Društvo CZPNN

CZPNN, Kamna Gorica 65, 4246 KAMNA GORICA

Prijatelji (33)
Stoyan Svet
Barbara Kolmanič
Feri Lainšček
Miran Peterman
Azra .
Woodicinvestment Company
Trenutek .
Klavdija Zebec
Spremljevalci (59)
Dolar Nusa
Boris Forštnarič
Vladimira Zakotnik
Maja Radin
Izi Dolinsek
Vladimir Sunjevaric
Finka Čupić
Robert Polc

O zidu:

Lastnik zidu: Društvo CZPNN

Tip zidu: Osebni zid

Kreiran: 22.06.2014 00:33 (Jun 22, 2014)


Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor /v nadaljevanju bsesedila CZPNN/ je slovensko neprofitno in nepolitično društvo, ki se bori za varovanje temeljih človekovih pravic in sboščin. Podlaga za delovanje CZPNN  je Evropska konvencija za človekove pravice iz leta 1948 z vsemi svojimi aneksi in drugimi njej podrejenimi dokumenti med katere sodi tudi Ustava Republike Slovenije in njej podrejeni zakoni in akti.

CZPNN je bilo ustanovljeno dne 16.02.2007 in v svojem ustanovnem aktu vsebuje sledečo

PREAMBULA

Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor (v nadaljevanju besedila CZPNN) bo delovalo v duhu splošne deklaracije za človekove pavice iz leta 1948 ter na podlagi vseh aktov, ki sledijo iz nje, vključno z Ustavo Republike Slovenije.

Deklaracija slehernemu nalaga dolžnost do skupnosti, v kateri je edino mogoč svoboden in popoln razvoj njegove osebnosti (29. člen Deklaracije o človekovih pravicah), uresničuje svoje interese in dolžnosti tudi tako, da se prostovoljno združuje. Člani združenja si za to prizadevajo, da bi državne ustanove v Republiki Sloveniji delovale skladno s slovensko ustavo in veljavnimi zakoni in v duhu splošne deklaracije o človekovih pravicah.

S svojim združevanjem v uvodoma navedenem združenju se člani združenja aktivno vključujejo v procese uresničevanja takšne družbe v Republiki Sloveniji v katero bo resnično v celoti mogoč svoboden in popoln razvoj osebnosti slehernega človeka in državljana, z namenom ustvarjanja pravičnosti in napredka v korist slovenskega ljudstva in človeka, ne glede na to iz katerega dela sveta ta človek ali ljudstvo izhaja, oziroma kje živi, kakšne vere je, ter kakšno barve kože to ljudstvo ima in kakšni politični opciji pripada.

Člani CZPNN to imajo za človekovo in državljansko pravico in dolžnost od katere člane združenja nihče ne more in ne sme odvezati, še manj pa tako pravico članom združenja prepovedovati, da jo nebi izvajali in uresničevali.

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj