroki videli njegovo mamo Valerijo Repatec in njegovega očima. Kljub napovedim, da bo v stolnici Ave Marijo zapela domžalska pop operna diva Alenka Gotar, se to ni zgodilo. Po nekaterih informacijah naj bi diva zbolela in dan prej pristala na urgenci, po drugih informacijah pa naj bi nonšalantno odpotovala na Hvar; naši viri še trdijo, da naj bi Alenka Gotar za Ave Marijo od Murka zahtevala 700 evrov honorarja. Namesto Gotarjeve je Ave Marijo zapela legendarna pevka Elda Viler, ki je kasneje nastopila tudi na zabavi v Festivalni dvorani. Na ceremonijo v stolnici sta nekoliko zamudila televizijski in radijski voditelj Robert Roškar in radijska moderatorka Mojca Kos (mariborski Radio Net in Radio Rogla), menda zato, ker je morala Mojca čez celo mesto počasi štokljati v sandalih z enormno visokimi petami. Je pa Mojca Kos pozno zvečer, malo pred polnočjo, ujela poročni šopek, ki ga je odvrgla takrat že poročena Maja Murko. Poleg tega je Mojca Kos postala tudi nekakšno mini Bondovo dekle: v avstrijskem mestu Bregenz je statirala na snemanju najnovejšega film o Jamesu Bondu, z naslovom Quantum of Solace. Ceremonijo v stolnici sta spremljala tudi mariborski raper 6Pack Čukur in njegova intimna prijateljica Nika Marolt, ki službeno skrbi za zabavni program v najnovejšem Hitovem kazinoju v Šentilju, Čukurja pa spremlja tudi na koncertih, kot didžejka. Maroltova je v cerkvi malo gledala, še več pa esemesala.

