Članek
Jazbinškov beg v svet samoprevare.
Objavljeno Aug 08, 2015

Obžalujem globoke frustracije spoštovanega Franca Jazbinška.

Z izgovorom, da sem prizadel njegova čustva je zbrisal repliko, ki je opozarjala na nelogičnosti v njegovem pisanju.

- Pisal je o totalitarnosti njegove nekdanje domovine, ki jo je zapustil pred 50. leti.  Pri tem je čisto pozabil, da imajo totalitarne države zaprte meje.  On pa je domovino zapustil čisto zlahka. S potnim listom, do katerega je lahko prišel vsak državljan.

- Pisal je, spoštovani Franc o komunizmu nekdanje Juge.  Zopet je pozabil, da je bila Jugoslavija socialistična država. In da je pisanje o komunizmu, pisanje o neobstoječem.

- Pisal je Franc o komunizmu danes, čeprav ni nobenega dvoma, da imamo parlamentarni sistem in da na vsakih volitvah volivci izberejo drugega.  Avantgarde ni več!

- Pozabil je Franc, da imajo Portugalska, Španija, Irska, Islandija, Ciper podobne težave kot Slovenija, pa omenjene države niso niti povohale socializma  (ne komunizma). 

Ne dvomim, da je Franc Jazbinšek v času svoje službene kariere veliko ustvaril.  Kaj njegovo notranje bogastvo?  Je strpen človek.   Ali lahko sobiva v miru tudi z drugače mislečimi, ne da bi sprl z njimi (da ne rečem stepel)?  Je Franc Jazbinšek sposoben priznati napako, če dejstva pokažejo drugače?

Cenzura na njegovem blogu kaže drugače.