Članek
Kontaminirani politiki ne sodijo pred mikrofon!
Objavljeno Feb 20, 2014

Nocojšnja tarča,
je bila čista katastrofa!

Najprej je seveda treba reči, da človek, politik, vpleten v tolikšno število sumljivih poslov, ovadb in kazenskih pregonov,
sploh bi smel biti vabljen v javni medij, vse dokler ne razčisti zadev pred pristojnimi organov. .
Novinarji in mediji so v veri v lastno nedotakljivost in vzvišenost na tovrstno higieno spoštovanja samostojnih državnih organov – pravosodja, povsem pozabili.

Nihče od povabljenih govorcev ni znal dovolj dobro artikulirati Jankovićevih grehov. Naj omenim vsaj tisto finančno transakcijo, ki je bila podrobneje razgaljena na Tarči. To je tista, ko je denar iz MOLa v enem samem dnevu zaokrožil preko Grepa, Baza dante, Elekte, . . . , na Jankovićev račun. Janković je tu uspešno zameglil prenos s sicer naspornimi dejstvi, da so bile za temi prenosi ustrezne pogodbe.
A pravi očitek Jankoviću bi tu moral biti očitek klientelizma. Vsak, ki pozna normalen denarni tok od pravne osebe, ve da pri normalnem toku denar ne more v enem samem dnevu preskočiti štiri transakcijske račune in pristati na petem. Razen, če so bile finančne službe vpletenih firm na to vnaprej pripravljene. Plačilni nalogi so bili vnaprej pripravljeni in ko je predhodna firma nakazala denar naslednji firmi po načelu urgentnega nakazila je o tem telefonsko obvestila prejemnika. Le-ta je stanje preveril pri svoji banki ter denar nemudoma, po enakem vzorcu, posredoval naprej.

Ergo, da je Janković preko posrednikov dobil denar, ki je ga je MOL nakazala Grepu, ni nobenega dvoma. Za transakcijo je bila potrebna skupina ljudi, ki je delovala z istim ciljem. Niso pa denarja MOLa dobili drugi upniki Grepa. Brez dvoma, čisti klientelizem.

Za prihodnji teden je Bobovnik napovedal novo katastrofo, da o novinarski nehigieni ne govorim. Povabil bo še drugega delikventa in zmuzneta, Janeza Janšo. Tudi človeka, ki do končne odločitve sodišč, ne bi smel od znotraj videti uredništva kateregakoli medija v Sloveniji. Nobenega dvoma ni, vsesplošna korupcijska, ekonomska in moralna kriza v Sloveniji je tudi kriza novinarske morale.