Po končani cerkveni ceremoniji sta bila Damjan Murko in Maja Žilavec na voljo predstavnikom sedme sile. Na novinarska vprašanja je odgovarjal predvsem Murko, zdaj že cerkveno poročena Maja Murko pa je v glavnem molčala. Potem je povorka, ob lepem sončnem vremenu, šla v bližnji Rotovž, kjer ju je civilno poročil župan mariborske primestne občine Rače-Slivnica Franc Ledinek. Damjan Murko je sicer doma iz Zgornje Kungote.
Huda inflacija medijskih fac
Že v stolnici je postalo bolj ali manj jasno, da na poroki Damjana Murka ne bo ravno veliko slovenskih medijskih zvezdnikov. In res, na zabavi v Festivalni dvorani Lent se je dokončno izkazalo, da ni bilo skoraj nobenega. Murko je tako zaman upal na misico, pevko in televizijsko voditeljico Sanjo Grohar ter mariborskega pevca Sebastiana (ker sta potrdila prihod, sta ju čakala pogrinjka z njunimi imeni), nekatere mize pa so nasploh zevale popolnoma prazne. Tako nikomur ni bilo jasno, kaj se je zgodilo z 200 povabljenimi svati, o katerih je Damjan Murko pripovedoval medijem. Prav tako je nerazumljivo, zakaj so nekateri estradniki potrdili prihod, potem pa jih enostavno ni bilo. Nekaj medijske slave so hoteli požeti štirje nekdanji udeleženci televizijskega resničnostnega šova Big Brother 1 in 2, Suzana, Tjaša, Tamara in Aleš, ki pa niso čisto natančno vedeli, zakaj so sploh prišli. Suzana in Tjaša sta pripovedovali, kako se z Damjanom Murkom poznajo že lep čas, Murko pa je nekaterim novinarjem zaupal, da jih je danes prvič videl. Menda so bigbrotherke na poroko prišle na povabilo Aleša, ki naj bi bil celo eden od organizatorjev poroke; kljub temu pa je zabavo v Festivalni dvorani zapustil med prvimi, že pred sedmo uro zvečer?! So se pa bigbrotherke zapletle v prepirček z novinarko Večera Asjo Matjaž, ker so res neumno trdile, da njih mediji ne zanimajo. Suzana je za naš portal povedala, da bodo prespali v hotelčku Milenium pod Pohorjem, v nedeljo pa so namenjeni na šoping v Europark. Festivalno dvorano sta na hitro in skrivaj zapustila tudi raper Čukur in Nika Marolt; poslovila se nista od nobenega, ven sta pa dobesedno tekla. Na poroki se je pojavil tudi razvpiti celjski koreograf Igor Jelen -  Iggy, ki se je v Mariboru ustavil na poti iz Dunaja v Celje, ker mu je novinar Jure Zorčič po mobilnem telefonu sporočil, da se tukaj poroči Damjan Murko, zabava pa je v Festivalni dvorani. In to je bilo, kar se tiče znanih medijskih fac, tudi čisto vse.Je poroka res velik biznis?!
Zabavo je na odru povezoval Robert Roškar, medtem ko sta Damjan Murko in Maja Žilavec ves čas sedela sama s pričama in se za goste nista zmenila. Še huje, delovala sta nekam prestrašeno, kar so nekateri povezovali z velikimi finančnimi stroški poroke. Mimogrede, priča Maje Žilavec bi morala biti nekdanja sanjska ženska Miša Margan, ki pa je to svečano dolžnost pred enim tednom odpovedala, menda zaradi nekih ženskih težav. Na poroko je potem prišla kot novinarka tabloidne revije Nova. Po nekaterih informacijah naj bi Murko računal, da bo stroške poroke pokril z darili v evrih (na primer: če bi prišlo vseh 200 povabljenih gostov in bi mladoporočencema vsak podaril najmanj 100 evrov, bi bodoča zakonca Murko pokasirala 20.000 evrov keša) in prodajo ekskluzivnih televizijskih pravic Marku Žitniku oziroma TV Papriki. Odgovorni urednik Paprike Žitnik naj bi mu zanje menda zagotovil 10.000 evrov; več o tem pa jutri, ko nam je svojo plat zgodbe obljubil Mark Žitnik.
Stroški poroke seveda niso bili majhni. Naši viri trdijo, da je 30-minutni nastop Nuše Derenda po polnoči stal 1200 evrov, skupina Ptujskih 5 naj bi dobila 2200 evrov, Robert Roškar pa nam višine svojega honorarja ni hotel zaupati, je pa povedal, da je denar pokasiral že vnaprej. Tudi Nuši Derenda je Murko plačal po predračunu. Drugi dve veliki finančni postavki sta bili najem Festivalne dvorane z osebjem vred in katering Perutnine Ptuj, ostale poročne stvari, denimo šopek in konfetke, pa so prispevali sponzorji. Ko smo opazovali, kako so svatje mladoporočencema v Festivalni dvorani prinašali darila, smo videli, da je bilo med darili res daleč največ belih kuvert z denarjem. Bile pa so tudi izjeme, raper Čukur in Nika Marolt sta jima prinesla tulipane, direktno z amsterdamske tržnice.
Zabava je bila – to je že treba zapisati – izjemno dolgočasna, pravzaprav se ni dogajalo nič. Nekaj parčkov je plesalo, drugi pa so ob litrskih steklenicah Mariborčana in refoška obsedeli pri napol praznih mizah in čudno gledali naokoli. Damjan in Maja se z gosti sploh nista ukvarjala, kaj šele, da bi hodila od mize do mize in jih skušala zabavati. Opogumila sta se šele ob polnoči, ko sta prvič zaplesala. Po nastopu Nuše Derenda, ki je v Festivalno dvorano vnesla nekaj malega žura (njen nastop je dočakalo le še okoli trideset ljudi), je Murko zapel venček svojih pesmi, potem pa se je zabava počasi končala. No, za nekatere se je šele začelo; Robert Roškar in Mojca Kos, denimo, sta končala ob sedmih zjutraj v klubu Samsara, nedeljo pa sta prespala kot ubita.


