Članek
35 KOT žlahtni VRTNARJI V SKUPNEM, pisanem VRTU
Objavljeno Jan 24, 2022

 

Gradiva za arsovstvo in Radostno Slovenijo nastajajo že več kot desetletje
in se stalno spreminjajo, ker v njih odkrivam ostanke starih zgodb, ki ne podpirajo novih, radostnih.

Kot da bi se zraven spontano učila znanstvene metode, ki se z nenehnim preverjanjem, s stalnim dvomom, samo približuje »resnici«,
pravzaprav ravno prava znanost ne poseduje nobene dokončne »resnice«, zato tudi nima nobenih dokončnih receptov, navodil, ampak je v nenehni odprtosti za boljše rešitve.

Tudi tole gradivo je iz takšnega testa. Kot neke vrste »kost«, ki jo lahko glodamo in se zraven zavedamo,  da lahko stalno začnemo od začetka, in da lahko kost odložimo in si privoščimo še kaj drugega.

Kot da še nič ne vemo, kot da smo se znašli na nekem osamljenem otočku, kjer »nimamo druge izbire«, kot da si sami ustvarjamo bivanje, čisto na novo in od začetka, po naših najboljših močeh.

No, v tem smislu lahko vsak dan štartamo od začetka. nekaj zgradimo, nato pa to podremo, ker smo (iz izkušnje) ugotovili, da nam to ne odgovarja več. Če ne naredimo mi tega, nam pomaga kolaps, ki predre balone naših fiktivnih oaz, bolje rečeno, naših notranjih miselno okupiranih con, ki nas kot s štriki trdno  privezane barčice držijo vedno v istem pristanišču.

 In po pogumnih poskusih ugotavljamo, da nam je takšen način všeč, da se torej radi učimo, da radi preizkušamo, da smo stalno radovedni in željni to tudi deliti z drugimi. 

Življenje zadiši po praznikih, po svečanih trenutkih in začutimo smisel bivanja, ki ga krasi lepota odkrivanja možnosti, in novih izkušenj,  in smo vsi zgolj le še navdušeni učenci z iskricami v očeh,
z nasmehom v očeh, je zapisal meni kot posvetilo naš bosonogi biser N.P., ki je za Slovenijo napisal tudi odlična Navodila za njeno uporabo.
Saj veste, dežela se mora tudi uporabljati, v smislu skupne nege, v smislu skupne skrbi, da bo država začutila, da smo vsi njeni prebivalci kot najbolj žlahtni vrtnarji. Ko se to zgodi, zacvetijo rože drugače, in tudi vrtnar zasije od občudovanja njegovih pisanih rožic.

Hm, to je že ena od poti do (naj)srečnejše in zato tudi (naj)uspešnejše države.

35/ jan 2022 RADOSTNA SLOVENIJA

komentiranje ni omogočeno