Članek
OBČINA ŠKOFLJICA V SEPTEMBRU PRAZNUJE OBČINSKI PRAZNIK!
Objavljeno Aug 12, 2024

VABIMO VAS, DA SKUPAJ PRAZNUJEMO PRAZNIK OBČINE ŠKOFLJICA 2024!

Pridružite se nam v soboto, 14.9.2024, da praznujemo vsi skupaj, ker je to tudi vaš praznik! Saj ste naše občanke in občani kot tudi vsi prijatelji naše občine tisti, ki bogatite občinski utrip in skupaj aktivno soustvarjamo prihodnost naše občine. Škofljica smo srčni ljudje!

Pred nami je mesec september, ki bo tudi letos v Občini Škofljica še kako pester. Dan predno zopet pospremimo naše šolarje v šolske klopi in jim zaželimo uspešno učno leto se na Občini Škofljica pripravimo za slavnostno sejo. V nedeljo, 1. september, svoj občinski praznik praznuje Občina Škofljica.

Letos bomo prvo polovico septembra praznovali skupaj z vami, ker je to tudi vaš praznik, saj ste vi naše občanke in občani kot tudi vsi prijatelji naše občine tisti, ki bogatite občinski utrip in skupaj aktivno soustvarjamo prihodnost naše občine. Škofljica smo srčni ljudje!

Tako bo sobota, 14. septembra 2024, dan ko bomo dopoldan naše najmlajše pospremili na igrišče pri POŠ Lavrica in Ogrinovi ulici, kjer pripravljamo OTROŠKO DOPOLDNE.

Najmlajše bodo od 9. ure dalje čakale najrazličnejše aktivnosti in zanimive delavnice. Otroci se bodo spoznali z različnimi športnimi panogami, delom policije in vojske ter naših gasilcev. Manjkale ne bodo niti dobrote in veliko dobre volje na napihljivih igralih.

Na Ogrinovi ulici se bodo v času otroškega dopoldneva na stojnicah predstavile tudi naše OŽJE LOKALNE SKUPNOSTI, tako da boste spoznavali različne kulturne znamenitosti, turistične atrakcije zanimivo preživljanje časa v občinskih krajih in druge zanimivosti. Tudi letos bomo izbrali najboljše predstavitve lokalne ponudbe oziroma znamenitosti, ki jih bodo skupnosti predstavile na stojnicah.

Nato se nam popoldne, od 15. ure dalje, pridružijo ekipe trojk naših lokalne skupnosti, ki se bodo pomerile v KOŠARKARSKEM TURNIRJU. Vabljene vse ožje lokalne skupnosti, da prijavijo več svojih ekip. Trojke se bodo pomerile tudi z občinsko ekipo. K igri so vabljeni najmlajših, prekaljenih igralcev košarke in mešane ekipe. Svojo ekipo pa bo imela tudi občinska uprava. Najboljše ekipe bodo tudi letos nagrajene. Navijači pa ste več kot dobrodošli v telovadnico POŠ Lavrica. Prijave ekip spremljamo do 9.9.2024 na e-naslov: grega.javornik@skofljica.si.

Pod večer smo za vas pripravljamo OSREDNO PRIREDITEV OB PRAZNIKU OBČINE ŠKOFLJICA. Ta bo ob 19. uri v Večnamenski športni dvorani pri OŠ Škofljica. Vabljeni ste prav vsi, saj je ta dogodek namenjen prav vam. Vstop bo prost. Tudi letos pripravljamo bogat kulturno-glasbeni program. Program je še zavit v tančico skrivnosti, ki jih bomo bližje dogodku tudi razkrivali. Verjamemo, da vas bo dogodek navdušil tako kot lani. Pridite v družbi družine, sosedov ali prijateljev in ne bo vam žal.

Teden dni pred osrednjo prireditvijo bodo potekale različne aktivnosti naših lokalnih skupnosti in društev, ki bodo ob občinskem prazniku pripravila zanimive dogodke. O posameznih aktivnostih vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani www.skofljica.si.

Kot ste iz prebranega verjetno razbrali, bodo glavni dogodki ob praznovanju občinskega praznika (14.9.2024) razprostrt med Lavrico in Škofljico in ne samo na območju OŠ Škofljica, kot je bilo v lanskem letu. Občinski praznik, ki ga sicer obeležujemo 1. septembra, je povezan s Franom Seliškim Finžgarjem, ki je med službovanjem v Želimljem napisal roman Pod svobodnim soncem in ustanovil prvo šolo na področju današnje občine Škofljica. Tudi danes se ponašamo z največjo šolo v državi. Zato smo ponosni, da je v teku investicija v prihodnost naših šolarjev. Pri OŠ Škofljica se odvija že 5. in 6. faza ureditve zunanjih površin. Ureditev zunanjih, ki bo učencem omogočala boljše pogoje za športno vzgojo, šolska športna tekmovanja, interesne dejavnosti na področju športa, hkrati pa pomeni tudi obogatitev programske zasnove celotnega območja občine Škofljica.

#ObčinaŠkofljica #Praznik2024 #KošarkarskiTurnir #OsrednjaPrireditev #VečnamenskaŠportnaDvorana #BogatProgram #DružbaPrijateljev #ObcinaSkofljica #Škofljica #Skofljica