Damjan in Maja na skupni poti
Povejmo še, da je Maja Žilavec, odslej Maja Murko, zaposlena kot prodajalka v avstrijski trgovini C&A v samem centru Maribora, prej pa je bila blagajničarka v Lidlu. Damjan Murko pa je delal kot natakar v Zlatem levu, nato v Srečnem slončku in nazadnje v lokalu Meso Nikl, tik ob znani mesariji Nikl (mimogrede, mesarija Nikl je imela v Festivalni dvorani svojo mizo, toda žal je miza ostala tako rekoč prazna …). Zdaj je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, kjer so mu našli delo v znamenitem lokalu Astoria na legendarnem mariborskem ezleku, vendar je delo odklonil, tako vsaj trdijo naši viri. Damjan in Maja živita skupaj v najetem trosobnem stanovanju na ulici kneza Koclja, najemnino (400 evrov mesečno) pa sta plačala za leto dni naprej …
#1a#
#2a#
#3a#
Po objavi članka nam je Denis Živčec, novinar spletnega portala vecer.com in vecer.si, poslal naslednji popravek:
Spoštovani gospod Požar!  V vašem aktualnem članeku o poroki Damijana Murka se vam je zgodila manjša napaka oziroma pomota. Napisali ste namreč, da sem pisec "gejevskega bloga" na portalu Vecer.com oz. Vecer.si, kar ne bo povsem držalo. Bloga na Večeru namreč ne pišem, ga pa pišem na portalu nacionalne televizije, a žal precej neažurno. "Ziggy" je sicer res vzdevek s katerim me nekdanji sošoli in prijatelji, celo sodelavci, naslavljajo že kakšnh deset let, od srednje šole naprej. Večina med njimi ga uporablja še danes. Z omenjenim blogerjem nimam nikakršne povezave, razen, da ga tudi sam občasno prebiram. Se je pa že nekajkrat zgodilo, da so me zaradi vzdevka s tem avtorjem povezali ali celo zamenjali zanj.
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
10
NeNaval
0
Aug 13, 2011
Murkotov Damjan?

Nikoli slišal za gospodiča.
#10
Jana
0
May 07, 2008
Pa Kdo je MURKO?!?!?!?! In zakaj glavne novice o njemu?!?!?!?! Po svetu je toliko drugih zanimivih stvari.... vi pa tkole... SRam vas je lahko!
#9
kr ena*
0
May 07, 2008
A ne živi Murko v Luksuzne nadstandnardnem 4sobnem stanovanju,ki ga je kupil svoji takra še zaročenki? Tako jevsaj razlagal na oddaji Adam in Eva na Tv Paprika! Pa oh in sploh ima menda denarja ko dreka sam od kje?
#8
scity
0
May 07, 2008
me prav zanima, če bo Denis Živčec zdaj na svojem blogu še naprej tako "pameten" in glasen kot je bil doslej...
#7
HaHa
0
May 07, 2008
Ziggy!

ko pesu stopiš na rep zalaja, mar ne?
#6
henrikVIII
0
May 07, 2008
razumem da je murko debil, ne morem pa razumet kolk cuckov potegne za sabo. kako se lahko njegova (navidezna) žena sploh upa pojavljat v njegovi bližini, kaj ima v glavi nekdo, ki sploh gre na tako poročno "slovesnost"(oprostim mu le, če gre z namenom norčevanja), kako npr napovedovalec roškar ne poštudira da mu udeležba na teh podlostih dolgoročno škodi (kdo ga bo pa cenil in jemal resno, če ve v katere kroge zahaja), itd itd. skratka, kok kretenov premore ta slovenija. pa še to: za veliko večino udeležencev poroke lahko z gotovostjo trdimo, da so srečni, ker so moški ;) razumete kam merim?? ;)
#5
dnevnik
0
May 05, 2008
Eh dej no samson ne piši no tko smešno da se smejim že cel tvoj post. Pa saj poznamo vsi resnice o slovenskih politikih ki živijo drugo življenje skupaj z mladci ali več mladenkami pa zato žene vedo ali pa si bodisi skrivajo, ker so zrele le za psihiatrični oddelek. Nekatere ker niso prerastle osnovne šole čustvovanja druge ker jim zgled in ugled pomeni več kot lastna pokončna drža in se morajo prisesati na drugo osebo. Tudi ta dva mladoporočenca sta ugotovila da če to špila pri drugih lahko tudi sama storita, pa čeravno nista Borut Pahor ali pa Janez Janša ali kdo drug,...
#4
samson74
0
May 05, 2008
AHAHAHAH čudno da je tale ogabni požar ki kao vse ve in je vedno tako iskren, ni napisal da sta bila na tej zlagani ceramoniji tudi on in njegova peroksidna Barbara!! no saj ona itak ni neka estradnica, je pa res žalostno pa smešno hkrati kak fijasko je bilo to vse skupaj, pa ste mislili kako bo uaaauuu razturil tale debilček Murko, ki je prej kot za na oder zrel v psihiatrično bolnišnico! No svaka čast Gotarci da jo je srečala pamet in se ni pršla smešit, Derenda pa itak gre na vsako pasjo procesijo čivkat! Kot kaže Bog le obstaja in tem zlaganim porokam ne naseda, ker vsi vedo da je Murko PEDERČEK, tale bjonda Maja pa mora biti zelo bolano dekle, še starši so si je odrekli, res žalostno ampka resnično.
#3
Zoki
0
May 05, 2008
Denis, who are you kidding? Saj pa vsi vedo, da pišeš gejevski blog na vecer.com. Tisti na www.rtvslo.si je narejen verjetno samo za tovrstne izgovore. Tam ni niti enega zapisa.

