Članek
Šolski izleti
Objavljeno Feb 18, 2019

Šolski izleti

Šolski izleti so namenjeni dijakom in srednješolcem, ki imajo predpisano število izletov, kjer spoznavajo zgodovino, kulturo in okolje. Med klasičnimi izleti, ki jih ponujajo turistične agencije se šolski izleti bistveno ne razlikujejo. Šolski izleti so v večini namenjeni znanim destinacijam.

Največkrat gre za enodnevne izlete, nekatere šole pa se odločajo tudi za odhode na večdnevne izlete. Tja se dijaki in učenci v nekaterih primerih odpravijo tudi z letalom. Najpogosteje so šolski izleti organizirani znotraj Slovenije. Tako se dijaki in učenci najpogosteje odpravijo na znane turistične destinacije ali pa si ogledajo naravne znamenitosti. Za šolske izlete so priljubljene destinacije:

- Ljubljana,

- Postojnska jama,

- Prekmurje,

- Primorska...

Šolski izleti pa lahko prestopijo tudi državne meje. Največkrt se naši otroci tako odpravijo v Avstrijjo, Italijo in Madžarsko. Ni pa jim tuja niti Nemčija. Vse zgoraj naštete države se v večini obiščejo s pomočjo avtobusnega prevoza. Zanimive so naslednje destinacije:

- Dunaj,

- Trst,

- Benetke,

- Celovec,

- Munchen

Šolski izleti se organizirajo tudi na nekatere destinacije, ki so veliko bolj oddaljene. Največkrat se osredotočajo na države znotraj evropske unije, kjer si dijaki in šolarji ogledajo velika (glavna) mesta po Evropi. Lahko bi rekli da na tem področju prevladuje London, ki mu sledita Berlin in Pariz.

V kolikor vas zanima več informacij iz področja šolskih izletov, si lahko ogledate članek. Povezava do njega se nahaja na začetku tega članka.

Veseli bomo vašega komentarja spodaj, kjer nam lahko zaupate kakšno vašo izkušnjo iz šolskih izletov!