Članek
Snemanje reklame na Jezerskem
Objavljeno Mar 06, 2015

Prelepo slovensko Jezersko je postalo prizorišče snemanja reklame za finskega operaterja Saunalahti. Za obmorsko nordijsko državo Finsko so značilni polotoki, deroče reke in jezera sredi temnih iglastih gozdov. Kar dve tretjini celotne Finske ne dosegata 200m nadmorske višine, izjema je le skrajni severozahod, kjer sega na finsko ozemlje del Skandinavsega gorovja, v katerem je tudi 1324 metrski Haltiatunturi.

V finskem mobilnem operaterju in ponudniku internetnih storitev Saunalahtiju so se odločili, da finskemu tv občinstvu ponudijo nekaj drugačnega, čudovito zeleno pokrajino z gorovjem v ozadju. Izbrali so naše Jezersko, zeleno dolino, ograjeno s Savinjskimi Alpami, ki se na jugu spušča v najdaljšo slovensko vas Kokro.

Glavna zvezda snemanja je bil naš Philips, konj latvijske toplokvne pasme. Kar nekajkrat je moral pregalopirati izbrani jezerski travnik, medtem ko ga je "lovil" in snemal daljinsko voden multikopter (leteča naprava z več propelerji), ki nosi kamero.

Rezultat snemanja je zanimiva reklama, ki si jo lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=KCH-NGi0U94

Sočasno, pa je potekalo tudi snemanje druge različice reklame. Mogoče bo kdo iz jezerskih koncev prepoznal polkrožne ovinke, po katerih je za časa snemanja vozil rdeč Ferrari.

https://www.youtube.com/watch?v=pUo2oqU4ygc