Članek
PRVI DOBRODELNI RAVNATELJEV PLES S SPECIAL ORKESTROM IN V SODELOVANJU Z OBČINO ŠKOFLJICA
Objavljeno Apr 06, 2024

Prvi dobrodelni ravnateljev ples s Special orketrom in v sodelovanju z Občino Škofljica je uspel.

Vsaj tako so izjavljali udeleženci, ki so 4. aprila okrog 23. ure zapuščali telovadnico PŠ Lavrica. Za nami je bil namreč projekt, ki ga je dlje časa snoval ravnatelj Roman Brunšek, nato pa uresničili. Z gospodom Francijem Krevhom sta se namreč večkrat pogovarjala, da bi izvedli koncert Special orkestra in ga povezali s plesom. Ples je izraz veselja in sreče, navdušenja in ljubezni. Za ene je umetnost, za druge povsem resen šport, za vse pa gibanje, sprostitev, povezovanje in druženje. In prav to sva želela doseči. Kot pravi Brunšek v naših lepih krajih namreč živimo prebivalci, ki smo vezani na različna delovna okolja, zato se le redko srečujemo in spoznavamo. Ker je ena izmed stičnih točk šola, saj je z njo preko učencev povezanih veliko družin, sva dogodek povezala z njo. Ravno tako je dejstvo, da je plesna kultura družabnih plesov po krajih zamrla, kar je škoda, saj je to priložnost za prijetno preživljanje prostega časa. Ob tem smo dodali še dobrodelno noto.

Žalostno je, a Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje namenja šolam tako malo materialnih sredstev, da se šole s tem ne
morejo opremljati in zelo težko dokupijo kakršno koli didaktično opremo. Na Lavrici sicer imamo novo šolo, vendar je morala za vso opremo poskrbeti Občina Škofljica, ki pa ne more financirati didaktičnega materiala, kamor sodijo vsi športni rekviziti, oprema specialnih učilnic, material za pouk. In ker se dobri glasbeniki navdušujejo nad glasbo že v osnovni šoli, so se na OŠ Škofljica odločili, da del sredstev namenijo didaktični opremi glasbenih učilnic, del pa v šolski sklad, iz katerega regresirajo učencem iz finančno šibkejših družin mnoge dejavnosti ob pouku, delovne zvezke, tabore, šole v naravi, prevoze. In lahko smo res veseli.


Na prvem plesu smo zbrali 9.090 €.
Hvala vsem, ki ste se plesa udeležili in prispevali v šolski sklad OŠ Škofljica.

To je bil srčen dogodek, kot je izjavila ena izmed udeleženk. Najbolj intenzivne priprave so potekale v petek in soboto, saj je bilo potrebno telovadnico spremeniti v plesno dvorano. Ob 19. uri so župan Primož Cimerman, umetniški vodja in dirigent Special orkestra Franci Krevh ter ravnatelj Roman Brunšek začeli sprejemati prve goste. Čeprav je sprva kazalo, da ni velikega zanimanja za ples, ker so se nekateri bali elitizma, drugi zahtevnih plesnih korakov, spet tretji so imeli pomisleke pri obleki, se je telovadnica napolnila do zadnjega kotička.

Obiskovalci so na srečo razumeli, da ni pomembno plesno znanje, da ni vse v lepih oblekah, ampak da je bil naš cilj druženje in dobrodelnost skozi glasbo in ples.

Na srečo se je to po uvodnih pozdravnih nagovorih župana in ravnatelja kmalu občutilo tudi na plesišču. K prvim plesnim korakom večera sta povabila dva profesionalna plesna para. Mija Jerman Babnik in Davida Rotarj, ki je šele lani zaključil šolanje na PŠ Lavrica. Za vrhunski plesni uvod pa sta poskrbela še Stefano Vitti in Sara Echia, starejši plesni par plesne šole LT Dance, ki sta svetovna podprvaka v standardnih in latinsko-ameriških plesih.

Ko so se gostje otresli začetne treme, je bilo lepo pogledati po plesišču in videti zadovoljne plesne pare različnih generacij. Nismo opazovali natančne izvedbe salse, ne primerjali poznavanje figur hitrega plesa ča ča ča, prav tako ne izvedb drugih plesov. Vse so povedali nasmejani obrazi, sproščeni pogovori pri mizah, odprtost in sprejemanje.

Pri plesu se je potrebno prepustiti glasbi in ob tako bogatem repertoarju, kot so ga pripravili glasbeniki Special orkestra, je bila to prava poezija. Franci Krevh je več mesecev pripravljal program, z Veroniko Rotar, marljivo članico pripravljalnega odbora, so se usklajevali glede izbire plesne glasbe, razporejali pesmi, nato pa je umetniški vodja z vso energijo, ki jo vedno znova premore, vadil z glasbeniki, da se je vse ujemalo v harmonično celoto.

