Članek
OBČINA ŠKOFLJICA PREJELA PRESTIŽNO PRIZNANJE ZLATI KAMEN (ZLATI CERTIFIKAT KAKOVOSTI ZA LETO 2024)
Objavljeno Apr 08, 2024

Certifikat Zlati kamen po metodologiji ISSO je Občina Škofljica prejela zaradi svoje razvojne odličnosti in doseganja standarda občine dobrega življenja. Kot so prepoznali strokovnjaki ima naša občina v mandatu župana Primoža Cimermana odlično razvojno uspešnost, ki ponuja prebivalcem kakovostno raven življenja in jo odlikuje uravnotežen razvoj. Zlati certifikat je Občina Škofljica pridobila, ker sodi po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji.

Ta certifikat ni samo simbol odličnosti, temveč tudi uradno priznanje prizadevanjem za izboljšanje kakovosti življenja in poslovnega okolja v naši občini. Priznanje v okviru izbora Zlati kamen podeljujejo najvišji predstavniki vlade, strokovnega sveta Zlatega kamna in zmagovalnih občin.


Zlati kamen je celovit sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. Vsakoletno tradicionalno srečanje občin Slovenije, konferenca Zlati kamen, je preraslo v enega največjih in najpomembnejših dogodkov na tem področju v Sloveniji. Zlati kamen je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva kot tudi vladni predstavniki
Ponosni smo, da je tudi Občina Škofljica primer dobre prakse in pozitivnih zgodb lokalnih skupnosti. Podpiramo procese uspešnega, učinkovitega in razvojno naravnanega delovanja občine v skupno dobro, v korist vseh občank in občanov kot tudi podjetij – uporabnikov storitev lokalne samouprave.

Informacijski sistem slovenskih občin (ISSO) je najbolj celovito orodje za metriko in analizo slovenskih občin. Sistem združuje vse najpomembnejše dostopne kazalnike razvoja na ravni občine. S tem omogoča primerjalno presojo oziroma vrednotenje občin.

#DobrePrakse #KakovostnoŽivljenje #LokalnaSamouprava #MetrikoAnaliza #ObčinaŠkofljica #PrimožCimerman #RazvojnaOdličnost #Škofljica #SlovenskaJavnost #UradnoPriznanje #ZlatiKamen