Članek
BREZ IDEOLOGIJE PROSIM
Objavljeno Feb 07, 2020

Ob poizkusih sestavljanja nove vlade smo v medijih prebrali različne pozive  bodočim  strankam nove koalicije. Med njimi je bil  tudi naj se  SDS in Janez Janša odpovesta  odpiranju ideloških tem. Če se poziv  na prvi pogled sliši  razumen, ob boljšem razmisliku lahko uvidimo nekaj drugega. Kaj se za pozivom skriva.

Poziv je odmev govorice in patološke esence levičarske oblastne  idelogije. Tiste ideologije, ki   je v  75 letih od vojne   ranila  in razkrajala  slovensko družbeno stvarnost.  Kaj na bi bile ideološke teme in ideologija danes? Katere ideološke teme  SDS odpira ?  Mar ni edina ideologija, ki je desetletja krojila zavest  slovenske stvarnosti marksistični in novolevičarski patetični populizem.

Vso povojno obdobje  in še  po osamosvojitvi  nas kontinuitetna oblast bombardira z lažnivo  in idoktrinirano zgodovino,  ovaduštvom in folšijo v kulturnem boju ob iskanju notranjega sovražnika različnih oblik in barv. Po osamosvojitvi so tega priročno našli v stranki SDS in Janezu Janši. Bila je najbolj priročna saj saj si SDS od političnih grupacij  še najmanj pusti prati možgane z življenjem v laži in pravovernimi resnicami.

SDS in predsednika stranke vse od osamosvojitve poizkušajo diskreditirati, kriminalizirati in prikazati za idejno nesprejemljivega. Iskanje priročnega sovražnika, poteka ravno preko podtikanja ideološkosti sovražniku.  Vsak, ki ni naš je ideološko drugačen in zato sovražen in ideološki.  Nekoč so nezaželjene elemente označevali za fašiste in meščanske kolaborante, dandanes za Janšiste.  Kaj naj bi izraz pomenil  ne ve nihče.   Takšno je  boljševiško razumevanje družbe. Ljudi deli na naše in sovražnike.  Sovražniki, ki so bili nekoč sovražniki  razrednega boja so ostali sovražniki še danes.  Pozabilo se je na razredni boj in zakaj je kdo sovražnik, ostal pa  je modus operandi.  Ostal je boljševiški ideološki refleks kdo je sovražnik in metode ter načini diskreditacije.

Zato se po mojem ni za bati, da bo SDS odpirala ideološke teme. Temu  ne verjamem. . Ideološki in kulturni boj se rojeva drugje. V drobovju polnega sovraštva nekdanjih nosilcev oblasti in privilegirancev enoumnega bivšega partijskega režima. Zato je SDS bolje pozivati naj se ne pusti sprovocirati in zato k strpnosti, dialoškosti in  dobrim živcem.