Članek
PRVI ŠOLSKI DAN NA NAJVEČJI ŠOLI V DRŽAVI
Objavljeno Sep 03, 2024

V naši občini smo s septembrom v šolske klopi pospremili 1.342 učencev. Slednji bodo razdeljeni v 59 enot, kolikor jih ima v tem šolskem letu Osnovna šola Škofljica s svojimi podružničnimi šolami. Tako naša osnovna šola ostaja največja v državi, po številu vpisanih učencev.

Prav poseben dan pa je bil za vse, ki so prvič prestopili prag osnovne šole, tako za najmlajše učenjake kot njihove starše. Letos bo prvi razred obiskovalo 787 učenk in učencev. Prvošolce in njihove starše sta na ta dan pozdravila župan Primož Cimerman in ravnatelj Roman Brunšek, ki sta vsem zaželela srečno popotovanje skozi svet znanja. Na sprejemu v OŠ Škofljica se jima je pridružila tudi ekipa Radia 1 in voditeljica Anja Ramšak. Kasneje v PŠ Lavrica pa je vse zbrane presenetila ekipa Radia 1 z voditeljem Denisem Avdićem na čelu. Otroci so bili zelo veseli presenečenja. Ekupa Radia 1 pa jih je razveselila tudi z darili za prvi šolski dan. Da pa je bilo srečanje sproščeno in prvi dan za najmlajše manj stresen, jih je z zabavno predstavo pospremila tudi predstava s klovneso.

Da pa so naši šolarji kar se da varni na poti v šolo te dni skrbijo tudi policija, medobčinsko redarstvo in prostovoljci v okviru občinskega sveta za prometno varnost, za kar se jim na tem mestu tudi zahvaljujemo.

Vse udeležence v cestnem prometu pa še posebej naprošamo, da bodite pozorni na šolarje, ki se po šolskih počitnicah ponovno vračajo na ceste.

#AnjaRamšak #DenisAvdić #novice #ObčinaŠkofljica #ObcinaSkofljica #OsnovnaŠola #OsnovnaŠolaŠkofljica #OsnovnaSolaSkofljica #OŠŠkofljica #PrimožCimerman #PrometnaVarnost #PrviRazred #Radio1 #RomanBrunšek #Škofljica #Skofljica #SrečnoPopotovanje #ZabavnaPredstava