Članek
Domači ekološki mandlji
Objavljeno pred 4 dnevi

Mandlji so priljubljen orešček, ki jih mnogi cenijo zaradi njihovega okusa in hranilne vrednosti.

Gre za oreščke, ki izvirajo iz Sredozemlja in so že tisočletja del prehrane ljudi po vsem svetu. Mandlji so bogati z zdravimi maščobami, beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali, kar jih uvršča med ene najbolj zdravih prigrizkov.

Mandlji so cenjeni tako zaradi svojega okusa kot tudi zaradi svojih zdravstvenih koristi. Vsebujejo visoko vsebnost antioksidantov, ki pomagajo pri zaščiti celic pred poškodbami in staranjem, ter veliko vitamina E, ki je ključen za zdravje kože in imunskega sistema

Leta 2019 smo na kmetiji Bočić v ponudbo dodali tudi domače ekološke mandlje. Danes pa nasadi štejejo že več kot 300 dreves, ki obrodijo okusne in kakovostne oreščke. Drevesa so skrbno negovana in redno obrezovana, da bi vsako leto zagotovili obilno letino .

Mandlji se lahko uživajo na različne načine - surovi, praženi, slani, v obliki masla ali mleka. Lahko jih dodate v solate, peciva, smoothieje ali jih uživate kot samostojni prigrizek.

Na kmetiji Bočić se zavedamo pomena kakovosti in trajnosti, zato se trudimo gojiti mandlje na naraven in ekološki način. Z nakupom mandljev pri kmetiji Bočić zato podpirate lokalno pridelavo in pomagate ohranjati tradicijo ter kakovostno pridelavo hrane.

#KmetijaBočić #mandlji