Članek
Izdelava nalepk
Objavljeno Sep 18, 2020

Izdelava nalepk lahko postane popolnoma enostavno opravilo, če se tega loti strokovnjak. Slednji namreč točno vedo, katere elemente mora vsebovati popolna nalepka. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o izdelavi nalepk. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli kaj zanimivega in novega!

Izdelava nalepk je še posebej zanimiva tematika za vse tiste, ki se ukvarjajo na primer s prodajo določenega produkta, izdelka ali ponujajo storitev. Z  različnimi in zanimivimi motivi na nalepki namreč lahko še bolj izstopijo in tako predstavijo produkt, ki bo z nalepko še bolj privlačen. 

V Sloveniji se trenutno ukvarja z izdelavo nalepk kar veliko število podjetij. To so seveda tiskarne oziroma tista podjetja, ki imajo določene pogoje (naprave, tiskalnike) za izdelavo in prodajo nalepk. Pri svojem delu pa uporabljajo različne načine tiskanja. Eno izmed takšnih podjetij se nahaja v Celju. Gre za Grafiko Gracer, ki je s svojim delovanjem začela že leta 1976.  Pri njih so zaposleni specialisti za grafiko, dodelavo tiskovin in tisti, ki se ukvarjajo s področjem priprave na tisk. Njihova glavna oziroma prioritetna dejavnost pa je tiskarstvo. Obenem ponujajo še nekatere druge storitve, in to so: grafično oblikovanje, grafična priprava, skeniranje in še fotografija. Tisk dopolnjujejo z založništvom, prodajo zabavnih in zanimivih koledarjev, planerjev oziroma rokovnikov in ostalih poslovnih daril in promocijskih izdelkov. Znani so samo po svojih najbolj pozitivnih lastnostih, in te so: kvaliteta, hitra odzivnost, uporaba okolju prijaznih materialov in pa predvsem prilagodljivost. Najverjetneje veste, da so pri njih zelo dobro ozaveščeni tudi o tem, kako čim bolj učinkovito varovati naše okolje. Glede na to, da se zavzemajo za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje (kot je na primer onesnaževanje), so pred nekaj leti denar investirali v lastno sončno elektrarno. Poleg tega pa pri delu uporabljajo le papir oziroma takšen karton, ki ima urejene ustrezne certifikate. 

Stroji za izdelavo nalepk

Kot smo zapisali že zgoraj je za izdelavo nalepk potrebno imeti prav posebne stroje oziroma aparate. V podjetju so zelo dobro opremljeni, saj imajo sodobne tiskarske stroje za offset in digitalni tisk. Pri njih si zato lahko zagotovite izdelavo nalepk popolnoma po vaši želji. To pomeni, da lahko izberete poljubni motiv in ostale elemente, ki si jih želite imeti. Seveda pa ne gre pozabiti niti na izrez in tisk. Slednji je možen na papir ali pa različne folije. Te vam predstavljamo v nadaljevanju.

Izbira foilj

Najprej naj omenimo, da lahko izbirate med klasično enobarvno folijo, fluo folijo, folijo z različnimi imitacijami (npr. aluminij ali karbon), odsevnimi in reflektivnimi folijami in še nekaterimi drugimi. V kolikor sami ne veste, katera izmed naštetih bi bila najbolj primerna glede na vaše želje in zahteve, vam svetujemo, da o tem povprašate še zaposlene iz podjetja.

Slednji vam bodo ponudili strokovno in kvalitetno svetovanje. Poleg tega pa vas bodo tudi usmerili. Kot zanimivost naj zapišemo, da je pri izbiri najbolj primerne folije potrebno paziti na to, kakšen način lepljenja si želite. Največkrat se stranke odločijo za samolepilne folije, ki pa ponujajo preprosto namestitev na različna mesta oziroma prostore. Na tržišču pa so tudi laminirane samolepilne folije, ki imajo dodano uv zaščito pred sončno svetlobo.

Izdelava kvalitetnih nalepk

Zavedajte se, da je za izdelavo kvalitetnih nalepk potrebo upoštevati nekoliko več elementov. Vsekakor pa naj rdečo nit vodi njihov cilj oziroma namen, ki ga želite doseči z njimi. V podjetju za vas lahko izdelajo najbolj odporne in predvsem izredno kvalitetne nalepke, ki bodo uporabne v različnih vremenskih pogojih.

Slednje največkrat stranke uporabijo na površinah, ki se nahajajo v bližini vode ali na(v) njej. To so recimo različna vodna vozila ali plovila. Poleg tega pa jih lahko prilepijo tudi na naravne površine (les). To pa je res praktično!