Članek
31 SLOVENIJA, DEŽELA KROŽENJA IZOBILJA
Objavljeno Jan 15, 2022

Slovenci smo bogat narod. Imamo največji kapital v čudovitih ljudeh.
V naravi, v znanju, v talentih – skoraj vsepovsod smo v svetovnem vrhu.

Vsi smo zelo bogati, saj se med nami pretaka in stalno kroži izmenjava dobrin. Za večino se niti ne zavedamo, zato tudi nismo  (dovolj) hvaležni in imamo večino dobrin za samoumevne.

 Nekateri trdijo, da bomo tem več prejeli, čim več bomo dajali. Se mar sreča ne poveča, ko jo s kom delimo, ko jo lahko torej podarimo. Dati je enaka sreča kot prejeti. 

Tudi bolečina, ki jo lahko s kom podelimo, postane manj boleča, kot če jo nosimo sami.

V samem namenu dajanja se skriva potencial sreče. Če želimo nekoga osrečiti, to srečo najprej začutimo že sami in se v kroženju le še poveča, obogati.

Že zlato pravilo, najbolj znano pravilo vseh časov, pravi, da bi naj to, kar želimo zase, dali drugim. To deluje, ampak samo v praksi. Samo želja ni dovolj.

Si predstavljate, kakšen bi bil svet, v katerem bi drug drugemu omogočali obdarovanje, deljenje naših zakladov, tako materialnih kot nematerialnih, ki so celo pomembnejši.
Ker ni vseeno, kaj je najprej, ali sem najprej srečna, zadovoljna in nato želim deliti svojo srečo z drugimi. Če pa sem najprej samo bogata, brez občutenja sreče, bodo moji darovi prej ko slej postali »trgovina«, obvezna izmenjava, pričakovanja, pogojevanja.

Zato je najprej najbolj pomembno, da bi znali biti srečni, radostni, zadovoljni in kot takšni bi sejali srečo in želi radost.

 IMAGINE ALL THE PEOPLE
SHARING ALL THE WORLD.

(J.L.)

31/ jan 2022, RADOSTNA SLOVENIJA

Komentiranje ni omogočeno.