Prava popestritev pa so bili tudi vokalni solisti. Že večkrat smo lahko občudovali pevskega mojstra Igorja Oražma in njegov mogočen pevski opus. Vedno znova je izvrsten. Tokrat smo lahko v pevskem nastopu občudovali tudi njegovo ženo Petro Oražem. Osrednja vokalna gostja Kristina Oberžan nas je znova prepričaka s svojim glasbenim znanjem in vokalnimi sposobnostmi. Lahko smo veseli, da se mlada Tara Vidmar Nair razvija v tako dobro pevko, ki nas vedno očara s svojim glasom.


Poseben pevski čar pa je dodal naš sokrajan, Lazaro Amed Hierrezuelo, ki nas je energično in zabavno zapeljal v ritme salse. Prijetno pa nas je presenetila Teja Razpotnik, pomočnica ravnatelja, ki se je premierno predstavila kot solistka in s svojim nastopom navdušila vse – še posebej sodelavke in sodelavce. Umetniški vodja Franci Krevh, glasbenice in glasbeniki Special orkestra, solista in solistke, naš poklon in globoka zahvala.

Med glasbo, petjem in plesom je čas zelo hitro mineval, a vseeno je bilo dovolj odmorov, da so se lahko obiskovalci okrepčali z obloženimi kruhki, ki so jih pripravile članice DU Lavrica pod vodstvom gospe Zmage Sebanec, mojstrice organizacije in priprave pogostitev. Za širok izbor sladkega peciva pa so poskrbele članice Aktiva podeželski žena Občine Škofljica, ki jih je vodila in usmerjala Majda Modic. Vsem iskrena hvala in vse pohvale.

Skupaj smo naredili nekaj novega, lepega, doživetega in s tem prinesli v rutino vsakdana glasbeno-plesni užitek, ki se ga je vredno spominjati.

Kot je poudaril ravnatelj Roman Brunšek, takega plesnega dogodka z dobrodelno noto ne bi zmogli brez zavzetosti Francija Krevha in Veronike Rotar, brez iskrene osebne in finančne podpore župana Primoža Cimermana, župana Občine Škofljica, brez razumevanja in sodelovanja žene Tatjane, hčere Anje in sestre Božene, ki je ob pomoči soproga Sergeja poskrbela za okrasitev odra ter dekoracijo miz. Hvala tudi Luciji Rupret za idejno zasnovo vabila, Damjani Trope za pomoč pri sceni, Mihi Martincu za vso tehnično pomoč, sodelavkam in sodelavcem za pomoč pri strežbi ter PGD Lavrica za varovanje.

ŠE enkrat skrena hvala vsem obiskovalcem in obiskovalkam, ki ste s svojo prisotnostjo, prijavnino ali samo donacijo prispevali za dober namen. Ob tem pa so se zopet izkazala podjetja in posamezniki v občini, ki so bili v vlogi sponzorja dogodka ali donatorja. Vsem iskrena hvala, ker nas podpirate.



Special orkester

Instrumentalisti

Violina: Amadej Lah (k. m.), Alenka Hočevar, Hana Perman, Manca Safarič,

Viola: Ana Krevh, Zoja Jesih

Violončelo: Jure Muck Vilar

Flavta: Filip Juvančič

Saksofon: Mitja Mahnič

Trobenta: Andrej Štrekelj

Pozavna: Daniel Rojc

Klaviature: Tomaž Pačnik

Kitara: Žiga Mežan

Bas kitara: Dušan Markič

Bobni: Danijel Hartman

Dirigent : Franci Krevh



ZAHVALA OB 1. DOBRODELNEM RAVNATELJEVEM PLESU

Sponzorji dogodka:
OSNOVNA ŠOLA ŠKOFLJICA, OBČINA ŠKOFLJICA, SPECIAL ORKESTER, GRADBENIŠTVO RAVMANOVSKI D.O.O., KAMNOLOM ANDRAŽ, PIGO D.O.O., IMPULS DOMŽALE D.O.O., AG VEBO D.O.O., DU LAVRICA, AKTIV PODEŽELSKIH ŽENA ŠKOFLJICA, MESARSTVO BLATNIK, KD ROM POM POM, LT DANCE, ROBIKUM,



Donatorji dogodka: PEKARNA PEČJAK D.O.O; KRIŽMAN D.O.O., CONCERO D.O.O., XPLUS D.O.O., BIO DOBROTE D.O.O., IN.CO INVEST D.O.O, DELIĆ TOURS, PLANTA PRELESJE D.O.O., KLIMA INSTALACIJE KUPLJENIK, TRANSPORTI MAVER D.O.O., RTV SIGNAL ANDREJ KUHAR S.P., BARJANS D.O.O, ROBI BERDEN, S.P.,

#Dobrodelnost #Druženje #FranciKrevh #Glasba #Lavrica #ObčinaŠkofljica #Ples #RomanBrunšek #SpecialOrkester #Umetnost #Škofljica #Kultura