Članek
SMISEL ŽIVLJENJA
Objavljeno May 25, 2014

 Berem več, čistim manj. Sedim na terasi in uživam v razgledu, niti plevel v vrtu me ne moti. Manj časa preživim v in za službo. Dojel sem, da je življenje v bistvu celota, izpolnjena z užitki, ne pa namenjena preživetju. Ničesar več ne hranim. Vsak dan uporabljam svoje kristalne kozarce. Odvržem svoj novi pulover, ko grem v trgovino in si zaželim novega. Ne hranim svojega najboljšega parfuma za posebne prilike, uporabim ga, kadarkoli si ga zaželim.

Moti me, ker sem se nehal srečevati s svojimi dobrimi prijatelji, s katerimi sem se nekoč želel pogovarjati. Moti me, ker nisem napisal pisma, katerega sem mislil poslati, pa sem si takrat rekel, da ga bom enkrat v teh dneh. Moti in žalosti me, ker nisem rekel svojim staršem, bratu in prijateljem pogosto, kako rad jih imam. Sedaj poskušam ne zamuditi, hranim ob strani le tisto, kar lahko obogati naše življenje s smehom in radostjo. In vsak dan si rečem, da je danes poseben dan.....vsak dan, vsaka ura, vsaka minuta je posebna.

Če dobiš to sporočilo pomeni, da te ima nekdo rad. Obstajajo pa tudi osebe, ki jih imaš ti rad. Če si preveč zaposlen-a, da bi poslal-a tole naprej drugim in rečeš sam sebi, da boš to storil-a v teh dneh .... Enkrat v teh dneh je tako daleč .