Članek
JAVNO PISMO PREDSEDNIKU DRŽAVE
Objavljeno Aug 14, 2021

Vir: https://andraz-tersek.si/javno-pismo-predsedniku-drzave/

JAVNO PISMO PREDSEDNIKU DRŽAVE

Objavljeno 13. 08. 2021

Avtor: Mitja Vilar

Spoštovani, v informativni oddaji na javni TV ste izrazili, pred DSO-jem, skupaj z ministrom, ki je tudi brez listnice, svoje navdušene nad tem, da boste 80 letnike učili dostopa do interneta. S tem se bo glede na profil dostopnih strani za odrasle še dodatno osrečilo ministra Cigler Kralja, ker se bo zaradi infarktov izpraznilo še več mest v DSO-jih.

Ker je tej vladi skrivnost, jo lahko razveselite s dejstvom, da se okužijo tudi že cepljeni. A naj bi bila obravnava bolezni pri njih lažja. Pri tistih, kjer ni bila, so tako že preminuli v preteklih valovih. Za naslednjega Nobela bi morda predlagali prvega v vladi, ki bo povedal, da cepljenje ne zmanjša širjenja tako močno, kot zmanjša širjenje njegova preprečitev. S tem, da se tudi izdihan zrak iz zaprtih prostorov odvaja ven. Kot iz stranišč ali kuhinj, četudi covid ali gripa žal nimata vonja.

Ta vlada in ministri niso omogočili tega, kar je za oskrbovance DSO-jev za odtenek pomembnejše kot dostop do interneta. Čista zrak za dihanje, ki ni mešan z izdihanim okuženih ter uporaba mask za zaposlene v DSO-jih, UKC-jih, ZD-jih, ki preprečujejo in ne samo omejujejo širjenje virusov. FFP2 mask. Vladi poznani dobavitelji so že v pripravljenosti.

Ker nisem ravno odprte glave, ne morem razumeti, zakaj 80-letnike učite uporabe interneta, če še ta vlada z odtenek mlajšimi kadri ne zna uporabljati programov? Excel na infrastrukturnem, orodja za distribucijo QR kod pa poskušajo tretjič. V tretje gre rado, zlasti, ker naj bi bil bilo za prejšnjo rešitev plačano milijon EUR ter 8000 EUR stroškov mesečnega vzdrževanja. Da si na koncu ljudje natisnejo kodo na papir.

Mene ti ukrepi zadnjega leta in pol spominjajo na staro štajersko misel, ki pravi: mal heca mora bit, je reku tist’, k’ je babo ubou.

Namreč, politika te vlade je norčevanje ne samo iz nas, tudi iz razuma. KI ga sovražijo skoraj tako, kot svoje nekdanje prepričanje, torej komunizem.

To, da nihče od Vas, ki upravljate z državo, ne more storiti ničesar, ker pač nimate nobenih pristojnosti, velja zapisat na nagrobnike vseh preko 3000 nepotrebnih smrti zaradi covida samo v Sloveniji. Pokojnik umrl v skladu z ukrepi vlade.

Za konec še enega mučenja z dejstvi: glede na to, da je komercialna TV, ki je bila na problem neprezračevanja razredov opozorjena pol leta pred tem, ko so predvajali posnetke iz Nemčije in glede na to, da je nemška ambasada opozorila, da nacizma ni mogoče glorificirati, zlasti pa zato, ker ko Nemci začno tolči z glavo ob beton, bomo tudi mi, razmišljam, da bi predloge, ki jih leto in pol neuspešno pošiljam vsem ključnim, začel pošiljati na nemško veleposlaništvo.

Jih bo vlada vsaj prebrala.

Hkrati se Vam zahvaljujem, da ste po pol leta mojega pisanja vrhu zdravstva še Vi njih vprašali isto in so mi prvič in edinkrat v letu in pol odgovorili, enako kot Vam: da ima vsak zakaj svoj ne vem.

S spoštovanjem, Mitja Vilar