Ogorčeni Cavazza bo tožil zaradi očitkov, da zanemarja družinski grob

Objavil/a 2009 Pozareport, dne 2009-09-02 ob 06:44:30
Slavni igralec in režiser Boris Cavazza namerava tožiti odgovorno urednico tabloidne revije Lady Barbro Jermann in založniško podjetje Delo Revije zaradi žaljivega klevetanja o domnevno zapuščenem grobu družine Cavazza. V zadnji številki revije Lady se je namreč pojavil daljši članek z naslovom Spomin na Damijana Cavazzo prerašča plevel, kjer nepodpisane novinarke Lady Borisa Cavazzo in njegovega sina Sebastjana obtožujejo, da sta pozabila na smrt sinov in bratov Damijana (spomnimo: Damijan je v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah preminil 20. marca letos) in Kristjana (tragično je umrl leta 1991 med snemanjem videospota za skupino Miladojka Youneed) ter prve žene in mame treh Cavazzinih sinov Mojce, zato naj bi bil njihov družinski grob na ljubljanskih Novih Žalah v "žalostnem stanju". "Zakaj si Boris in Sebastjan ne utrgata kakšno uro ali dve, da bi pri mojstru kamnoseku naročili vsaj skromno spominsko ploščo, porezali travo, odstranili plevel, posadili kakšno rožo, ali pa vsaj prinesli vazo s kakšno plastično cvetico, v cvetličarnah imajo zelo lepe, Damijanu, Kristjanu in njuni mami pa občasno prižgali tudi kakšno svečko. Če morda ne vedo, dobijo se takšne, ki gorijo tudi po mesec dni," so med drugim porogljivo napisale novinarke Lady. Kdo konkretno je avtor(ica) članka, se ne ve, saj članek, kljub svoji dolžini in promociji v drugih edicijah Dela Revij, bojazljivo in neprofesionalno ni bil podpisan.
Po izidu članka pa se je hitro izkazalo, da grob, ki so ga v Lady celo fotografirali, in fotografijo, poleg slik Borisa, Sebastjana in Damijana Cavazze tudi objavili, sploh ni njihov družinski grob. Novinarke Lady in urednica Jermannova pred objavo članka očitno niso niti najmanj preverile, ali je zapuščeni in preraščeni grob dejansko grob družine Cavazza, kaj šele, da bi Borisa in Sebastjana pred objavo članka novinarsko korektno vprašali, zakaj ne skrbita za družinski grob.

Zato je Boris Cavazza upravičeno ogorčen. "To, kar so objavili, me je globoko prizadelo, ker so poslikali grob, v katerem ni več mojih, ker smo jih prekopali v skupen grob na starih Žalah,“ pravi Cavazza. Igralec in režiser je pokojna sinova, bivšo ženo in njeno mamo dal prekopati že pred tremi meseci, kar bi uredništvo Lady zlahka preverilo, če bi Borisa Cavazzo samo poklicali po telefonu ali mu poslali elektronsko pošto. Cavazza je članek ocenil kot globoko žaljiv in napovedal tožbe. Zgrožena pa je tudi Oriana Girotto, druga žena Borisa Cavazze in mama njegovega sina Aleksandra, ki je za nameček celo sodelavka Dela Revij kot urednica lepotnih strani v reviji Modna. Ko je Oriana prebrala novico, jo je menda pretreslo; komentarji v članku so po njenih besedah ogabni, to, da v Lady objavljajo brez preverjanja, pa nedopustno. Oriana ima čisto prav, nenazadnje bi novinarke Lady lahko vprašale kar njo, saj se skoraj vsak dan srečujejo, hihitajo in opravljajo na hodnikih v stolpnici Dela, kjer domujejo uredništva Dela Revij.
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
9
eci
0
Sep 01, 2009
je plačaval za stari ali za novi grob....
ako je je plačeval za starega...
novega še ni vknjižil...
#9
Sanchezz
0
Sep 01, 2009
Očitno na Lady prisegajo na ''raziskovalno'' novinarstvo 'a la' Bojan Požar:) Drugače pa mi je podlo, da se vtikajo v tako osebne stvari.
#8
manja
0
Sep 01, 2009
Samo res, podn od podna tale članek v Lady. Da jih ni sram, pa kaj koga briga kakšen grob ima kdo. TO še vedno ne pomeni, da je kdo na koga pozabil. Sploh pa potem še to, da je totalna dezinformacija. Javno opravičilo pa odškodnino. In prav bo naredil Boris, toži jih naj in veliko več estradnikov bi moralo to storiti, ko se jih takole vlači in ko prihajajo v javnost take bedarije.
#7
Miha
0
Sep 01, 2009
Ta članek je res presegel vse meje etike in kulture slovenskih novinark rumenih časopisov. Odgovorni sta tako novinarka kot urednica, ki je dovolila objavo tega članka. Se ne čudim, da je Jermannova letela iz RTV-ja!!!!!
#6
Raziskovalec
0
Aug 31, 2009
Boris C hodi na erotične masaže.....najbrž to veste.
Požar naj vpraša kako kaj njegova maserka Tina ;-)


