Članek
SLAVNOSTNA SEJA OBČINE ŠKOFLJICA
Objavljeno Sep 03, 2024

V nedeljo, 1. 9. 2024, je potekala slavnostna seja Občine Škofljica. Tokrat so se na povabilo župana Primoža Cimermana zbrali na dvorcu Lisičje. Zbralo se je okoli petdeset občank in občanov, med katerimi so tudi podžupani, svetniki, predstavniki nadzornega odbora, direktor Občinske uprave š, predsedniki lokalnih skupnosti in društev ter zvez kot drugi povabljeni gostje ter prejemniki letošnjih občinskih priznanj.

Zbrane je nagovoril župan Cimerman, ki je svoje misli strnil okoli pomena občinskega praznika in prihodnosti Občine Škofljica. Spomnil se je na vse tiste, ki so bistveno pripomogli pri graditvi uspešne občinske skupnosti ter poudaril pomen skupnega sodelovanja. Da si je pomembno pomagati in moči uperiti v skupne cilje, ki so pomembni za razvoj Občine Škofljica. Ter da danes ni več vse samoumevno, da za vsako dosego cilja potreben trud, ekipno delo in srčnost vseh, ki stremimo k istemu cilju: kakovostnejšemu življenju na občini.


Primož Cimerman, župan:
"Stara beseda srčnost dobesedno pravi, da je treba 'imeti srce', srce, ki se ob ovirah ne ustraši, pa tudi človeško srce, ki zmore kljub oviram uresničiti vrednote, ne da bi pri tem strlo druga srca. Srčen človek je tisti, ki povzroči drugemu, da mu zaigra srce. Hvala, da ste del naše velike, srčne družine, uživajte v današnjem večerju in v življenju na Škofljici! Jutri pa je nov dan in kjerkoli ste, dajte največ kar lahko in to naredite z nasmehom. V tem kratkem času županovaja ugotavljam, da smo lahko ponosni nase, da se trudimo, ustvarjamo, da mnogi od vas prispevajo svoj delček v mozaik kakovostnejšega življenja na Škofljici. Opazi se sprememba in da radi pomagamo – da se želimo aktivno vključiti, da je ekipa prostovoljcev vedno večja, da bi vsak rad dal tisto svojo kvaliteto, svoje znanje v skupno dobro. Vidimo in se zavedamo, da živimo v času z največjim udobjem v vsej zgodovini. potrebujemo več prijateljstva, kolegialnosti, več druženja, več skupnih trenutkov in prijetnih izkušenj. Saj več dobrin ne prinese več sreče. Ne mislim naštevati, kaj vse smo naredili, najbolj kar mi je osebno vredno, je vlaganje v ljudi. Saj vse kar imamo, kar se naredi v občini, naredijo ljudje. Vlaganje v mlade, biti vzor in navdih, je največja vrlina in zahteva največ truda. Prevečkrat za samoumevno vzamemo vse dobrine in predvsem ustvarjene okoliščine za kvalitetnejše življenje. Zato bom izkoristil to priliko in se zahvalil tistim, ki jih ne vidite, niso izpostavljeni kot župan ali drugi funkcionarji, ampak zaradi dobre ekipe in ljudi, ki je+im je mar vse to imamo. Zato hvala vsem, ki vedno nudite svoj čas, kleno voljo in z nami verjamete v izboljšave, da imamo to kar imamo. Človeški kapital je neprecenljiv. Čestitke vsem občankam in občanom in hvala za vse kar nam date."

Občina Škofljica smo ljudje. In ob tej priložnosti smo se zahvalili tistim, ki so ljudje vredni zgleda. Ljudje, ki so pustili pečat v Občini Škofljica, saj so svojim doprinosom soustvarili aktivno in kakovostno življenje v naši občini ter njeno ime preko svojega uspešnega delovanja ponesli onkraj občinskih in celo državnih meja.


LETOŠNJI PREJEMNIKI OBČINSKIH PRIZNANJ SO:

  • PLAKETO OBČINE ŠKOFLJICA je prejela GLASBENA ŠOLA GROSUPLJE ob 50-letnici delovanja in 20-letnici delovanja PODRUŽNICE ŠKOFLJICA,

  • PLAKETO OBČINE ŠKOFLJICA je prejela ZMAGA SEBANEC za dolgoletno prostovoljno delo v loklani skupnosti.

Obrazložitve so priložene v priponki.
Naj omenimo, da smo ob koncu letošnjega šolskega leta na proslavi ob Dnevu državnosti, ki so jo pripravili učenke in učenci OŠ Škofljica, podelili priznanja izjemnim učenkam in učencem, ki so imeli vsa leta šolanja povprečje vseh ocen v posameznem razredu 4,8 ali več. Je pa to leto bogato obrodilo tudi med maturanti. Imamo dve zlati maturantki in enega diamantnega. Tako maturantom kot tudi prejemnikoma današnjih občinskih priznanj bodo ta uradno predana na osrednjem dogodku ob praznovanju občinskega praznika, ki bo potekal v soboto, 14. 9.2024, v Večnamenski dvorani. Šopku nagrajencev bomo tam dodali še prejemnike županovih priznanj.

Na tem mestu še povabilo vsem vam, da se nam pridružite v soboto, 14. 9.2024 na celodnevnem praznovanju občinskega praznika. Od otroškega dopoldneva, košarkarskega turnirja trojk in predstavitve loklanih skupnosti pred POŠ Lavrica do osrednjega dogodka v Večnamenski dvorani Škofljica z zvenečimi imeni iz sveta zabave in glasbe. Več informacij najdete tukaj.


Foto: Jure Merčnik

#ČloveškiKapital #Društva #DvoracLisičje #KakovostnoŽivljenje #LokalneSkupnosti #NadzorniOdbor #novice #ObčinaŠkofljica #ObcinaSkofljica #ObčinskaPriznanja #ObčinskaUprava #PrimožCimerman #Škofljica #Skofljica