Članek
Digitalni tisk Celje
Objavljeno Feb 10, 2021

Digitalni tisk Celje je aktualna tematika predvse za vse tiste, ki iščete tiskarno v Celju. V kolikor ste to vi, vam sporočamo, da ste na pravem mestu. V nadaljevanju tokratnega članka se bomo namreč osredotočili na tematiko – digitalni tisk Celje. Vabimo vas, da nadaljujete z branjem.

Digitalni tisk Celje vam bodo opravili v tiskarni Grafika Gracer. Za omenjeni tisk ni potrebna uporaba valjev, tako kot pri offset tisku. Namesto valjev namreč uporabljajo tako imenovane  »tonerje« (enako kot pri laserskih tiskalnikih) ali pa tekoče črnilo. Slednje uporabijo predvsem pri večjih tiskalnikih. Digitalni tisk ima veliko prednosti, ki pa se kažejo predvsem takrat, ko potrebujemo manjše količine tiska. Poleg tega pa ima še eno ključno prednost, in sicer to, da je lahko vsak izvod drugačen (ime in priimek, koda, naslov in drugo). Offset tisk pa nima te možnosti. Kot smo že omenili je digitalni tisk primeren za tiste izdelke, ki jih želite natisniti do 500 kosov oziroma odvisno od tiskovine. 

Digitalni tisk

Na tem mestu pa vam predstavljamo še glavne prednosti digitalnega tiska, in sicer: odlična izbira pri tisku bolj majhnih količin, cenejše črnilo pri črno belem tisku,  izredno odlična kakovost tiska, variabilni podatki na izvodih ter nizki stroški zagona tiskalnika. Vsaka stvar ima nekaj prednosti in slabosti. Tako lahko omenimo tudi prednosti, ki jih ponuja offset tisk. To so: tiskanje na različne vrste papirja, najvišja kakovost in natančnost, barve s posebnih izgledom (kovinske in panteonske) ter cenejši tisk pri nekoliko večjih količinah.

V kolikor niste ravno prepričani, katera oblika tiska je primerna za vaš izdelek, vam svetujemo, da za nasvet povprašate strokovnjake iz podjetja Grafika Gracer. Z veseljem vam bodo svetovali pri izbiri prave oblike tiska. Vprašanja jim lahko posredujete preko elektronskega naslova: info@grafika-gracer.si ali pa jih pokličite na znano telefonsko številko: +386 3 5452 666.