Članek
79. SPOMINSKA SLOVESNOST ZZB NOB V SPOMIN VSEM PADLIM BORCEM ZA OSVOBODITEV LJUBLJANE
Objavljeno May 08, 2024

Na Orlah je potekala spominska slovesnost ob 79. obletnici zaključnih bojev na Orlah.

Slovesnosti sta se na povabilo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije udeležila tudi župan Primož Cimerman in podžupan Bojan Božič.

Že 79. leto so se pri spomeniku partizanskim enotam VII. Korpusa poklonili izjemnemu dogodku – Bitki na Orlah, zadnji partizanski bitki z okupatorjem, ki je bila izjemnega pomena za osvoboditev tako Ljubljane kot Slovenije.
Ta zgodovinski dogodek opominja, da je v življenju s skupnimi močmi, sodelovanjem, trdno voljo, vizijo, zaupanjem in velikim pogumom mogoče premagati tudi največje težave. Spomenik je postavljen v spomin vsem hrabrim borkam in borcem, ki so imeli vse naštete vrline. Spomenik nas že desetletja spominja na bolečine boja kot tudi veselje ob osvoboditvi naše domovine. V opomin, da je nedopustno za nas in naše zanamce, da se takšna zgodovina ponovi.
Ne glede na vse, pa je bil za vse zbrane na Orlah to dan praznovanja nastopa miru, praznik zmage in veselja.
Kot je v svojem nagovoru izpostavil župan Cimerman, le sami, s svojim zgledom, pozitivnim delovanjem in spoštovanjem človeka ter narave lahko poskrbimo za mir in solidarnost, za svobodo in domovino v kateri se lahko počutimo varne in svobodne. Poskrbimo, da tako tudi ostane.

#ObčinaŠkofljica #Škofljica #Obvestilo #NaOrlah #SpominskaSlovesnost #ZvezaBorcev #PrimožCimerman #BojanBožič #BitkaNaOrlah #PartizanskiEnote #VIIKorpusa #OsvoboditevLjubljane #ZgodovinskiDogodek