Članek
IZDAJA NOVIH DOVOLILNIC IN SPREMEMBA CESTNE SIGNALIZACIJE V NASELJU GLINEK – KLANEC IN V SMERI IGA
Objavljeno Aug 26, 2024

Spoštovane občanke in občani,

obveščamo vas, da z mesecem septembrom 2024 pričnemo z izvajanjem poostrenega nadzora upoštevanja že obstoječe cestne signalizacije na lokalni cesti Glinek – Klanec in v smeri Iga.

Na podlagi prejete pobude sveta staršev in številnih občanov ter mnenja Sveta za preventivo, vzgojo in varnost Občine Škofljica (OSPV) in izdelanem strokovnem mnenju glede prometne varnosti, je občina izvedla spremembo cestne signalizacije že novembra 2021. Zaradi nespoštovanja le te in zagotavljanja večje prometne varnosti ter varnejše šolske poti velja omejitev uporabe dela občinske ceste »Glinek – Klanec – Gumnišče« z oznako »LC404021«.

S septembrom bomo pričeli z izvajanjem nadzora. Slednji se bo izvajal na omenjenem odseku občinske ceste v smeri proti naselju Klanec in v smeri Iga, in sicer od ponedeljka do petka v času od 6.00 do 9.00 ure.

Navedena prepoved ne velja za vozila na intervencijski vožnji, za vozila LPP, šolski BUS in kombi, komunalna vozila, kolesarje ter vozila z veljavno dovolilnico. Promet bo, za tiste brez dovolilnic, potekal samo po regionalni cesti Kočevje – Ljubljana.

Promet in prometna varnost na državni cesti Kočevje-Ljubljana, ki poteka skozi osrčje občine Škofljica in v neposredni bližini največje osnovne šole v državi – OŠ Škofljica, sta čedalje bolj pereča. Vozniki se poslužujejo vseh mogočih bližnjic, zato je za dobrobit naših občank in občanov trenutno edina rešitev, da se popolnoma omeji tranzicijski promet po bližnjicah in za to neustreznih obvoznih lokalnih cestah in poteh.

Ob tem vse voznike na regionalni-državni cesti Kočevje-Ljubljana, naprošamo za strpno vožnjo,
še zlasti v območju osnovne šole in vrtca, da se na pot odpravijo pravočasno ter naj ne uporabljajo bližnjic, ker s tem ogrožajo lastno varnost in varnost drugih udeležence v prometu. Nadzorne službe bodo poostrile nadzor, zato tudi apel za upoštevanje cestno-prometnih predpisov in cestne signalizacije.

Glede na dejstvo, da je naselje Glinek že dalj časa prostorsko in logistično povezano z tem odsekom lokalne ceste, ter v želji da tamkaj živečim krajankam in krajanom, čim manj oviramo, že tako, v prometnih konicah, težaven dostop do javnih ustanov, je bila na občini sprejeta odločitev, da se vsaki stanovanjski hiši v naselju Glinek omogoči, da si pridobijo eno dovolilnico za vožnjo po tem delu lokalne ceste, kljub načelni prepovedi vožnje za vsa ostala vozila.


PREKLIC STARIH DOVOLILNIC IN IZDAJA NOVIH

Občinska uprava Občine Škofljica tako z dnem 26.08.2024 preklicuje vse do sedaj izdane dovolilnice, ki so omogočale vožnjo po lokalni cesti ''Glinek Klanec '' z oznako LC 404021, od križišča z občinsko cesto JP 904161 – Glinek 10, v smeri proti ulici Klanec, v času omejitve prometa, in sicer od ponedeljka do petka od 6.00 do 9.00. Nove dovolilnice izda občinska uprava na podlagi vloge upravičenca.

Nove dovolilnice izda občinska uprava na podlagi vloge upravičenca. Vloga se nahaja v priponki. Ali pa do nje dostopate tukaj.


Upravičenci do dovolilnice so:

  • osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v naselju Glinek in ulici Klanec (del naselja Škofljica);

  • en od staršev oz. skrbnik, ki bo v avtomobilu prevažal učenca prve triade matične osnovne šole na Škofljici, s stalnim ali začasnim prebivališčem v naseljih Vrh nad Želimljami, Gradišče, Smrjene, Želimlje, Pijava Gorica, Drenik, Gorenje Blato;

  • eden od staršev oz. skrbnik, ki bo v avtomobilu prevažal učenca matične osnovne šole na Škofljici, s stalnim ali začasnim prebivališčem v naselju Gumnišče;

  • zaposleni na Osnovni šoli Škofljica;


Upravičenci iz druge in tretje alineje zgornjega odstavka morajo vlogi priložiti tudi veljavno potrdilo o šolanju.

Za morebitna dodatna vprašanja in vloge za pridobitev dovolilnice se lahko obrnete na vodjo Oddelek za izvajanje GJS na 01 360 16 08 ali 01 360 16 00 ter preko e-pošte: stanislav.lesar@skofljica.si.

#CestneSignalizacije #GlinekKlanec #IzvajanjemPoostrenega #LokalniCesti #NadzoraUpoštevanja #ObčinaŠkofljica #ObcinaSkofljica #Škofljica #Skofljica #SmeriIga #SvetaZaPreventivo #SvetStaršev