Članek

Kmetija Bočić – kapljice Istre na vašem krožniku.

Ekstra deviško oljčno olje
Objavljeno May 23, 2024

Naše ekstra deviško oljčno olje je skrbno pridelano predvsem iz sorte belica in leccino. Oljke ročno oberemo in poskrbimo, da jih v nekaj urah tudi iztisnemo, saj lahko le tako zagotovimo oljčno olje najvišje kakovosti.

Še posebej smo pozorni, da zagotovimo visoko vsebnost antioksidantov. Slednji poskrbijo, da ima olje značilen grenak in pikanten okus, ki je na kulinaričnem področju močno cenjen. Oljčno olje kmetije Bočić je visoko kakovostno in se lahko takoj po stiskanju tudi že uporabi za ustvarjanje kulinaričnih užitkov.


V mediteranski kuhinji se olje pretežno uporablja kot solatni preliv, je pa tudi nepogrešljiv pri ostalih kuhanih jedeh. Pozorni moramo biti le na to, da olja predolgo ne segrevamo, saj na ta način ogrozimo njegov okus.

Pogosto se omenjeno olje uporablja tudi v kozmetične namene, za nego kože. Olje lahko direktno nanesemo na kožo, zato ga lahko uporabimo za masaže, nego nog in rok. Pozitivne učinke pa lahko ob redni uporabi zaznamo tudi na laseh – predvsem lasnih konicah.

Žlička oljčnega olja na tešče pa je prvi korak k zdravemu načinu življenja, saj pomaga pri nižanju slabega holesterola, vzpodbuja delovanje dobrega holesterola in čisti naše žile. To pomeni, da zmanjšuje tveganje bolezni srca in ožilja.

Poslanstvo kmetije Bočić je usmerjeno v nenehen razvoj predelave olja in izboljševanju kakovosti, predvsem pa želimo pridobiti še dodatna znanja, ki bodo pripomogla k povečevanju ohranjanja in izpostavljanja pozitivnih učinkov olja, saj želimo našim strankam ponuditi le najboljše.

Ekstra deviško oljčno olje višje kategorije je pridobljeno neposredno iz oljk zgolj z mehanskimi postopki.

Na voljo: 250ml, 500ml, 750ml

#EkstraDeviškoOljčnoOlje #KmetijaBočić