Članek
Zahteva po preiskavi v Kongresu ZDA zaradi 4-11 krat prevelikega sevanja telefonov
Objavljeno Jan 18, 2020

Testi razkrivajo 4-11 krat večje sevanje telefonov kot dovoljujejo ameriški standardi

Datum: 12. 01. 2020

Dragi podpornik, 

V skupnem pismu sta Environmental Health Trust (EHT) in Phonegate Alert (AP) pozvala ameriške kongresnike, da končajo neuspeh Zvezne komisije za komunikacije (FCC) pri zagotavljanju primernih načinov testiranja mobilnih telefonov ter da odpokličejo milijone naprav, za katere so francoska vlada in druge neodvisne ocene ugotovile, da oddajajo previsoke nivoje sevanja. 

Pismo je vsebovalo poročilo  “Background and facts documenting Phonegate,” (vir 1), v katerem so opisane številne resne pomanjkljivosti ameriške Zvezne komisije za komunikacije (FCC). 

Pismo sta podprli Cindy Franklin, Predsednica  Consumers for Safe Cell Phones in Ellen Marks iz  California Brain Tumor Association,  ki sta se pridružili zahtevi po preiskavi, ki bi osvetlila to široko razprostranjeno prevaro industrije in njene posledice za zdravje milijonov uporabnikov mobilnih telefonov. 

Nedavni dokumenti s stališči Zvezne komisije za komunikacije (FCC) kažejo, da ameriški telekom regulator ne sprejema svojih odločitev s potrebno nevtralnostjo v zvezi z vprašanji javnega zdravja. 

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) kot regulator ne opravlja svojih dolžnosti varovanja potrošnikov in namesto tega izvaja politiko varovanja proizvajalcev mobilnih telefonov, katerih telefoni presegajo zvezne smernice varne izpostavljenosti za več kot 500% v nekaterih primerih, ko testirajo uporabo telefona pri potrošnikih, ko nosijo telefon ob telesu, v žepu srajce, hlačnem žepu, za pasom ali v nedrčku, sta povedala dr. Devra Davis phD MPH, Predsednica Environmental Health Trust (EHT) in dr. Marc Arazi, Predsednik Phonegate Alert v njunem pismu Senatorju Roger Wicker-ju, Senatorju Lamar Alexandru ter Poslancema Carolyn Maloney in Frank Pallone-ju.

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) se je leta dolgo zavestno zanašala na nerealne metode testiranja, ob polnem zavedanju, da bi sevanje telefonov presegalo smernice varne izpostavljenosti, ki jih je postavil FCC, če bi telefone testirali v položajih stika s telesom. Vzporedne ocene iz Chicago Tribune, odvetniške pisarne Fegan ScottCBC Broadcasting in francoske vlade ne dajejo dvomov, da bi bili ti telefoni nelegalni, če bi jih testirali na način, kot jih ljudje dejansko uporabljajo, je povedala dr. Devra Davis ter opozorila, da je nekaj strokovnih ameriških znanstvenikov in zdravnikov pozvalo k zaslišanju v Kongresu ZDA zaradi prepričljivih dokazov, ki so bili pridobljeni v Phonegate Alert.

Poziv k preiskavi v Kongresu ZDA

Pismo sta podprli Cindy Franklin, Predsednica Consumers for Safe Cell Phones in Ellen Marks iz California Brain Tumor Association. Cindy Franklin je povedala: "Ameriški Kongres ne sme dovoliti, da se nadaljuje ta prevara na področju javnega zdravja. Mobilni telefoni morajo biti testirani na način, kot jih uporabljajo potrošniki. Dovoljevanje ločevalne razdalje je darilo industriji mobilnih telefonov, katere telefoni imajo zdaj več oddajnikov, ki v večji meri usmerjajo sevanje globoko v ranljive reproduktivne organe, kar je še posebno zaskrbljujoče pri nosečnicah, otrocih in mladostnikih."

Ellen Marks: "Šokantno je, da je industriji dovoljeno manipulirati sistem testiranja, da bi telefoni zadostili smernicam varne izpostavljenosti sevanjem. Bistvenega pomena je sprejem takojšnjih ukrepov za zaščito javnega zdravja, saj se mobilni telefoni uporabljajo vsakodnevno za zasebne in poslovne namene pri večini populacije." 

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) ni izpolnila regulatornih obveznosti

Nedavni dokumenti o stališčih FCC kažejo, da ta ameriški regulator ne sprejema svojih odločitev s potrebno nevtralnostjo v zvezi z vprašanji javnega zdravja. 

Resnično, 21.3. 2018 je Phonegate Alert skupaj z ameriškim partnerjem Environmental Health Trust pisal Predsedniku Zvezne komisije za komunikacije (FCC) g. Ajit Pai-u in ga obvestil o rezultatih testov stotin mobilnih telefonov, ki jih je v Evropi izvedla Nacionalna agencija za frekvence (National Frequency Agency (ANFR)), skupaj s priporočili Nacionalne agencije za varnost hrane, okolja in varnosti pri delu (National Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety (ANSES)) prvotno objavljenimi julija 2016.

Ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) ni nikoli odgovorila na to obvestilo. Nadalje je 4.12. 2019 FCC zaključila, da ni znanstvene osnove za spreminjanje dve desetletji starega sistema za testiranje sevanj mobilnih telefonov. 

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) neuspešno poskuša oporekati razkritjem časopisa Chicago Tribune

10.12. 2019 je Zvezna komisija za komunikacije (FCC) objavila poročilo, ki naj bi oporekalo testom sevanja mobilnih telefonov, ki jih je naredil novinar Chicago Tribune- Sam Roe, dobitnik Pulitzerjeve nagrade in ki so ugotovili, da najbolj popularni telefoni na ameriškem tržišču (Samsung, Apple, Motorola) uporabnike izpostavljajo veliko višjim nivojem sevanja, kot navajajo proizvajalci. 

Dejansko Zvezna agencija za komunikacije (FCC) ni opravila nadzora sevanj mobilnih telefonov pri načinu dejanske redne uporabe le teh, to je v oddaljenosti od telesa 0-2mm, kadar se nosijo v žepu srajce, hlač ali v športnem nedrčku. V Franciji regulator uporablja dokumentiran postopek za vzorčenje mobilnih telefonov, testiranih v trgovinah, da neodvisno zagotovi, da proizvajalec ne more vplivati ​​na rezultate testov akreditiranih laboratorijev. Ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) je namesto tega dovolila, da 7 od 11 testiranih pametnih telefonov, skupaj s kabli za to testiranje, dobavijo sami proizvajalci telefonov.

Dr. Marc Arazi, ki je sprožil opozorilo julija 2016 in je pridobil testna poročila, ki so v Franciji ostala tajna, zavrača to nedavno oceno Zvezne komisije za komunikacije (FCC) kot nepomembno za dejansko običajno uporabo telefonov. Dr. Marc Arazi je povedal: "Po objavi testnih poročil francoske agencije ANFR smo brez dvoma vedeli, da so proizvajalci resnično prekomerno izpostavili milijarde uporabnikov mobilnih telefonov, pri dejanskem načinu uporabe, tako da so bili izpostavljeni sevanju, ki presegajo regulativne ravni. Testi, ki jih je opravil novinar Sam Roe v povezavi z Phone Alert, to potrjujejo tudi za telefone, prodane v ZDA. Ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) mora prenehati zanikati dokaze zato, da bi zaščitila industrijo telekomunikacij. Francoska vlada je oktobra 2019 naznanila, da bo posredovala na ravni Evropske Unije, da bi zagotovila, da bodo vse meritve specifične stopnje absorbcije (SAR) bile opravljene ob stiku telefona s kožo - 0 mm."

Pismo Environmental Health Trust in Phone Alert z dne 17.12. 2019

Cenjeni Roger Wicker

Predsednik Senatnega Komiteja za trgovino, znanost in transport

555 Dirksen Senate Office Building

Washington, DC 20510

Spoštovani g. Wicker,

Pišemo vam, da obvestimo vas in vaše sodelavce o dokazih zavajujočega marketinga proizvajalcev mobilnih telefonov ter o resnih pomanjkljivostih in pomanjkanju odgovornosti naših zveznih regulatorjev, zlasti Zvezne Komisije za komunikacije (FCC) in Agencije za hrano in zdravila (FDA). 

Mednarodna nevladna organizacija PhoneGate Alert Association ter Environmental Health Trust, pa tudi druge organizacije na področju javnega zdravja imajo dokumentirane dokaze že skoraj 30 let, da proizvajalci dajejo na trg mobilne telefone pod zavajajočimi testnimi pogoji in s tem povzročajo zdravstvena in varnostna tveganja več milijardam uporabnikov. 

Ta nov zdravstveni škandal se imenuje "Phonegate". Desetletja stare testne metode za mobilne telefone Zvezne komisije za komunikacije FCC v današnjem času omogočajo, da telefoni opravijo predtržna testiranja izpostavljenosti sevanjem navkljub dejstvu, da ti isti mobilni telefoni NE BI opravili testiranj, če bi se testirali tako, kot se dejansko uporabljajo - v stiku s telesom, ko so v žepu, za pasom ali nedrčkom. 

Ta problem se mora raziskati v luči uvajanja omrežja 5G v ZDA, ki bo obsegalo milijarde novih medsebojno povezanih naprav, poleg 5G mobilne telefonije. Kako lahko dovolimo vsem tem novim napravam in telefonom 5G vstop na trg, če nimajo opravljenih predtržnih testiranj za radiofrekvenčno izpostavljenost v skladu z načinom dejanske uporabe, to je tik ob telesu?

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) ne opravlja svojih regulatornih dolžnosti - Kongres mora ukrepati ZDAJ za varovanje javnega zdravja. 

V tem kontekstu in ob pomanjkanju odziva od Zvezne komisije za komunikacije (FCC) vas prosimo, da podprete našo zahtevo za kongresno preiskavo: 

- ki bi raziskala zavajujoča dejanja industrije pri trženju mobilnih telefonov, ki presegajo zvezne smernice za varno izpostavljenost

- ki bi raziskala očitno pomanjkanje zveznega regulativnega nadzora Zvezne komisije za komunikacije, ki bi moral zagotoviti, da se telefoni testirajo tako, kot jih uporabljajo današnji uporabniki - v direktnem stiku s kožo

- ki bi preučila obveščanje javnosti in omogočila kampanje za preprečevanje izpostavljenosti, predvsem mladostnikov in nosečnic

Apple bo uporabnikom njihovih mobilnih telefonov izplačal 500 milijonov USD odškodnin, zaradi obtožb, da je upočasnil delovanje starejših telefonov, po tem ko so uporabniki prenesli posodobitve sistema. 

https://www.telecompaper.com/news/apple-pays-usd-500-mln-to-settle-california-class-action-lawsuit-for-slowing-iphones--1328770?utm_source=headlines_-_english&utm_medium=email&utm_campaign=03-03-2020&utm_content=textlink&fbclid=IwAR3MH65wBcoOqSnFpCVpu3WK027cJfKiJnvZdsk-37IecvAWlXB93okhu0A

http://www.ninamvseeno.org/pregled-clanka.aspx?naslov=afera-phonegate-ali-vas-mobilni-telefon-seva-bolj-kot-je-dovoljeno&id=157

VIRI:

(1) https://www.phonegatealert.org/wp-content/uploads/2020/01/Background-and-Facts-on-PhoneGate-with-links.pdf

(2) https://www.phonegatealert.org/en/phonegate-scandal-environmental-health-trust-phonegate-alert-call-for-congressional-hearings

(3) https://www.phonegatealert.org/en/feganscott-law-firm-confirms-phonegate-new-fcc-accredited-lab-results-show-apple-and-samsung-smartphone-rf-radiation-levels-exceed-federal-limit

(4) https://www.activistpost.com/2020/02/iphone-11-pro-exceeds-fcc-radiation-limit-exposure-linked-to-increased-cancer-risk-other-health-issues.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=766182c235-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-766182c235-388364007

(5) https://www.activistpost.com/2020/02/judge-blasts-fcc-testing-and-may-let-jury-decide-if-apple-committed-fraud-by-marketing-iphones-as-safe.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=7190c69c51-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-7190c69c51-388364007

(6) Mednarodni Phonegate škandal: Vsi smo prevarani in preveč izpostavljeni in ogroženi od sevanja mobilnih telefonov. 

Predavanje dr. Marc Arazi-ja na 2020 Expert Forumu na Univerzi v Tel Avivu, Izrael, 20.1. 2020https://www.youtube.com/watch?v=yaDKDBj3v74&fbclid=IwAR3Nv5gapCswB4FzcCwSsXmEFGaKQu98W07o47dNb-w9W1FTfWnVKgTcq0k

Predavanje dr. Devre Davis o mobilnih telefonih https://www.youtube.com/watch?v=BwyDCHf5iCY&feature=share&fbclid=IwAR0dwgNI4mO0JFec3PBuBdDNlS06JnkIlmeAHw5lYO2GeKSZV_4AUADPrqM

Dr. Lenart Hardell o poškodbah DNK zaradi mobilnih telefonov https://lennarthardellenglish.wordpress.com/?blogsub=confirming#

subscribe-blog

Sevanje Nokia 3.1. je 30% previsoko : https://www.phonegatealert.org/en/press-release-nokia-3-1-finally-pinned-by-anfr-and-its-sar-updated?fbclid=IwAR2-guGFKxui5S7ROAFhqu0ztPVkN7Gl-Cvdp_DSOI_tz6lbI9n8s3KDHG0

https://citizentruth.org/latest-fcc-report-on-cell-phone-safety-is-fraudulent/?fbclid=IwAR3uVdWl4j5MKAVhhIwYlmBf0kWQmTadL0aImEO9j9qDAiTJRd-lL8owtAs

https://www.phonegatealert.org/en/phonegate-denmark-first-withdrawal-of-a-smartphone-razer-phone-2-and-intervention-of-the-health-authorities?fbclid=IwAR0lCbKOkOKZlrPBTj3w0ueFhKiLsyKE_3Uj_rWQ_6y6EJIYa1mRKRf63gI

*

https://childrenshealthdefense.org/defender/5g-phone-users-radiation-levels-exceed-recommended-limits/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=055ae580-d85a-4bb8-b13e-0c95645bd661

https://ieeexplore.ieee.org/document/9090831

*

V Franciji je 60 ljudi vložilo tožbo proti proizvajalcu mobilnih telefonov Xiaomi, ker presegajo SAR in s tem ogrožajo zdravje uporabnikov https://www.phonegatealert.org/en/press-release-phonegate-60-plaintiffs-file-class-action-against-xiaomi

Environmental Health Trust in koalicija drugih komentatorjev, zbirajo sredstva za pritožbo na sodišču zaradi odločitve ameriškega regulatorja FCC - Zvezne agencije za komunikacije, da konča oceno primernosti FCC smernic za meje radiofrekvenčnih sevanj. Kljub znanstvenim dokazom, ki kažejo resne biološke učinke na nivojih daleč pod obstoječimi FCC smernicami za varno izpostavljenost in dokazom, ki so jih predložili številni posamezniki, poškodovani zaradi radiofrekvenčnega sevanja, FCC trdi, da so smernice, določene leta 1990 primerne za varovanje javnega zdravja ob uvajanju novih tehnologij in omrežja 5G. Rok za pravni izziv je 3.2. 2020 in potrebno bo zbrati 100.000 USD za tožbo FCC Mail checks to Environmental Health Trust PO Box 58 Teton Village WY 83025 FedEx or UPS please use this address Environmental Health Trust 7100 N. Rachael Way Teton Village WY 83025

Nova študija na Univerzi Yale jan 2020 povezuje sevanje mobilnih telefonov 4G z rakom ščitnice pri ljudeh z določeno genetsko variacijo. V ZDA imajo 53.000 novih primerov raka ščitnice na leto

Mednarodna nevladna organizacija PhoneGate Alert Association ter Environmental Health Trust, pa tudi druge organizacije na področju javnega zdravja imajo dokumentirane dokaze že skoraj 30 let, da proizvajalci dajejo na trg mobilne telefone pod zavajajočimi testnimi pogoji in s tem povzročajo tveganja za zdravje in varnost več milijard uporabnikov.