Članek
Termalna voda
Objavljeno Feb 26, 2019

Termalna voda ima številne pozitivne učinke na naše zdravje in naše telo. Na našem najnovejšem članku, ki govori o termalni vodi smo vam predstavili različne možnosti uporabe te zdravilne vode, ki dokazano deluje. Ena izmed zanimivosti, za katere ne ve veliko ljudi je zagotovo tudi ta, da lahko termalno vodo tudi pijete. Ne samo to. Na nekaterih točkah so za vas pripravili ustekleničeno termalno vodo, ki jo lahko kupite za domov.


				termalna voda

V nadaljevanju se bomo osredotočili na pozitivne učinke termalne vode v združevanju z različnimi terapijami. V kolikor imate tudi sami kakšno zanimivo informacijo o termalni vodi, ki jo želite deliti z nami, nam jo lahko zaupate pod komentarji.

Termalno vodo večina ljudi, predvsem starejših pozna kot odlično zdravilno kopanje v različnih bazenih. Takšan voda namreč dokazano pozitivno učinkuje na naše telo. Njeno delovanje so dokazle številne raziskave na različnih koncih sveta, ki so bile opravljene že več destletji nazah.

V zadnjih letih pa se termalno vodo vedno bolj uporablja pri različnih terapijah, kot glavni zdravilni dejavnih medicinjske rehabilitacije. Zakaj je temu tako? V takšni vodi se namreč nahajajo različni minerali in kamnine. Voda se pred prihodom na površje več časa zadžuje v podzemlju. Kamnine se topijo in voda pridobi dolomit, alcij, kremen in magnezij.

Glede ne vsebnost zgoraj omenjenih mineralov tudi ločimo termalno vodo na malo, srednje in veliko mineralizirano vodo. Za naše telo je odlična srednje in veliko minelizirana voda.

Termalna voda v največji meri deluje na naše pozitivno ravnovesje med našim telesom in dušo. Prav to je pomembno za naše razstruplanje in ravnovesje. Tako boste znižali zakisanost telesa. Učinek delovanja boste opazili tudi s pomočjo blagega odvajanja. Voda pozitivno vpliva tudi na celice našega telesa, saj se z njeno pomočjo izboljšuje okolje naših celic.

Termalno vodo ne najdemo na vsakem koraku. Prav zato je njen izvir še toli bolj dragocen. V njeni bljižini pa se velikokrat nahajajo tudi toplice. Temperatura vode na izviru je podobna človeški temperaturi. Največkrat se giblje od 30 do 34 stopinj celzija. Za naše telo pa je za najboljše učinke idelna temperatura vode identična naši telesni temperaturi. Prav zaradi tega voda ne potrebuje veliko segrevanja, da doseže le to.

Termlana vodal vam pomaga do dobrega počutja. Poleg samega pitja termalne vode pa se lahko voda uporablja tu za blaženje bolečin, mišične krče. Izboljša lahko tudi gibljivost vaših sklepov. Prav zaradi tega njena uporaba sega na področje terapij in kopeli. Uporabljamo jo lahko pri različnih terapevtskih vajah v termalni vodi, mazažah in knieppovi poti.

V kolikor vam je naš članek tej zanimivi zdravilni vodi všeč in imate tudi sami kakšno izkušnjo s pitjem in namakanjem v termalni vodi vas vabimo, da nam svoje mnenje zaupate pod komentarji.