3P HUB

Želimo ustvariti okolje, v katerem se spodbuja deljenje izkušenj ter dobrih praks, pa tudi reševanje težav in vprašanj, s katerimi se spopadamo. S skupnimi močmi in idejami smo lahko navdih za oblikovanje rešitev ter spodbuda vsem, ki se s tem srečujejo prvič.

Kategorija: domačeprakse

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

RRA Zasavje cilja na proizvodnjo 250 ton zelenega vodika letno!
Gigant Amazon je napovedal, da bo finančno podprl obravnavo neenakosti med spoloma v ekosistemu podnebnega financiranja in po
Veste, da so hidroelektrarne v resnici optimalna alternativa pri iskanju zelene energije?
Podelili so že 39. Slovenski oskar za embalažo! 
Applova prizadevanja za razogljičenje dobavne verige!
Deloitte napoveduje 10-letno zavezo za 1,5 milijarde dolarjev za družbeni vpliv
Francosko zagonsko podjetje Commune uvaja sobivanje za enostarševske družine!
Kako zveni slovenski gozd? 
Polni sedeži, bolj prazne ceste z GoOpti d.o.o.! 
Triglavski ledenik tudi v Pekingu!
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

RRA Zasavje cilja na proizvodnjo 250 ton zelenega vodika letno!

3P HUB
31.01.2023 09:39 (pred 4 dnevi)

Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje je bila s partnerji uspešna na razpisu H2Regions, ki dodeljuje pomoč evropskim regijam za razvoj čistih oziroma zelenih vodikovih tehnologij.

Britansko podjetje Element Energy ji bo tako svetovalo pri razvoju projekta, s katerim želijo v zasavski regiji vzpostaviti dve večji enoti za proizvodnjo zelenega vodika.

Več pa si lahko preberete tukaj. 

Polni sedeži, bolj prazne ceste z GoOpti d.o.o.! 

3P HUB
24.01.2023 15:19 (Jan 24, 2023)

Glavni namen projekta je priprava strategij in izvajanje načrtov mobilnosti, ki bodo utemeljili potrebo po sistematičnem razvoju infrastrukture za razvoj multimodalnosti v regiji. V okviru projekta je bil razvit sistem dinamičnega kolektivnega prevoza potnikov kot trajnostna alternativa obstoječim načinom prevoza. Z razvojem načrtov mobilnosti za upravljanje trajnostne mobilnosti na lokacijah z velikim prometom projekt prispeva k boljšemu upravljanju mobilnosti. Glavni cilj projekta pa je seveda omejiti negativne vplive na okolje, ki so posledica netrajnostnih oblik mobilnosti, in dolgoročni razvoj trajnostne mobilnosti. 

GoOpti v sklopu projekta nudi 3 mesece brezplačne vožnje vsak delovni dan od februarja do konca aprila iz Kranja, Kamnika, Domžal, Radomlje, Komende, Mengša in Trzina do UKC in BTC.
Skupaj s partnerji (RRA LUR, Institut Jožef Stefan, IPoP, Ljubljanski urbanistični zavod ter drugi) je GoOpti namreč v okviru projekta vzpostavil novo trajnostno obliko prevoza na delo - di

Hiška s skromnimi 17 kvadratnimi metri

3P HUB
17.01.2023 10:59 (Jan 17, 2023)

Poleg majhne hiške je tudi ogromen vrt, na katerem mlad par prideluje svojo zelenjavo, na posestvu pa sprejmata tudi vodene obiske, ki združujejo Tjašino akademsko znanje in Robertovo znanje vrtnarjenja. 

Več o njuni zgodbi pa si lahko preberete tukaj. 

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj