Kako zmanjšati vsiljeno sevanje 4G v svojem domu ali pisarni

Objavil/a 5G Network, dne 2020-01-14 ob 12:40:50

Tomaž se je v svoji pisarni slabo počutil. Ko si je prenesel na pametni telefon aplikacijo za merjenje sevanj, je tudi ugotovil zakaj. Imel je številne vire sevanj 4G v bližini svoje glave. Uspelo mu je znatno znižati sevanje, kar bi bilo še lažje, če bi Wi-Fi usmerjevalnik imel gumb za izklop

Na svoj pametni telefon naložimo brezplačno aplikacijo z imenom ElectroSmart, ali podobno in že imamo v svojih rokah sorazmerno kvaliteten detektor sevanja. Postavimo ga na mesto, kjer prebijemo večino časa, na primer za delovno mizo, ali v spalnico in aplikacija prikaže različne vire sevanja poimensko in tudi njihovo posamično in skupno intenzivnost v obliki:

Zelena        - vzdržno

Rumena    – mejno

Rdeča         – škodljivo

Prikaz je nazoren in dovolj enostaven tudi za nestrokovnega uporabnika. Meni je v pisarni kazalec segal globoko v rdeče polje. 

V moji pisarni, velikosti 4 m2 imam pod mizo računalnik, nad seboj, pol metra od glave, Telekomov modem (optika) in svoj router (usmerjevalnik), ki sta oba sevala WiFi signal, na svoji desni pa še wireless tiskalnik in seveda pod mizo računalnik.

WiFi signal usmerjevalnika občasno potrebujem za izmenjavo podatkov med ostalimi računalniki v hiši, ki niso ožičeni in za povezavo s televizorjem. A to traja v povprečju le nekaj minut dnevno, tedaj pa me običajno tudi ni poleg usmerjevalnika, kot najmočnejšega vira sevanja.

Signala Telekomovega modema, ki sem ga prejel v paketu z optiko, pa sploh nikdar ne uporabljam v smislu WiFi oddajnika, vendar je ta kljub temu stalno oddajal, kar pomeni, da je bila njegova brezžična funkcija namenjena leta in leta le pregrevanju moje glave.

Seveda nobena od omenjenih naprav nima gumba za izklop WiFi-ja. Obe napravi vsebujeta le gumb za popoln izklop, kar pa se lahko doseže tudi tako, da se izvleče napajalni kabel.

A če napravi izključimo, se izključi vse, torej tudi podatkovna povezava po žici, ki pa je varna in hitrejša od brezžične. Torej tovarniške pred-nastavitve obeh naprav dobesedno prisilijo uporabnika k nezavedni uporabi nevarne tehnologije, tudi v primeru, ko je le ta ne potrebuje, ali jo potrebuje le manjši del časa. Opozoril o nevarnosti izpostavljenosti EM sevanju na napravah ni, še manj pa metode za preprost izklop sevanja.

In sem pričel raziskovati, kako zadevo izklopiti programsko, če že elektro-mehanske možnosti ni na voljo.

Glede na to, da sem aplikativni programer in ne sistemski inženir, sem bil bolj počasen.

Pa vendar sem v dveh urah uspel….

Navodila:

1.

Usmerjevalnik (router) se običajno nahaja na IP naslovu http://192.168.1.1 , pri meni pa je bil na

http://192.168.2.1.

Ta IP naslov se vpiše v internetni brskalnik računalnika in na ekranu se pojavijo nastavitve routerja. Če ni nihče nič premikal, je geslo za vstop admin in še enkrat admin. Potem sem na zavihku  »Professional« našel nastavitev »Enable radio«

To je potrebno onemogočiti in nato izbiro potrditi. Prvo najmočnejše sevanje tako pade. Jaz sem si nato v brskalnik shranil ta zavihek kar med zaznamke, da lahko administracijo routerja takoj in brez truda prikličem in po potrebi WiFi signal znova začasno omogočim.

http://192.168.2.1/Advanced_WAdvanced_Content.asp

Na žalost pa mora biti računalnik prižgan, če želim to storiti. Torej  zvečer za povezavo telefona s TV- sprejemnikom ni več tako preprosto, kot je bilo prej. Manjka gumb za vklop WiFi na routerju…..

 2.

Telekomovega modema skozi IP naslov nisem mogel nikakor najti, čeravno imajo na ohišju zadaj napisano, na katerem IP naslovu se nahaja, to je 192.168.1.1.

Nisem mogel do njega.

Pa sem telefoniral na 080 1000 in sem se po dolgem čakanju na operaterja le uspel pogovoriti. In so mi razložili, da se WiFi na njihovem modemu da izklopiti skozi Telekomov portal MojTelekom na naslovu

https://moj.telekom.si/sl/Profile/Dashboard/Index.

Da prideš do tja, pa se moreš seveda najprej registrirati, kar terja kar nekaj časa in pozornosti. Sam sem se registriral že v preteklosti, a vseeno nisem mogel priti do modema, ker na širnem portalu gumba, o katerem mi je govorila administratorka, nisem našel.

Po nekaj minutah iskanja mi tudi operaterka ni znala več pomagati. Sem ji predlagal, da se poveže na daljavo na moj računalnik preko AnyDesk aplikacije, kar bi bila najlažja in najhitrejša pot za pomoč strankam, vendar mi je zaupala, da oni tega ne počnejo. Čemu ne, ni vedela, čeravno bi bila to daleč najhitrejša in najučinkovitejša pot, posebej za računalnika nevešče ljudi.

No, modema nisem videl zato, ker sem moral najprej določiti še »Moje razmerje« - torej paket, česar pa nisem vedel niti sam, niti me na to ni opozorila operaterka. Očitno je portal preobsežen tudi zanje.

Ko sem nato čisto po sreči in dolgem tipanju v temi navedel še »razmerje«, se mi je odprla stran, kjer sem končno zagledal gumb za administriranje modema (

https://moj.telekom.si/sl/BroadbandDashboard/Dashboard/Index/gromtoma ) in tam sem lahko izključil njegov WiFi signal v https://moj.telekom.si/sl/BroadbandDashboard/Modem/Index/gromtoma, tako, da sem izključil nastavitev »Brezžično omrežje«.

Zgoraj navedena linka sta seveda na moje ime (gromtoma). Vi boste imeli na koncu svoje uporabniško ime, oziroma pri drugem ponudniku internetnih storitev čisto drugačen način pristopa. V vsakem primeru je zadeva bistveno bolj komplicirana, kot pritisniti na gumb naprave. Zakaj tega ni in zakaj gumb ni rdeče barve in zakaj poleg njega ne piše »Pozor – škodljivo sevanje!«, ne vem. Meni se to zdi zahrbtno in v neskladju s temeljnimi varnostnimi standardi.

3.

Ko sem to dvoje izključil, sem veselo pogledal na telefon, če je sedaj sevanje sprejemljivo in je zadeva končano urejena. Pa ni bila. Sevanje je sicer padlo iz rdečega polja na sredino rumenega, torej stanje »vzdržno«, ampak čemu ne na zeleno?

Še nekaj je močno sevalo. Moj računalnik. Le ta je oddajal Bluetooth signal in to čisto brez potrebe, saj ga ne uporabljam. Vsa moja komunikacija z računalnikom namreč poteka preko WiFija ali po žici, torej mi je ta signal seval v noge in spodnji del telesa več let čisto brez potrebe. Zgolj samo v škodo. In sem ga izklopil (Win10) na Start  Nastavitve računalnika  Naprave  Bluetooth in druge naprave

4.

»Tako«, sem pomislil.

To je to.

Ampak telefonska aplikacija mi je kazala, da še ni konec.

Seveda.

Tudi brezžični tiskalnik, ki ga imam poleg sebe in je ves čas v stanju pripravljenosti (standby), je seval svojo dozo. No, tega sem na srečo lahko izključil z gumbom in ga bom prižgal, ko bom pač tiskal. Končno je telefon pokazal, da sem na zelenem delovnem mestu.

POVZETEK:

Leta in leta sem se zaupajoč proizvajalcem moderne hišne elektronike več ali manj brez potrebe izpostavljal sevanju, ki je bilo zaradi neposredne bližine naprav (pol metra od mojega telesa) mnogo močnejše od katerega koli 4G, ali 5G signala.

Človek se kar zgrozi ko to ugotovi, saj dandanes poteka delo za računalnikom pri mnogih ljudeh več ur dnevno in to leta in desetletja. Ker vplivov elektromagnetnega sevanja človeško telo zavestno ne zaznava, se običajno odzove s slabim počutjem. Mi nato to stanje pripisujemo stresu, padcu pritiska, polni luni in podobnim splošno sprejetim, a nepreverjenim vzrokom.

Razlog pa je lahko mnogo bolj neposreden, stvaren in tiči mnogo bližje, kot menimo. In kaj običajno storimo? Sežemo po tableti, da se pod njenim vplivom vsaj začasno počutimo malce bolje. Vendar tableta le še dodatno zakrije tiste posredne simptome, ki nam jih je naše izpostavljeno telo skušalo sporočiti in nam jih zaman sporoča dan za dnem.

Preverite tudi vi, ali imate morda doma, oz. na delovnem mestu podobno situacijo. Z malce truda se lahko rešite odvečne sevalne nadlege. Ko bodo pristojni državni organi spoznali vso tragiko tovrstnega neupoštevanja varnostnih standardov, ki jih očitno nimamo, pa se lahko nadejamo v naših trgovinah tudi naprav, ki bodo imele ustrezen gumb in opozorilo o primerni in varni uporabi komunikacijske naprave, naprave, ki je v sodobnem svetu nepogrešljiva, a na žalost v določenem svojem delu ne temelji na povsem človeku varnih tehnologijah.

 Tomaž Grom, Tržaška 35

1360 Vrhnika

041 479 855

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
5G Network
0
Jan 14, 2020
Tomaž se je v svoji pisarni slabo počutil. Ko si je prenesel na pametni telefon aplikacijo za merjenje sevanj, je tudi ugotovil zakaj. Imel je številne vire sevanj 4G v bližini svoje glave. Uspelo mu je znatno znižati sevanje, kar bi bilo še lažje, če bi Wi-Fi usmerjevalnik imel gumb za izklop
#1
5G Network
5G Network
Objavil/a 2020-01-14 12:40:50 (Jan 14, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
TOŽBA zoper Zvezno komisijo za komunikacije FCC
Odgovor dr. Gorazda Pretnarja na članek dr. Petra Gajška v Večeru
Javni posvet o tehnologiji 5G na Ministrstvu za javno upravo 24. 1. 2020
Svetovni dan protesta proti 5G - 25.1.2020
Dansko pravno mnenje ugotavlja, da 5G krši človeške in okoljske zakone
Pismo vladi ZSKS in kazenska ovadba zaradi kraje 70 računalnikov na Ministrstvu za javno upravo
Zahteva po preiskavi v Kongresu ZDA zaradi 4-11 krat prevelikega sevanja telefonov
Kako zmanjšati vsiljeno sevanje 4G v svojem domu ali pisarni
Dr. Graham Downing in študije o škodljivih vplivih mikrovalov 4G in 5G
Laži dr. Blaža Valiča iz INIS-a v oddaji Svet A Kanal
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj