Članek
Zala
Objavljeno Sep 01, 2020

Zala je v zadnjih letih zelo priljubljeno osebno žensko ime. Nekateri pa se ob tem imenu spomnijo tudi na blagovno znamko za izvirsko vodo. Gre za vodo Zala, ki jo polnijo v središču ali centru našega glavnega mesta – Ljubljane.

Čeprav ste morda nekateri pomislili, da bomo v tokratnem članku pisali o imenu ali imenih za otroke, vam sporočamo, da se motite. V nadaljevanju tokratnega članka se bomo namreč osredotočili na glavne značilnosti in lastnosti omenjene vode. Za vas smo pripravili veliko zanimiv informacij o samem izviru in polnjenju te nujno potrebne življenjske tekočine. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Že več kot 20 polnih let velja Zala za vodilno izvirsko vodo v svoji kategoriji. Vsebuje popolnoma enake lastnosti kot pri svojem izvoru, kar ji omogočajo naslednji dejavniki, in sicer: redna skrb za brezhibno urejeno tehnično stanje naprav in vseh potrebnih objektov, ki jih potrebujejo za črpanje ter polnjenje vode, prav posebna (specifična) geološka sestava terena, izbor kakovostnih materialov, ki so primerni za embaliranje in še nekateri drugi dejavniki. 

Omenjeno vodo lahko kupite tako v majhnih kot tudi v večjih živilskih trgovinah, v trgovinah na bencinski črpalki, na različnih avtomatih, v restavracijah, gostilnah, barih in seveda še kje drugje. Vodo črpajo in polnijo le po najvišjih kriterijih, standardih, zato zanjo velja, da ima neoporečno kakovost. Sami jo boste prepoznali v edinstveno kvadratno oblikovani plastenki, na kateri je tudi nalepka z napisom in logotipom Zala. Vodo odlikuje stabilna sestava z majhno količino mineralov, z nevtralnim okusom in še s tem, da je izredno osvežilna!

Voda je vir življenja

Na tem mestu naj poudarimo, da velja voda za vir človeškega življenja. Predstavlja tudi najbolj naravno in edinstveno rešitev za hitro odžejanje v katerem koli trenutku vašega dneva. Naj vas spomnimo, da moramo ljudje dnevno popiti čim večjo količino vode. To seveda pomeni, da je tekočino potrebno uživati večkrat na dan. Tudi če morda niste preveč žejni, vam svetujemo, da se potrudite in naredite vsaj nekaj požirkov tekočine. V splošnem pa velja, da morajo vsi moški popiti 3,5 dcl na vsakih 10 kilogramov svoje teže, medtem ko morajo ženske popiti 3 dcl tekočine.

Polnjenje Zale

Sedaj pa vam bomo predstavili postopek polnjenja omenjene izvirske vode. S tem so se začeli ukvarjati že pred 25 leti (jeseni), in sicer v vodnjakih. Le-ti so še dan danes tako zgrajeni, da nanje ne morejo vplivati površinski vplivi. Glede na že določene predpise ima Zala naziv izvirske vode. Njen izvir je brezhibno zavarovan pred različnimi motečimi površinskimi vplivi, in sicer s kvalitetno ter neprepustno plastjo naravne gline. Slednja onemogoča prehajanje katere koli onesnažene vode s površja v tisto vodo, ki jo sicer črpajo. Celotna pot do polnilne linije je narejena iz nerjavečega jekla. Iz tega materiala pa je narejena tudi vodnjaška cev. Skozi nerjaveče jeklo ne more pronicati nobena snov. Na liniji se voda brez obdelave zlije in napolni v kemijsko in mikrobiološko neoporečne plastenke. Te pa potem zaprejo, dodajo etiketo in shranijo v embalažo z ovojem. Kasneje te palete z embalažo zložijo in odpeljejo na posamezne lokacije, ki smo jih omenili že zgoraj.

Pivovarna svojo vodo trenutno črpa iz štirih vodnjakov, ki se nahajajo na območju pivovarne. Globina pri vseh sega od 45 do 90 metrov. Ravno takšna globina zagotavlja zaščito vodnega vira pred različnimi drugimi vplivi.   

Pa naj vam na tem mestu predstavimo še določene informacije iz varstvenega vidika vode. Z analizami dobaviteljev in s sprotnim spremljanjem in kontrolo v laboratorijih pivovarne Union omogočajo in zagotavljajo popolno zdravstveno ustreznost. Poleg tega je tudi njihova embalaža popolnoma skladna z  Zakonom o zdravstveni ustreznosti živil. V izredno priznani raziskavi (Trusted Brand) so bralci revije Reader’s Digest izbrali Zalo za najbolj zaupanja vredno ustekleničeno vodo v Sloveniji.