Je pa zanimivo, da je novinar Večera hkrati (skoraj) najbolj bran bloger na njihovi strani... Toliko o verodostojnosti njihovih podatkov!
#2
Denis Živčec
0
May 05, 2008
Spoštovani gospod Požar! V vašem aktualnem članeku o poroki Damijana Murka se vam je zgodila manjša napaka oziroma pomota. Napisali ste namreč, da sem pisec "gejevskega bloga" na portalu Vecer.com oz. Vecer.si, kar ne bo povsem držalo. Bloga na Večeru namreč ne pišem, ga pa pišem na portalu nacionalne televizije, a žal precej neažurno. "Ziggy" je sicer res vzdevek s katerim me nekdanji sošoli in prijatelji, celo sodelavci, naslavljajo že kakšnh deset let, od srednje šole naprej. Večina med njimi ga uporablja še danes. Z omenjenim blogerjem nimam nikakršne povezave, razen, da ga tudi sam občasno prebiram. Se je pa že nekajkrat zgodilo, da so me zaradi vzdevka s tem avtorjem povezali ali celo zamenjali zanj.
#1
2009 Pozareport
2009 Pozareport
Objavil/a 2009-01-02 07:32:04 (Jan 02, 2009)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ponoreli Kosovec moril v finskem trgovskem centru
Umrl član priljubljene ekipe MythBustersov
Vroča Ana Ivanović v novem letu pričakuje več zmag
Črnogorci na zabaven način proti prašičji gripi
Čarovnik bo poskušal 60 ur preživeti v ledu
Bosanska dvojčka ubila očeta, ker je s tremi ljubicami varal njuno mamo
JANEZ JANŠA
Beloruske košarkarice odvrgle krpice in razkrile svoje erotične obline
Sarajevčanka nonšalanto zadavila ljubimca, ker jo je silil v seks
Pravnomočno: estradnik Miran Rudan fasal osem mesecev zapora, pogojno
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
(97)

(13)
Raay
(5)
Kaka
(4)
Moby
(4)
Majo
(3)
ATFC
(3)
Ja
(3)
,
(3)
ne
(3)
Vala
(3)
Cher
(3)
Lano
(2)
Sami
(2)
rudi
(2)
Tima
(2)
Paco
(2)
 
(2)
Alya
(2)
Ano
(2)
Lane
(2)
Liso
(2)
Popi
(2)
San
(2)
Ello
(2)
Ivan
(2)
Cece
(2)
Neil
(1)
Jack
(1)
Lare
(1)
Momo
(1)
Ivek
(1)
nik
(1)
Tina
(1)
Jos
(1)
Cruz
(1)
Anja
(1)
niko
(1)
Mije
(1)
siri
(1)
Maja
(1)
Ante
(1)
Sama
(1)
G. T
(1)
Maxa
(1)
zana
(1)
A. M
(1)
Neno
(1)
ajda
(1)
Thus
(1)
Reno
(1)
I
(1)
JFK
(1)
Stan
(1)
Saro
(1)
Jana
(1)
Vuk
(1)
Sara
(1)
Gal
(1)