Članek
POPLAVE V OBČINI ŠKOFLJICA IN SANACIJA ŠKODE (ORGANIZIRAN KOSOVNI ODVOZ)
Objavljeno May 29, 2024

Včeraj popoldne, 28.5.2024, so se nevihte razširile nad večji del države. Padavine niso prizanesla naši občini. Tako je meteorna voda poplavila bivalne, kletne in garažne prostore, narasli so hudourniški vodotoki. Največ gmotne škode je nastalo v naselju Lavrica. Plaz pa se je sprožil v naselju Sela ter tam zaprl cesto, nastalo pa je že bilo sanirano s strani civilne zaščite in podobenikov Občine Škofljica.

ORGANIZIRAN KOSOVNI ODPAD POPLAVLJENIH PREDMETOV - SOBOTA, 1.6.2024:
Ker je nastala večja gmotna škoda smo skupaj z občinsko tehnično službo ter JP Voka Snaga organizirali kosovni odpad poplavljenih predmetov oziroma materiala iz območij, ki so bila prizadeta.
Zato vas naprošamo, da vsi, ki ste utrpeli škodo in sanirate prizadeta območja, da vse odpadno zložite na vidno mesto ob občinskih cestah, da bomo lahko organizirano pobirali kosovni odpad.
Naprošamo vas, da skrbite tudi za preglednost in varnost ceste, da odpad ne ovira prometa. Zato naj bo vsaj 1 meter od vozišča ter dostopen za delavce JP Voka Snage.

DODATNE INFORMACIJE glede organizacije kosovnega odvoza: 01/ 360 16 08 ali stanislav.lesar@skofljica.si

Kljub škodi, ki so jih povzročile meteorne vode se je rešilo ogromno z bliskovito reakcijo in izvrstno organizacijo se je zajezilo marsikaj zato na tem mestu zahvala: Gasilska enota Lavrica, PGD Škofljica, PGD Želimlje, PGD Pijava Gorica, PGD Orle, PGD Vrh nad Želimljami, PGD Škrilje, PGD Ig, PGD Golo, podjetju Križman za hitro posredovanje in sanacijo plazu ter dostavo protipoplavnih vreč, ŠRD Škofljica in Lovski družini Škofljica za pripravljenost pri polnjenju vreč ter vsem ostalim prostovoljcem.

#Škofljica #ObčinaŠkofljica #ObčinaLavrica #JPVokaSnaga #StanislavLesar #GasilskaEnotaLavrica #PGDŠkofljica #PGDŽelimlje #PGDPijavaGorica #PGDOrle #PGDVrh #PodjetjeKrižman