Članek
Zunanja keramika
Objavljeno Feb 17, 2021

Zunanja keramika velja za najbolj pogosto izbiro pri oblaganju površin na terasi, balkonu, stopnišču in še kje drugje. Zunanja keramika je izredno praktična in uporabna. Razlog za to pa so njene lastnosti. Keramične ploščice so narejene iz materialov, ki so izredno dobro odporni in še trpežni.

zunanja keramika

Kljub temu pa je dobro, da pred izbiro zunanjih ploščic dobro premislite o tem, kaj si želite. Zavedajte se, da boste ploščice položili za dalj časa in jih najverjetneje ne boste menjali na 5 let. Kvaliteta zunanja keramika ali notranja keramika namreč lahko ima tudi do več deset let življenjske dobe. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več prednosti in lastnosti o tej tematiki. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Nakup zunanje keramike

Po Sloveniji se v različnih tehničnih trgovinah ukvarjajo s prodajo keramičnih ploščic. Nekatera podjetja pa so se odločila, da bodo omenjene izdelke prodajali kar preko spletna. Eno izmed njih je tudi družinsko podjetje Top Keramika, ki je svoja vrata odprlo že leta 2008. Od takrat pa do danes se trudijo, da bi z individualno obravnavo zadovoljili čim večje število svojih strank. V omenjenem podjetju uvrščajo v kategorijo zunanje keramike naslednje ploščice: za stopnišče, balkon, teraso, okolico bazena in še ploščice za nekatere druge zunanje površine.

Zunanja keramika grafito

Te so v primerjavi z nekaterimi drugimi naravnimi materiali (kot je ne primer les) dosti bolj odporne in lahko dočakajo daljšo življenjsko dobo. Poleg tega je velika prednost keramičnih ploščic tudi ta, da so narejene iz gres sestave, torej iz porcelanogresa ali granitogresa. Takšen material pa jim daje je trdnost, robustnost in neprepustnost. Takšen material dokončno nastane z žganjem pri izredno vroči temperaturi. Te molekule se namreč prerazporedijo in nekako zbijejo skupaj. Na ta način se lahko zapolnijo čisto vse vrzeli v materialu. Takšen postopek pa daje keramiki neprepustnost in izjemno trdnost. Točno takšne ploščice vam v zimskem času ne bodo popokale, kar pa se velikokrat zgodi pri nekaterih drugih materialih. Poleg tega pa so te ploščice tudi odporne proti zmrzali (imajo oznako R10).

Keramična ploščica

To je izredno zaželena lastnost, še posebej v zimskem času. Omenjene ploščice pa so odporne tudi proti poškodbam, trdovratnim madežem, vlagi in vodi. Ali ste vedeli, da lahko prenesejo tudi težje obremenitve? To pomeni, da lahko na njih zapeljete z motorjem ali pa avtomobilom. Ena izmed lastnosti zunanje keramike pa je še ta, da je zelo enostavna za vzdrževanje. Pravilno obložene in redno vzdrževane keramične ploščice vam bodo služile več desetletij! Svetujemo vam, da si pri čiščenju zunanje keramike pomagate s ščetko za tla. Uporabite pa seveda tudi vodo. Kombinacija obojega bo temeljito očistila površino vaših ploščic.

Spletna trgovina Top Keramika

Kot smo že omenili, vam bodo v podjetju Top keramika ponudili individualno pomoč in še svetovanje pri izvedbi/uresničitvi vaše idejne zasnove. Poleg tega vas bodo vodili pri odločanju najbolj primernih ploščic za oblaganje določenega prostora. Svetujemo vam, da pred nakupom tudi sami pri sebi zelo dobro razmislite, kaj si želite in kateri modeli ploščic so vam všeč.

Zunanja keramika

Ponudba je resnično velika, zato je izbira včasih izredno težka! Ploščice so dosegljive v širokem cenovnem razponu, kar pomeni, da so primerne za vsak žep. V njihovi aktualni outlet ponudbi so skozi celo leto tudi keramične ploščice, ki so znižane tudi do -60%! Predlagamo vam, da si to ponudbo ogledate še danes. V kolikor ste navdušeni nad naravnim videzom različnih klasičnih materialov, vas bodo zagotovo pritegnile ploščice z imitacijo lesa ali kamna. Slednje se bodo še posebno lepo podale na vašo zunanjo teraso ali balkon. Zavidali vam jih bodo tudi vaši sosedi. 

S kvalitetnimi ploščicami iz podjetja Top keramika boste zelo zadovoljni, saj bodo dočakale dolgo življenjsko dobo! Verjemite, ne bo vam žal!

Top Keramika