Članek
Ljudje, ki so med preskušanjem cepiv prejeli PLACEBO, bodo imeli enake privilegije kot tisti, ki so 'popolnoma' cepljeni, je dejal britanski minister
Objavljeno Jul 27, 2021

Ljudje, ki so med preskušanjem cepiv prejeli PLACEBO, bodo imeli enake privilegije kot tisti, ki so 'popolnoma' cepljeni, je dejal britanski minister

Britanska vlada meni, da so ljudje, ki so prejeli placebo med preskušanjem cepiva proti Covid-19, popolnoma cepljeni, je dejal britanski minister za cepiva in dodal, da bodo uživali vse privilegije, ki jih zagotavlja NHS s kovidnim potnim listom.

V četrtek je v izjavi pred parlamentom minister za cepiva Nadhim Zahawi sporočil, da ima kontroverzni NHS-ov kovidni potni list 'pomembno vlogo pri upočasnitvi širjenja virusa' ter pozval določena podjetja in večja prizorišča, naj sprejmejo domače zdravstveno spričevalo z namenom, da bi 'obvarovali svoje stranke ali svoje potrošnike'. Aplikacija NHS-a lahko služi za dokazovanje cepilnega statusa, negativnega rezultata testov ali naravne imunosti.

Zdi pa se, da nujna potreba po metodičnem dokumentiranju stanja cepljenja ljudi in uporabi teh zasebnih zdravstvenih podatkov za dodelitev nekaterih privilegijev vsebuje vsaj eno vrzel: posamezniki, ki so sodelovali v preskusih cepiv, bodo obravnavani kot 'popolnoma cepljeni', če so prejeli placebo ali dejansko cepivo, je dejal Zahawi.

Malo verjetno je, da se je zmotil, saj je isto izjavo podal ob dveh različnih priložnostih, medtem ko je odgovarjal na vprašanja iz parlamenta.

(k sliki: Britanski vladni dokument skozi zadnja vrata tiho uvaja cepilni potni list cepiv in opozarja na tretji »lockdown« to zimo.)