Članek
KER GRE ZA Z E L O POMEMBNO ZADEVO IN KER SEM PAČ 'PRAVNIK', MORAM JAVNOST OBVESTITI TUDI O TEM-POUDARJENO
Objavljeno Jun 17, 2021

KER GRE ZA Z E L O POMEMBNO ZADEVO IN KER SEM PAČ “PRAVNIK”, MORAM JAVNOST OBVESTITI TUDI O TEM-POUDARJENO

Objavljeno 17. 06. 2021

Dr. Mateja Logar je NEKDO. Je vodja strokovne posvetovalne skupine Vlade RS, predstavnica vse slovenske zdravniške stroke in medicinske znanosti ter (koristen, zaupanja vreden) vir informacij, strokovnih in znanstvenih pojasnil, svaril, napotitev, strahov, predlogov, sugestij… slovenske javnosti. Garaško opravlja svoje delo, že mesece, vse dneve, najbrž tudi del noči, s tem pa prevzema breme privilegija in odgovornosti za zdravstveno politiko v času bolezni covid in v izjemnem (na pa izrednem) družbenem stanju epidemije-pandemije (še vedno se stroka ne more odločiti, kot se zdi, za katero od obeh gre).

V odgovoru državljanki je zapisala: “Ne test slino ne izpolnjuje kriterijev za sistem pct.

V odgovoru je še zapisala: “Ne slina ni zanesljiva, zato se je ne uporablja v resne namene, razlicni laboratoriji pa pac sluzijo na ta nacin.”

Zapisala je, da test s slino NI MEDICINSKO RESEN in da RAZLIČNI LABORATORIJI (PAČ SAMO) SLUŽIJO NA TA NAČIN. Z drugimi besedami – varajo, slepijo ljudi, jih zavajajo, vznujajo lažni občutek o ustreznosti testov s slino in jim neupravičeno jemljejo denar.

To prepričanje dr. Logarjeve je treba soočiti – najprej z NIJZ, z MZ in s Kemisjkim inštitutom v Ljubljani, pa z zbornico (ZZS) in drugimi zdravniki – ki menijo drugače, če menijo drugače.

Po njeni izjavi je zatorej verodostojen samo test s paličico, ki prodre v nosno votlino. (To je tisti test, za katerega je proizvajalec najprej zapisal, za prvi sars virus, da “ni namenjen diagnostičnim postopkom“, potem pa, za drugi sars virus, da “ni testiran za diagnostične postopke.” To je tisto, kar se nikoli nisem zlagal, ‘psevdorazkrivaški’ portal OŠTRO.SI, ‘psevdonovinarka’ Zala Čas in njeni sogovorniki pa so … No.)

Zato je treba dr. Logarjevo nemudoma pozvati, da o tem obvesti celotno javnost. Treba ji je tudi predlagati vložitev kazenske ovadbe zoper izvajalce testov s slino. Verjetno tudi začetek postopka za odvzem licence vsem, ki to počnejo. Verjetno je treba ukrepati tudi proti NIJZ. Morda tudi proti Kemijskemu inštitutu v Ljubljani.

Državljani in državljanke morajo nemudoma obiskati odvetnika in vložiti kazensko ovadbo in civilno tožbo proti izvajalcem testov s slino. Prodajo teh testov je treba nemudoma zaustaviti, izvajanje testov pa prepovedati.

V nasprotnem primeru, če njena izjava ni odraz medicinske resnice, pa je treba izvajalce testiranj s slino nemudoma pozvati, da zoper dr. Logarjevo vložijo kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo: zaradi k.d. razžalitve, žaljive obdolžitve in posega v čast, ugled in dobro ime.

Če je tako, najbrž ni, a če je tako, morda, slučajno, je treba razmisliti tudi o morebitni uvedbi disciplinskega postopka zoper dr. Logarjevo, pred ZZS.

To so preresne zadeve, preresna in prepomembna vprašanja, da bi jih kar tako pustili obviseti v prostoru in času.

Samo povem.

***

Šifrant NIJZ:

https://sifranti.nijz.si/covid-resitve/?sif=COVT_TES

Upam, da bo dr.Logar nujno obvestila vsaj Latvijo, ki je sicer ena izmed redkejših držav, kjer imajo obvezno testiranje učiteljev, a teste izvajajo iz vzorca sline in brez prisotnosti medicinskega oseba. Pa Nemčijo, Avstrijo, Španijo, Švedsko… Pravzaprav veliko evropskih držav. Povsem neresni so tam, očitno – in slovenska stroka bi jim morala predstavljati luč pri reševanju covid pandemije?! “Vsi primeri se bistveno razlikujejo od slovenskega: v Avstriji se posamezniki lahko testirajo doma; v Španiji pa je pogojevanje s testiranjem vezano na eno pokrajino in takšna politika (ob splošnem velikem socialnem pritisku) ne velja za celotno državo; v Latviji se testi izvajajo na vzorcu sline in ni potrebna prisotnost medicinskega osebja.” 

https://www.valeriekchm.com/blog/2021/3/22/dokazi-testiranje...

Medijska objava:

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/preverili-smo-kje-je-najcenejse-testiranje-in-kje-opravljao-hatg-z-odvzemom-sline/