Zdaj pa predstavljam eno knjigo za ljubitelje TEORIJ ZAROT, ki jih je na tem portalu kar nekaj. Gre za roman o zaroti strmoglavljenega letala TWA 800 - boeing 747, ki je davnega leta 1996 strmoglavilo nad Atlantikom pred obalo Long Islanda. Vseh 230 potnikov in članov posadke je izgubilo življenje.

 

Uradno poročilo je kazalo na tehnično napako letala.

 

TEORIJA ZAROTE : očividci pa so pred padcem in eksplozijo letala opazili ognjeno črto ki se je bližala letalu in naj bi ga tudi zadela. Šlo naj bi za izstrelek  TERORISTOV ali celo izstrelek, ki naj bi bil izstreljen iz ameriške letalonosilke.

 

Zanimiva zgodba, vsak pa se sam odloči KAJ SE JE RESNIČNO ZGODILO!

 

 

ZALOŽNIK O KNJIGI:

 

17. julija leta 1996 je nad atlantsko obalo Long Islanda razneslo letalo TWA 800 - boeing 747, namenjen proti Parizu. Na krovu je bilo 230 potnikov in članov posadke. Vsi so izgubili življenje.

Zaključki uradne raziskave so kazali na tehnično okvaro: iztaknjena ali poškodovana električna žica v kazalniku za gorivo, ki je nameščen sredi rezervoarja, je povzročila iskrenje, vneli so se hlapi, zato je razneslo rezervoar in tudi letalo. Pa je bilo res tako?

Organizacija neodvisnih raziskovalcev je objavila ugotovitve, ki so bile v nasprotju z uradnim poročilom, številne priče so zatrjevale, da so videle izstrelek, obstaja pa še šest drugačnih teorij o vzrokih za tragično nesrečo - od elektromagnetnega sunka do smrtonosnega plazemskega žarka.

Kaj se je v resnici zgodilo? Je bil res izstrelek? In če je bil, zakaj je želela vlada to prikriti? Več o tem boste izvedeli v romanu Strmoglavljenje, v katerem policist John Corev po petih letih znova odpre primer in že prvi dan naleti na težave - grožnje iz lastnih vrst.

Napet roman priljubljenega ameriškega avtorja Nelsona DeMilla, ki ne ponuja odgovorov, temveč sproža vrsto intrigantskih vprašanj.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 6