Tudi mene včasih tja zanese :)
#5
Dami
0
Aug 31, 2009
Ko sem sama članek v Lady prebrala, mi je šlo na bruhanje, pa četudi bi bilo vse res. Nedopustno, ogabno. Še en dokaz nivoja slovenskega novinarstva... (naj mi tiste redke izjeme, ki se še trudijo, oprostijo..)
#4
Maser
0
Aug 30, 2009
Dandanes se vsak nepismeni bedak ze kiti z nazivom novinar.Ocitno je pomembno, da poznas nekoga,ki pozna se nekoga in dobis sluzbo v razlicnih visokonakladnih wc-papir cajtngah.
#3
Vonda
0
Aug 30, 2009
Še večja svinjarija je izživljanje Tomaža Miheliča alias Marlenne v reviji Lady nad Sašo Einsiedler v zadnjih mesecih. Zgolj in izključno zaradi tega, ker je v eni izmed Reporterjevih kolumn pisala proti homoseksualcem (in ne osebno proti Miheliču) že mesece pišejo o "imaginarnem" razhodu nje in partnerja.
#2
etika
0
Aug 29, 2009
Poleg nekorektnosti in pritlehnosti zasluži članek v Lady tudi etiketo navadnega slovničnega skrpucala.
"Zakaj si Boris in Sebastjan ne utrgata kakšno uro ali dve..."
Novinar, ki še rodilnika ne zna uporabljati, ne bi smel peresa pogledati niti od daleč, kaj šele, da bi ga uporabljal!
#1
2009 Pozareport
2009 Pozareport
Objavil/a 2009-09-02 06:44:30 (Sep 02, 2009)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ponoreli Kosovec moril v finskem trgovskem centru
Umrl član priljubljene ekipe MythBustersov
Vroča Ana Ivanović v novem letu pričakuje več zmag
Črnogorci na zabaven način proti prašičji gripi
Čarovnik bo poskušal 60 ur preživeti v ledu
Bosanska dvojčka ubila očeta, ker je s tremi ljubicami varal njuno mamo
JANEZ JANŠA
Beloruske košarkarice odvrgle krpice in razkrile svoje erotične obline
Sarajevčanka nonšalanto zadavila ljubimca, ker jo je silil v seks
Pravnomočno: estradnik Miran Rudan fasal osem mesecev zapora, pogojno
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
(97)

(13)
Raay
(5)
Kaka
(4)
Moby
(4)
Majo
(3)
ATFC
(3)
,
(3)
Ja
(3)
Vala
(3)
ne
(3)
Cher
(3)
Sami
(2)
Paco
(2)
Lane
(2)
 
(2)
Alya
(2)
Ano
(2)
Tima
(2)
Liso
(2)
San
(2)
Ello
(2)
Cece
(2)
Popi
(2)
Lano
(2)
rudi
(2)
Ivan
(2)
Neil
(1)
Jack
(1)
Coco
(1)
Mije
(1)
siri
(1)
DJ
(1)
A. M
(1)
Maja
(1)
Ante
(1)
Tina
(1)
G. T
(1)
Maxa
(1)
Cruz
(1)
Anja
(1)
Thus
(1)
Reno
(1)
I
(1)
Stan
(1)
Sama
(1)
ajda
(1)
zana
(1)
Jana
(1)
Vuk
(1)
Nane
(1)
Sara
(1)
Gal
(1)
Islo
(1)
Dare
(1)
Ario
(1)
Mika
(1)
Fiko
(1)
Ana
(1)