Članek
MARGARINA
Objavljeno Jun 01, 2014
PA PONOVIMO STARO LEKCIJO, DA NE POZABIMO.


Margarina je bila najprej narejena za pospeševanje debeljenja puranov, ko pa je le-ta izzvala pravi pomor puranov, so ljudje, ki so vložili veliko denarja v raziskave, želeli le-tega na nek način nadoknaditi. Pa so staknili skupaj glave in razmišljali, kaj storiti s tem proizvodom, da bi jim vrnil vloženi denar. Margarina je bila tedaj neka bela snov, ki ni bila niti najmanj podobna prehranskemu proizvodu, zato so ji dodali rumeno barvo in nekatere druge (kao hranilne) dodatke ter jo začeli prodajati kot zamenjavo za maslo ) .
MARGARINA ...
- vsebuje veliko maščobnih kislin
- za 300% povečuje možnost prezgodnje smrti zaaradi obolenja srčnih žil
- za 500% povečuje možnost prezgodnje smrti zaradi raka
- v telesu povečuje skupni slab holesterol (LDL) in zmanjšuje dobrega (HDL)
- zmanjšuje kakovost materinega mleka
- zmanjšuje (ovira) imunske reakcije organizma
- zmanjšuje proizvodnjo inzulina
- samo za eno molekulo se razlikuje od plastike
- v njej je poleg barve dodanih še 27 raznih drugih sestavin

Že samo našteta dejstva so dovolj, da se odločimo za izogibanje margarini do konca življenja, kot tudi ostalim hidrogeniziranim proizvodom. (Hidrogenizacija pomeni, da je snovi dodan vodik, pri tem pa se spremeni njena molekularna struktura.)
O škodljivih lastnostih margarine se lahko prepričamo tudi sami. Naredimo poskus - kupimo zavitek margarine, odvijmo jo in jo pustimo kak teden na izbranem senčnem mestu, recimo v garaži. Čez nekaj dni bomo opazili nekaj zanimivih pojavov:

- niti ena muha, niti najbolj nadležna sadna mušica, niti mravlja, se v tem času ne bo približala margarini
 (že samo to dejstvo bi nam moralo veliko povedati!)

- margarina se ne bo pokvarila niti ne bo izgubila vonja, to pa zato, ker nima prehrambene vrednosti.
 Na njej se tudi ne bodo naselile niti glivice niti plesni. Zakaj? Ker je margarina pač skoraj plastika!