Članek
Digitalni tisk plakatov
Objavljeno Aug 07, 2020

Digitalni tisk plakatov vam bodo opravili na različnih točkah po celotni Sloveniji. V kolikor ste doma v bližini ali v Celjski regiji, pa vam svetujemo, da obiščete tiskarno Grafika Gracer. Gre za zelo znano podjetje, kjer se s tiskanjem ukvarjajo že od leta 1976. Pri njih lahko kupite tudi promocijske izdelke, rokovnike, koledarje in še veliko več. Izdelujejo tudi elektronske knjige in se ukvarjajo z založništvom. Za posamezne napise lahko opravijo tudi kvalitetno grafično oblikovanje. 

V nadaljevanju tokratnega članka se bomo osredotočili na tematiko digitalni tisk plakatov. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.


				Digitalni tisk plakatov

Najbolj pogosto se za digitalni tisk plakatov odločajo posamezniki oziroma podjetja, ki si želijo svojo ponudbo ali dejavnost predstaviti širši javnosti. Plakate namreč lahko izobesijo na javna mesta, kot so na primer območja ob prometnih cestah, prostori ob večjih nakupovalnih središčih in še marsikje drugje. Te točke vsak dan obvozi večje število ljudi, ki se lahko ob pogledu na zapis ali sliko na plakatu spomni določene stvari. 

Posamezne tiskarne določajo možnosti svoje ponudbe pri izdelavi plakata. Tukaj imamo predvsem v mislih naslednje elemente: velikost plakata, grafično oblikovanje in tehnika tiskanja. Pri Grafiki Gracer ponujajo različne velikosti plakatov, in sicer: A1: 594 x 841 mm, A2: 420 x 594 mm, A3: 297 x 420 mm, B1: 707 x 1000 mm in še B2: 500 x 707 mm.

Obenem vam nudijo to možnost, da lahko izbirate še med različnimi vrstami papirja. To je papir iz polipropilena , premazni papir, fotopapir in samolepilni fotopapir. Slednji omogoča raznolik in velik barvni razpon tiska. Ravno zato se pogosto uporablja za lepljenje po gladkih površinah, kot je steklo, plastika ali gladek les. 

Vse ostale informacije o naštetih vrstah papirja pa lahko najdete na spletni strani podjetja (klik na zgornji odebeljeni napis). 

Za natančne informacije o cenah tiska ali pa druga vprašanja v povezavi s to tematiko pošljite na elektronski naslov: info@grafika-gracer.si.