Članek
Zamolčano o cepivih
Objavljeno Jul 23, 2021

Vir: https://www.facebook.com/ivan.soce.3


20.07.2021, časopis Večer, rubrika PISMA BRALCEV

Zamolčano o cepivih

Vse, kar sledi v tem prispevku, je iz uradnih, javno objavljenih dokumentov Evropske agencije za zdravila (Ema) in Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), a je zamolčano. O teh dejstvih mediji ne poročajo, z njimi nas ne seznanjajo ne vlada in ne njene strokovne skupine, o njih nas ne obvešča ministrstvo za zdravje, kakor tudi ne Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Ema je pred kratkim k seznamu neželenih učinkov covid cepiv dodala novega: sindrom kapilarnega prepuščanja. Kako dolgo bodo dodajali nove stranske učinke? Jasno: vse do dokončanja eksperimenta na milijardah ljudi.

Morda nekaterih ne bodo dodali nikoli, ker bo težko dokazati, da so posledice neposredno povezane s cepivi. Ker so za posledice množičnega cepljenja soodgovorni vplivni farmacevti, politiki, mediji, zdravniki, sodniki, inšpektorji... Vsi imajo interes, da se nikoli ne bodo razkrile vse resnice.

Stranski učinki, ki jih navaja Ema, so poleg manj nevarnih in začasnih preobčutljivost in anafilaksija, sindrom tromboze s trombocitopenijo s pridruženo krvavitvijo in sindrom kapilarnega prepuščanja s številnimi posledicami na različnih organih. Proizvajalci niso naredili študij biorazgraditve cepiv in ne vedo, v katerih organih se cepivo kopiči in kakšne poškodbe povzroča,

Ema je že ugotovila naslednje (prepisano iz dokumentov Eme):

- Trajanje zaščite, ki jo zagotavlja cepivo, ni znano, saj se še vedno ugotavlja v potekajočih kliničnih preskušanjih. Cepljene bodo spremljali še dve leti, da bodo zbrali čim več informacij o trajanju zaščite.

- Učinkovitosti, varnosti in imunogenosti cepiva niso ocenili pri i imunokompromiti ranih posameznikih, vključno s tistimi, ki prejemajo imunosupresive.

-Študije medsebojnega delovanja z drugimi zdravili niso bile izvedene. Sočasnega dajanja cepiva z drugimi cepivi niso preučevali.

- Podatki o uporabi cepiva pri nosečnicah so omejeni. Izkušenj o tem je malo. O dajanju cepiva med nosečnostjo se sme razmisliti le, če možne koristi pretehtajo možna tveganja za mater in plod.

- Ni znano, ali se cepivo izloča v materino mleko pri človeku.

Vpliv cepljenja na širjenje virusa SARS-CoV-2 v skupnosti še ni znan. Za zdaj ni znano, koliko cepljeni ljudje še lahko prenašajo in širijo virus.

- Iz preizkušanj ni bilo dovolj podatkov, da bi lahko ugotovili, kako dobro deluje pri ljudeh, ki so že imeli covid-19.

SZO je na svoji spletni strani zapisala, da za uporabo cepiv proti covidu-19 pri otrocih še ni dovolj dokazov, da bi cepljenje lahko priporočali.

Na katerem cepilnem mestu so izobešene te ugotovitve Eme in priporočilo SZO? Kdo od cepljenih je prejel pisno gradivo s temi navedbami?

V katerih velikih medijih so bile objavljene te ugotovitve? Ali so strokovne skupine opozarjale kandidate za cepljenje o vseh teh neznankah, negotovosti, nevedenju? Kje je poštena, neodvisna znanost? Kje so častni, pošteni znanstveniki in strokovnjaki? Kje so odgovorni politiki? Zakaj minister za zdravje v uradnem vabilu k cepljenju otrok piše, da je cepljenje edina pot, da virus zajezimo, in da je cepljenje mlajših enako pomembno kot cepljenje odraslih"?

Ker to ostaja zamolčano in ker je ustvarjen zelo intenziven pritisk s strani politike, medijev in farmacevtske medicine, da je cepljenje etično in odgovorno ravnanje, in ker so cepljenim dodeljene ekskluzivne pravi ce do potovanj, obiskov restavracij, kulturnih in športnih dogodkov, šolanja, dela.... se ljudje cepijo. Cepijo se predvsem zaradi teh privilegijev in ne zaradi zaščite pred virusom.

Na podlagi zgornjih ugotovitev Eme so zdravim državljanom kratene najosnovnejše človekove pravice. Je pa res, da je temeljna človekova pravica tudi biti neinformiran. naiven, nekritičen, poslušen, zlorabljen.

Ivan Soče,
Maribor