Članek
PO PODATKIH NIJZ (Z 10.10.2021) - prijavljenih 197 RESNIH neželenih dogodkov, od tega 35 smrtnih primerov
Objavljeno Oct 20, 2021

Povezava na pdf datoteko https://cutt.ly/bRlWT5n

"Pomembno opozorilo: Podatki o neželenih učinkih pridruženih cepljenju, navedeni v tem poročilu, se nanašajo na neželene dogodke, opažene po cepljenju in odražajo opažanje in mnenja poročevalcev. Vendar vsi prijavljeni neželeni dogodki niso vzročno povezani s cepivom ali cepljenjem, temveč so lahko le v časovni povezavi s cepljenjem. Pri oceni vzročne povezave med cepivom in določenim učinkom se upoštevajo tudi številni drugi dejavniki, kot sta zdravstveno stanje in anamneza bolnika, ter relevantna znanstvena spoznanja. Podatki o neželenih učinkih se sproti dopolnjujejo, zato se nekateri poročani neželeni učinki med poročili lahko razlikujejo."

Komentar:

  1. zgornje pojasnilo, po besedah dr. Logar, NE velja v primeru določanja vzroka smrti od covid-a
  2. "... Pri oceni vzročne povezave med cepivom in določenim učinkom se upoštevajo tudi številni drugi dejavniki, kot sta zdravstveno stanje in anamneza bolnika, ter relevantna znanstvena spoznanja ..."
    - ali to pomeni, da so zaradi "relevantnih znanstvenih spoznanj" proizvajalci cepiv podali sestavine le-teh, ker v naspronem primeru NI MOŽNO natančno ugotoviti vzročno-posledične povezave med cepivi in smrtjo (kratkoročno, srednjeročno, dolgoročno)
  3. Če je smrt opredeljena kot posledica cepiva, na podlagi česa je to narejeno?
  4. nadaljujte po želji ...